CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

[Tempatan] "RM800 Je Apa Masalah Kau?"-Pensyarah Berlagak Hina Pelajar B40 Tak Mampu Beli Laptop

  [Copy link]
Post time 30-3-2022 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 30-3-2022 01:33 AM
Kwn2 i dr keluarga b40 dulu masuk uitm sume hidup mewah dgn ptptn. Bli henpon mhl, melancong indon ...

Sekarang lagik mewah wooo budak U. Pernah pi UiTM hantar BIL, dressing, mekap budak2 UiTM zaman now kemain yach.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 09:38 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 09:36 AM
Aiols ni reply tered ni dalam keadaan panas hati sebab tadi pi round kelas, jumpa buku latihan mas ...

akak panas hati sebab semalam tak inzal kot...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-3-2022 01:31 AM
Ohh citer drama melayu dulu2 byk kisah jual tanah nk hantar anak ke menara gading sblm ada ptptn.  ...

Tu realiti yach. Berbaloi la sebab orang2 asal family susah tempat aiols ni memang majoriti kerja gomen (kebanyakan jadik cikgu).
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
I know this is the place sebab I setuju je dengan forumer lain, I baca dekat ig Azhan Rani sakit hati dengan netizen yang suci dan sangat husnuzhonnnn.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 30-3-2022 01:38 AM
akak panas hati sebab semalam tak inzal kot...

Ya Allah klorok sesaat pemikiran ko tu Ipan. Sehari tak melucah tak sah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:39 AM | Show all posts
tak dinafikan ayat lect ni ganas dan boleh sentap kalau kena kat diri sendiri. tp student tu kalau family tak mampu, kenapa tak usaha sendiri beli laptop. banyak kot kerja2 part time yg boleh dibuat. kita yg nak belajar, kita la kena usaha. iols syak sebab tu lect dia bengang. budak skrg mana boleh kena sembur sikit. habis lect tu kena kecam dkt twidder
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Plus, budak tu dah sem 5. Berapa sem dah online dari rumah, tak kena keluar duit beli makan bagai bagai, jimat banyak juga sebenarnya. Sedih tengok pelajar sekarang tak boleh ditegur. Ditegur cara baik, tak jalan. Dibahasakan macam ni, kena viral pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:43 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-3-2022 09:35 AM
Dgr citer yuran uitm murah kan smpi ada yg mampu beli motor dgn duit ptptn kan

Tu laa paseii
Dpt ptptn sama ngn bdk uni lain
Tp diorg bayo yuran bape puluh rm je
Selebihnya kita enjoyyy

Bdk yg xde duit bli laptop ni mesti ayah xkje tu sauk semua duit dia.

Kbai.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:51 AM | Show all posts
eh menipu la dekkk ko dah sem 5 tak ada laptop... selama ni kau buat esaimen pegi CC ke ? merempat dekat laptop org lain ke ? iols dlu yg dpt biasiswa pun gigih buat part time tiap kali cuti sem... dlu gaji part time lg ciput, kerja sebulan pun baru 500-600 je... kena kerja 2 bulan baru dpt beli phone sabun pd zaman tu... laptop zaman tu pun mahal.. skrg ko keje part time sebulan aman2 jah boleh dpt 1k...

dengan ini, iols menyokong penuh statement prof tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah sem5 takdak lappy lagi.. laptop tu dah jadi 1keperluan kot utk student.. mcmna dia buat assignment selama ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-3-2022 09:35 AM
Dgr citer yuran uitm murah kan smpi ada yg mampu beli motor dgn duit ptptn kan

mmg murah pun compared to other univ. sbb tu kdg2 nmpk stdnt uitm mewah even b40. byk lenjan tang kelain duit tu. bila kite suruh beli text book kan main lg pusing itu ini. ni realiti kebanyakan stdnt, tp ada je la yg ok.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 30-3-2022 09:42 AM
Plus, budak tu dah sem 5. Berapa sem dah online dari rumah, tak kena keluar duit beli makan bagai ba ...

ooo dah sem 5...ala dek, beli je la laptop 2nd hand..Masa pkp 2.0 dulu aku duk Cari laptop yg harga bawah 3k...hampeh semua kedai yg pergi kata xde stok..last2 g kedai repair komputer...beli hat 2nd ..sampai la ni elok ja pakai...murah pun murah..org tu siap offer nak yg rm600 pun ada ..tp jgn lah kau harap nak main game xhengat Dunia lak...stakat boleh pakai kerja2 opis n main game solitaire sudahlaaaa.....nanti2 dah jahanam  baru beli baru...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:57 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 09:22 AM
Sorry ya tuan2 puan2.

Akak setuju dengan pensyarah ini yang dah kertu dan sah2 dah lama berada dal ...

gua pun setuju sama lu beb

lagipun dah sem 5 x reti2 lagi nak ikhtiar beli PC 2nd hand ke

sinalau bakas punya budak

offtopic : ramai dh kat opis ni aku sinalau bakaskan.. hahaha semua terpinga-pinga xfaham
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:57 AM | Show all posts


prof cas cas kaya
mcm la xde laptop bole mati
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nurul_akmar at 30-3-2022 10:15 AM

Sian budak tu.. dh la dia sorg yg jawab soklan prof tu.. last2 dia pulak kena.. xtau la ape slh dia. Bukannya dia x masuk kelas dgn bg alasan xde laptop. Kalau mcm tu, mmg patut la prof tu hangin n mmg patut la netizen pertikaikan dh sem 5 pon masih xde laptop.

. Ni dah la dia usaha masuk kelas pakai fon, dia yg jawab soklan prof tu compare kenkawan dia yg ada laptop, tetibe dia kena marah sbb xde laptop, pastu dia kena tutup kamera pulak. Ada pulak Netizen pertikaikan nape dh sem 5 dia xde laptop..

Tp betul jugak ape yg prof tu cakap. Tp ye la, slh guna bahasa. Lebih kepada menghina dari teguran, tu yg ramai x puas hati tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 30-3-2022 09:37 AM
M40/T20 terkial kial tiada bantuan...tapi keutamaan anak anak utk belajar adalah no.1....B40 apa keu ...

B40 dpt je bantuan terus melancong la, beli hp baru la..tak beringat nk masuk dlm akaun anak2.
Masa kluar epf pun mcm tu jgk, akaun anak2 lgsg tak nk buka. Beranak ramai pandai tp bab pelajaran semua nk org tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 09:59 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 09:22 AM
Sorry ya tuan2 puan2.

Akak setuju dengan pensyarah ini yang dah kertu dan sah2 dah lama berada dal ...

Samalah, iolls pon setuju dengan lecturer tu. Sebagai seorang yg pernah jadi student university, bapak iolls sehabis boleh belikan iolls laptop, ibu iolls tak kerja, suri rumah. Kena usaha sebab zaman sekarang laptop/komputer tu penting. Ini student ni dah sampai Semester 5 masih takde komputer, maybe lecturer dah tegur tapi sampai ke sudah takde apa2 pon yg dia buat.

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 10:01 AM | Show all posts
prof kayu ni.

prof byk duit gaji byk belikan la laptop utk student tu,

jgn kedekut sgt prof. Ni la payah kalau dapat lecturer perempuan.

mulut tak ada insurance.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 30-3-2022 09:21 AM
Ada bantuan laptop ke? Mungkin bdk tu x tau maklumlah ibu pun dh tiada nk amik tau hal sekolah.

Tua bangka dah...boleh pikir sendiri..takkan nak makpak pikir lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 09:23 PM GMT+8 , Processed in 0.161671 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list