CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

[Tempatan] "RM800 Je Apa Masalah Kau?"-Pensyarah Berlagak Hina Pelajar B40 Tak Mampu Beli Laptop

  [Copy link]
Post time 30-3-2022 11:09 AM | Show all posts
blakerainer replied at 30-3-2022 10:46 AM
Ioll setuju dengan Prof ni, iolls sendiri student.. dah semester 5 takkan la takde laptop, acaner nk ...

yesss..ada jugak student dlm ni...



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-3-2022 11:01 AM
Professor tu bole wat police report x sbb sebarkan video ni? kalo bole wat police report bg skmm j ...

Entah. Boleh kot.
Prof tu pun sound kat satu kelas...sapa2 yg dalam kelas tu boleh rakam dan sebarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:09 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:09 AM | Show all posts
_blackbird replied at 30-3-2022 10:52 AM
i pon kalau berkaitan urusan kerja, i pon tak hingin pakai brg i sendiri company mesti provide. na ...

itu i tau..tp ni urusan2 personal  yg mmg kalau pakai aset company kena sekat..

most yg i kenal walaupun company provide masih ada personal laptop/pc utk urusan peribadi..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 30-3-2022 03:08 AM
akak pun setuju, akak side prof. masalah kita org melayu suka hadap subsidy semua nk kena spoonfee ...

Bukan Melayu je, bumis Sabah ni pon sama. Bak kata @raxief, perangai sinalau bakas memasing.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:10 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
terasa pula i bila baca komen kat sini i study dulu memang takda laptop.. bila group assignment, i akan buat extra part lain macam cari bahan.. untuk individual assignment, i memang akan berteleku dalam lab sampai siap tapi ye la, zaman i tak sama macam sekarang ni, tak ada online class..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:10 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:11 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:12 AM | Show all posts
Orix replied at 30-3-2022 10:29 AM
dah sem 5 takde laptop. duit ptptn buat apa ? musim covid online class bukan ada kena byr sewa rumah ...

aku pun fikir benda yg sama..
ada sesiapa yg dah spill the tea pasal budak ni ke..

tp in a way, laser la lecturer tu part dia kata pasal b40..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:13 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 30-3-2022 09:58 AM
B40 dpt je bantuan terus melancong la, beli hp baru la..tak beringat nk masuk dlm akaun anak2.
Mas ...

Ioll ada kawan yg parents dia demand duit ptptn tiap semester, duit belanja pun tak bagi, abang dia yg bagikan. Dh la anaknya fully depend kt duit ptptn tu utk survive. Ioll kdg2 keluar dgn dia ajak makan, dia sanggup la tak makan, tgk i je makan. Rasa serba salah i belanja la sekali. Tu tak jadi mslh tp kesian la tgk dia dpt parents cmtu. Sorry la i judge parents yg cmni, family ioll pun bukan org senang tp parents ioll pesan, susah cmne pun duit utk anak2 jgn sentuh. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:14 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:14 AM | Show all posts
uitm sangatlah byk duit..
kalau tak mampu, boleh mintak pusat zakat, BPA ke apa..
kawan iols dpt dean list masa PKP, uitm post laptop dell ke rumah..
cuba check budak ni pakai phone apa.. i tak back up lecturer ni,
tp budak ni pun fishy..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:15 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:15 AM | Show all posts
Orix replied at 30-3-2022 11:05 AM
instinct iols kuat mengatakan budak ni menipu ckap xde laptop. or mmg mengada.. dah la duk seremba ...

Prof ni bukan nak menghina, tapi kecewa...harap jgn lah pihak Uni ambik tindakan...
bermaafan je le...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 30-3-2022 03:10 AM
terasa pula i bila baca komen kat sini  i study dulu memang takda laptop.. bila group assignment,  ...

Dulu laptop mahal kedaunggggg namampus yachhhhh. Mana hada sangat stoden mampu beli laptop dulu. Kebanyakan beli PC ja. Nowadays ko jangan cakap berlambak laptop mampu milik di Shopee tu (walaupun harga dah naik sejak zaman pdpr).
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:16 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 11:08 AM
Yuran UiTM berapa ja? Tu universiti bantuan tu. Makan kena tanggung, penginapanan kena tanggung, yur ...

i ex uitm. 1 sem 300++ je siap asrama + 3x sehari makan. senang cerita makan tanggung berak cangkung gitu. ptptn dpt 3500/sem. u bayang kan setiap sem ada balance around 3000 lepas tolak yuran & beli buku rujukan sikit. beli buku pon bukan paksaan, kalau taknak beli buku cuz mahal boleh pinjam & photostat lagi jimat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:16 AM | Show all posts
LoveSungmin replied at 30-3-2022 11:10 AM
terasa pula i bila baca komen kat sini  i study dulu memang takda laptop.. bila group assignment,  ...

samaa.. i dulu takde laptop.. 4th year dengan 5th year baru beli computer besar bagak berat...

tp nak wat assignment dulu i gi kat cybercafe or lab uni (untuk autocad atau process simulation)

again, nak seribu daya,..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:18 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 30-3-2022 11:21 AM
_blackbird replied at 30-3-2022 11:16 AM
i ex uitm. 1 sem 300++ je siap asrama + 3x sehari makan. senang cerita makan tanggung berak cangku ...

banyak le tu... iols scholar dpt duit poket rm1500 untuk 1 sem... hostel provided sampai final year, so duit poket tu pandai2 laa belanja makan & simpan / beli keperluan


3rd or 4th yr i dpt beli PC (RM1500 masa tuh)... 5th yr dpt beli kereta buruk 2nd hand (RM2500 dp je monthly 200) utk angkut barang FYP, ulang alik internship 8 bulan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 12:48 AM GMT+8 , Processed in 0.169773 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list