CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

[Tempatan] "RM800 Je Apa Masalah Kau?"-Pensyarah Berlagak Hina Pelajar B40 Tak Mampu Beli Laptop

  [Copy link]
Post time 30-3-2022 10:56 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 10:52 AM
Memang sinalau bakas. Dah sem 5 masih beralasan tadak laptop. Sebab tu kena hambur dengan professo ...

mak pak miskin zaman dulu rela jual tanah, jual barang kemas nak hantar anak belajar...
bangsa subsidi 100% mintak semua nak disuap ni mmg haku hangen..

ramai je orang nak derma laptop or computer kalo usaha mintak.. tak minta, orang tak tahu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 10:57 AM | Show all posts
_blackbird replied at 30-3-2022 10:52 AM
i pon kalau berkaitan urusan kerja, i pon tak hingin pakai brg i sendiri company mesti provide. na ...

company lain cerita.. kalo staff takdak duit datang keje pun kita sponsor duit minyak, kasi tempat tinggal
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-3-2022 10:53 AM
dia tak bagi alasan sbb dia tengah record utk viralkan lecturer ni.. kasi malu lecturer tu aje, di ...

Entah2 betul ada spekuan forumner kat page belakang tadi, agaknya memang nak perangkap professor tu sebab eksyen sangat selama ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:00 AM | Show all posts
aku dengar prof kangkung memang selalu rendah2kan bebudak yg tak berada..

tak patut la kau rendah2 kutuk bagai.... setiap orang lain masalah dia, mana tau dia ada laptop kemudian rosak...time2 covid19 ni, mana nak korek duit...bantuan laptop ni lebih promosi jer, perlaksanaan ke laut.... bila apply ntah bila dapat, dapat info dah habis la apa...


kau dah bau tanah lagi mau rendah-rendah kan orang, sebijik achik2 kepam forum dalam ni...ha3.. daripada tahan asal kau, dan pada tanah kau akan kembali yer..bukan kembali duk dlm piramid dgn harta pangkat kau
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:01 AM | Show all posts
miss_perfect replied at 30-3-2022 10:57 AM
Entah2 betul ada spekuan forumner kat page belakang tadi, agaknya memang nak perangkap professor t ...

ye lah tu.. ada yang nak perangkap kasi viral...

tp biasanya lecturer or cikgu garang2 ni sbb dia betul2 cakna anak murid dia... cuma mulut tu laa lazer sangat generalize orang b40 ayat tu tak patut keluar la dari lecturer.... tak pasal2 orang lain yang tak terlibat pun terasa.. patut tegur attitude budak tu dah cukup la...

kalo lecturer tu tak heran dengan masa depan student, harus dia tak amek pot pun, tak kisah pun budak tu nak drop out ke apa... lantak, janji dia dapat gaji, uni dapat kutip yuran... settle
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
miss_perfect replied at 30-3-2022 10:57 AM
Entah2 betul ada spekuan forumner kat page belakang tadi, agaknya memang nak perangkap professor t ...


Professor tu bole wat police report x sbb sebarkan video ni? kalo bole wat police report bg skmm jejak penyebar video ni. Dh dewasa pun bdk tu patut diadili undang2 supaya jd pengajaran x de lah nk sebar2 video dlm kelas lg
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:02 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 10:55 AM
Ko jangan tatau budak2 zaman now ni. Budak pintar budak SBP straight As SPM pon semuaaaanyaaaaa ma ...

kebanyakan la kot sejenis manja, sepatutnya kat sbp dh biasa independant, defeat the purpose betul masuk asrama kalau mcm tu attitude deme. anak iols sekolah biasa je,masuk uni di london nun semua urus sendiri...parents kena ajar deme jd independant
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
TeropongThaico replied at 30-3-2022 02:51 AM
Ceritanya mmg byk bantuan tp yg sampainyà berapa je. Sama ada bantuan ghaib masa dlm proses atau  ...

Sekolah aiol budak2 B40 ni sepanjang tahun dapat duit n kengkadang bantuan laptop, pakaian seragam, pakaian unit beruniform sista. Tu belum masuk suma students layak dapat bantuan buku teks. Bergantung kepada sapa yang mengurus kot.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
laptop rm800 tu zman nenek

RiP
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 30-3-2022 03:02 AM
kebanyakan la kot sejenis manja, sepatutnya kat sbp dh biasa independant, defeat the purpose betul ...

Khenst. Ujung2 semuanya bergantung kepada didikan di rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-3-2022 10:53 AM
dia tak bagi alasan sbb dia tengah record utk viralkan lecturer ni.. kasi malu lecturer tu aje, di ...


Bukan kalau kita nk record yg melibat other party kena mintak consent dr org tu dulu ke or else kalau die record without permission dr lec tu & gi viralkan bukan die consider ala2 breach pdpa ke or sthg like tht (i x ingat sgt the right term) & lec tu boleh ambik tindakan kt student tu…bdk2 skrg ni biadap mentang2 konon2 ada kuasa viral patut la ilmu x berkat…lahir b40 then mati pun b40
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Dan betul jugak ada yg komen, prof tu kata dia tak tahan duduk dengan B40...Tapi dia sendiri pilih untuk mengajar kat uitm which memang uni B40 pun.... awat tak mengajar kat Sunway ke
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:05 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 11:02 AM
Sekolah aiol budak2 B40 ni sepanjang tahun dapat duit n kengkadang bantuan laptop, pakaian seragam ...

B40 ni belum masuk puasa dah dpt bantuan raya... last few days i nampak bersusun orang amek duit bantuan.. i tatau bantuan apa lah,... tp berlingkar2 beratur.. kebetulan i lalu masa nak gi ofis pesuruhjaya sumpah ada urusan masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:05 AM | Show all posts
monreyes replied at 30-3-2022 10:55 AM
exactly...
ni mesti full PTPTN...
yuran per sem x sampai RM600...

instinct iols kuat mengatakan budak ni menipu ckap xde laptop. or mmg mengada.. dah la duk seremban, byak je kerja2 part time kt area bandar tu... jd rider foodpanda, grab melambak je.. mengada je lebih
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:05 AM | Show all posts
tupai replied at 30-3-2022 11:04 AM
Bukan kalau kita nk record yg melibat other party kena mintak consent dr org tu dulu ke or else ka ...

dia record dari phone... bukan record direct from microsoft teams apps
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tadak bantuan pun, takleh ka ko simpan duit RM 40 sebulan? 2 tahun sdh berapa? 5 sem sudah berapa? Dah boleh beli laptop refurbished.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-3-2022 11:01 AM
ye lah tu.. ada yang nak perangkap kasi viral...

tp biasanya lecturer or cikgu garang2 ni sbb di ...

I wish to thanks cikgu2 and lec2 i yg garang nk mampus….jd manusia i
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:07 AM | Show all posts
green~tea replied at 30-3-2022 10:57 AM
company lain cerita.. kalo staff takdak duit datang keje pun kita sponsor duit minyak, kasi tempat ...

ini feedback i tadi ada siapa ntah comment ckp office mate dia takda pc kat rumah susah nak buat kerja office. i sokong office mate dia, kenapa kita kena keluar wang ringgit utk company, cukup la kita dah keluarkan tenaga & otak kita utk company.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Yuran UiTM berapa ja? Tu universiti bantuan tu. Makan kena tanggung, penginapanan kena tanggung, yuran pengajian hada subsidi. Berapa ja ko perlu bayar 1 sem banding IPTA laen?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:08 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 09:27 AM
Dan akak setuju part jual gelang emas itu. Bergolok gadai la demi pendidikan dek. Orang susah tempat ...

akak pun setuju, akak side prof. masalah kita org melayu suka hadap subsidy semua nk kena spoonfeed
kaum cina ada i kenal apak ada kedai basikal je tp ngantor anak sampai ke US sana belajar. dan anak normally terus la dok US x blk2 dah ke tanah melayu

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 10:17 PM GMT+8 , Processed in 0.161891 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list