CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

[Tempatan] "RM800 Je Apa Masalah Kau?"-Pensyarah Berlagak Hina Pelajar B40 Tak Mampu Beli Laptop

  [Copy link]
Post time 30-3-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Diakui teguran pensyarah tersebut agak keras. Tetapi kita tidak mahu mendengar penjelasan sebelah pihak sahaja.
Semester 5 dan 6 memang keperluan komputer adalah kritikal untuk menyiapkan banyak tugasan.

Pensyarah tersebut turut ada menyebut mengenai penggunaan perisian Excel untuk menyelesaikan tugasan.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:18 AM | Show all posts
SedihPedih replied at 30-3-2022 11:09 AM
itu i tau..tp ni urusan2 personal  yg mmg kalau pakai aset company kena sekat..

most yg i kenal w ...

owh urusan peribadi. heheh mungkin dia rasa tak penting kot pc dlm hidup dia. stakat nak besosial media guna hp lagi senang
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Umum tahu perangai stoden jantan ni bagaimana.

1. Pemalas
2. Banyak alasan
3. Tak pedulik study
4. Kuat berjoli
5. Takleh ditegur @ kuad sentap

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:19 AM | Show all posts
eLiaD replied at 30-3-2022 11:02 AM
laptop rm800 tu zman nenek

RiP

iols kt office pakai laptop refurbish rm700 jah sbb company kedekut nk keluar expense, beli pun kt shopee jah, surprisingly dh 3 tahun laptop ni tanpa ada apa2 masalah... cuma tukar battery jah sekali... so laptop rm800 tu legit jah
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada 2 benang rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:20 AM | Show all posts
walaupun kasar ckp prof ni tp sbg student kn ade ptptn dekk..nape tak bli laptop guna duit pt je? lgpn uitm yuran baru berapa. byk lg baki duit pt tu nk bli laptop. haihh bdk2 skg. tau nk viral je
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:22 AM | Show all posts
mzzenma replied at 30-3-2022 10:51 AM
Ni meolls tak nafikan memang wujud golongan ni. Somebody yang terdekat dengan mzz mcm ni lah. Bila ...

mmg ada org mcm ni, bila urusan belajar anak2, kos hospital nak bersalin, sakit ke apa takda duit meminjam dengan kawan2 at the same time dok upload beli apa kat shopee, melancung mana, makan apa hari ni. siap buat vlog, unboxing bagai. ai pon tak paham dengan org mcm ni boleh tak kalau dah meminjan & planning taknak bayar tu dok diam2 takyan tunjuk shopping jalan sana sini, at least kita yg bagi pinjam ni idok le rasa tersakiti
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Time aku belajar bertahun dulu. Budak belajar sains komputer pun berapa kerat ada laptop. Guna je pc kat makmal komputer. Ko miskin. Duit loan jpa tak cukup. Gi laa kerja angkat /kemas meja kat hotel. Student sekarang  walaupun bukan semua..ramai yang straberi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:24 AM | Show all posts
aku dulu mase belajar,,org susah jugak,,tp aku usaha sdr,,aku pergi sendiri mintak segale bantuan,,pergi baitumaal mtk ,,pastu pergi mtk lagi duit 1k kat kerajaan negeri sbb dpt masuk u,,seme duit sendiri,,beli pc pun gune duit ptptn,,masuk u gune duit baitulmaal,,syukur sbb allah selalu ade ade ketike aku susah,,yg penting usaha utk mendapatkan sesuatu,,jgn mengharapkan ia dtg bergolek...usaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboi korang terus salahkan student. Lecturer ni pun jangan terus main hembus tak suka b40. Orang marah sebab dia cakap tak suka bergaul dengan b40 lah. Bukan sebab budak ni takde duit nak beli laptop semata. Bahasa wehh..cakap elok2 boleh dak. Bukannya budak tu tak masuk kelas dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 30-3-2022 11:16 AM
i ex uitm. 1 sem 300++ je siap asrama + 3x sehari makan. senang cerita makan tanggung berak cangku ...

Wahh bestnya....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:27 AM | Show all posts
Orix replied at 30-3-2022 11:19 AM
iols kt office pakai laptop refurbish rm700 jah sbb company kedekut nk keluar expense, beli pun kt ...

Husband iolls beli laptop dekat mudah, RM500 jahhh... Dah dalam 5 tahun pakai, memang ok. Iolls siap pinjam untuk install illustrator lagi buat kerja. Point dia toksah la beli yg high spec macam kau kaki game, beli asal boleh nak buat kerja & web surfing.

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagipun bukan budak ni sorang je pernah kena maki dengan prof ni.. jadinya nasihat saya rehatlah prof nek. Dah boleh dah rehat2 tu.. Anda terlalu t20 untuk kami yang b40 ni....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:28 AM | Show all posts
green~tea replied at 30-3-2022 11:18 AM
banyak le tu... iols scholar dpt duit poket rm1500 untuk 1 sem... hostel provided sampai final year ...

sebab tu la org kata budak2 uitm byk duit, masa zaman i study uitm yuran 300++ je while ipta lain yuran around 1800-2000 / semester. byk tau beza. i pon dulu first ptptn i buat beli laptop 2nd murah asal ada, pastu i saving2 duit ptptn next2 sem nya utk beli laptop baru yg lebih bagus. dulu laptop second hand pon tak murah mcm skang dlm 1000 - 1400 juga, baru paling cikai pon around 3-4k. bawah 2k takda ada
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 09:22 AM
Sorry ya tuan2 puan2.

Akak setuju dengan pensyarah ini yang dah kertu dan sah2 dah lama berada dal ...

Tapi bahasanya kasar sgt la chazy
beraku engko
dan nak marah pun jgn la nak marah depan students lain
saya tak suka setengah pensyarah kat msia ni
Layan bdk U mcm bdk sekolah

Tapi bdk ni pun satu hal
usaha la sikit
kalau tak tau bertanya
bagaimana nak dpt laptop murah
ke duit bantuan habis ke lain?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 30-3-2022 03:16 AM
i ex uitm. 1 sem 300++ je siap asrama + 3x sehari makan. senang cerita makan tanggung berak cangku ...

Zets why sista. Sapa masuk UiTM tak blaja betul memang bodoh namampus bagi aiol. Kerja ko as student blaja ja. Kerja part time pun tak perlu sangat sebenarnya. Tu pon ada juga schoolmates/ex students aiols pegi failkan diri. Why whyyyyy. Tak rasa rugi kaaa gomen tanggung ngkauuu for nothinggg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:30 AM | Show all posts
berapa banyak thread la pasal ni..
anyway budak twidder pun sama je bodoh..
tak ada bezanya kau dengan prof tu..
sama je takde adab bahasa..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:31 AM | Show all posts
tapi tu la if the student jadik drop out how??? betul zaman berbeza.. takkan nak kasi markah kesian sebab all this thing?? dua  dua salah for me.. si prof nie mulut hansuang as student boleh aje kot minta zakat dan lain lain badan kebajikan utk asnaf..  
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Apabila viral, tukang viral perlu bersedia untuk diselidik sekali.
Harap-harap tak ada perubahan plot selepas ini.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 30-3-2022 11:34 AM

Setelah dibrainwashed di thread sebelah, iols memihak pensyarah ni. Ko wat report polis je Roshana. Biar sape yg sebar video ni rasa akibatnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 10:45 PM GMT+8 , Processed in 0.161068 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list