CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

[Tempatan] "RM800 Je Apa Masalah Kau?"-Pensyarah Berlagak Hina Pelajar B40 Tak Mampu Beli Laptop

  [Copy link]
Post time 30-3-2022 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 30-3-2022 03:28 AM
Tapi bahasanya kasar sgt la chazy
beraku engko
dan nak marah pun jgn la nak marah depan students  ...

Kat tempat kerja meka akan berhadapan dengan benda lagi teruk dari mulot pensyarah ni kak. Bagi saya, anggap saja ini persediaan mental huntok meka berhadapan dengan dunia sebenar nanti. Sebab saya ingat lagik, teruk2 saya kena oleh cikgu/pensyarah dedolu, tak seteruk saya kena dengan pengetua bila dah kerja yach. Kalau lemah mental memang dah lama bunoh diri yach. Sebab tu kot saya boleh terima cara pensyarah ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Kampus macik dulu

Huhu acik Rohana ni dia habis study kt Glasgow tahun 2005…macik baru nak register sana…tak dapat ler berjumpa so x dapatlah nak bergosip akhlak dia memuda dulu

Macik terkilan jua tengok klip tu…anak yatim kot
Sob sob sob
Dalam kelas memang tak semua ada pc dan laptop
Dulu kat kampus memang meriah makmal komputer memalam
Tapi dah belajar online ni
Mana dia nak cekau laptop
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru ke nasihat kasar sikit dah viral. Dah kerja nanti ingat org layan ko baik2 je. Anggap je menda tu sebagai latihan utk masa depan ko dik. Jangan mudah koyak
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntahla skg yg nmpk salah prof tu la sbb ada bukti mulut longkang hahaha

Yg student tu lak mmg x mmpu nak beli atau apa x tau la nak kata….
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 30-3-2022 11:14 AM
uitm sangatlah byk duit..
kalau tak mampu, boleh mintak pusat zakat, BPA ke apa..
kawan iols dpt dea ...

Tak menghalalkan penghinaan

Kalau student tu menipu
Mesti kawan sekuliah dia akan cerita sebaliknya
Ini kena hina kena keji
Siap kena suruh off camera taknak tengok muka
Student bukan pengemis ilmu
Dimalukan depan rakan sekelas pula tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:37 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 30-3-2022 11:40 AM
dua_chzy replied at 30-3-2022 11:33 AM
Kat tempat kerja meka akan berhadapan dengan benda lagi teruk dari mulot pensyarah ni kak. Bagi sa ...

dah keje mmg macam2 kena hambur.. hahahahahah especially bila big bosses golongan kayangan.. bahasa depa buleh buat kita down...

contoh

"bloody woman, bitch, what's the purpose of your existence"

"everytime i see your face, makes me wanna go smoke"

keluar meeting room kitorang gelak2 je
time appraisal, diorang juga yang kasi bonus bertingkek2, promote position cepat...  

tp yang lahar depan2 ni sbnrnya baik je...  kira lahar habis kat situ, yg penting kita improve...
yang true evil jahat is yang tikam belakang, tp depan2 buat baik
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 11:29 AM
Zets why sista. Sapa masuk UiTM tak blaja betul memang bodoh namampus bagi aiol. Kerja ko as stude ...

Zaman aku belajar dulu. Sapa fail univ. itm je laa tempat diorg diberi peluang utk sambung belajar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:39 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 10:52 AM
Memang sinalau bakas. Dah sem 5 masih beralasan tadak laptop. Sebab tu kena hambur dengan professo ...

tp mmg betul apa ko ckp tu, masa zmn aku belajar, elok je student B40 cari duit / ikhtiar utk beli pc, beli motor 2nd pun mampu, zmn aku dulu laptop mahal gila.. pc 2nd hand harga ratus2 pun xde, bukan mcm skrg, CPU harga RM300 spec sederhana berlambak org jual
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:41 AM | Show all posts

mmg best ler... siapa yg apply ptptn tak kisah la b40 ka t20 ke mmg dpt full loan terus takda ikut tangga gaji mak bapak pon. budak fakulti i yg mana level M40 and T20 tu duit ptptn buat bayar installment kereta. yelah duit pocket / yuran mak bapak dah bagi sepatutnya diorg takda ptptn pon takda, tapi diorg apply juga sebab nak beli kereta
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 30-3-2022 10:19 AM
ya sebab terjadi pada pelajar i, duit elaun dia bagi pada mak ayah.. ayah sakit, mak menoreh getah ...

Betul sis.. Kita mana tau situasi dia & family ni. Main hentam rata je..mcm kita tau for sure budak ni problem
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:42 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 30-3-2022 09:22 AM
Sorry ya tuan2 puan2.

Akak setuju dengan pensyarah ini yang dah kertu dan sah2 dah lama berada dal ...

haha bukan b40 je dia hina..student master yg bayar beribu2 yuran tu pun dibabikan...yg kenal dia ni pernah masuk kelas dia taulah mulut dia camne...dah tua2 patut pencen akhirnya ada yg berani viralkan
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by annehuda at 30-3-2022 11:44 AM



Mane yg kutuk adik ni B40 pemalas,die dah grad dah pun. Mungkin dia simpan video ni sbb nk jadikan motivasi walaupun dia penah dihina oleh sorg prof tapi dia mampu berjaya.

Those who can,do. Those who can't do,teach.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpa. Jap lg ebit lew muncul depan rumah dak ni. Unclekentang pun dah mencari siapa student ni.
Lepas ni kalu dpt laptop dari EL atau UK jgn dijual pulak laptop tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:44 AM | Show all posts
btul tu...lecturer tu mmg salah la ckp mcm tu tp sikap pljr ignorance tu pn satu hal jg...sem 5 kot dan mmg keperluan sgt laptop tu....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by laradelara at 30-3-2022 11:56 AM
TeropongThaico replied at 30-3-2022 10:51 AM
Ceritanya mmg byk bantuan tp yg sampainyà berapa je. Sama ada bantuan ghaib masa dlm proses atau  ...


Yezza.. Ko ingat tmpt ko ada murid dpt bantuan, so tmpt lain pun dpt. Kemain ye yg dok pertikai mana pg bantuan bnyk2 tu.. pasti ke smua dpt? Ramai yg apply tp tak dpt. tau ke x? Main hentam jaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu aku suka lepak forum sbb komen lagi realistik.
Kat fb ramai pulak b40 yg sentap padahal bantuan2 mereka didahulukan.
Kalau dah dah serat dua rat tu boleh aje simpan sket2 nak beli laptop
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Guru tu pendidik. Sepatutnya cakap dengan student 1x1 bukan bantai macam ni. Walaupun ada side of the student yg kita tak tau contoh personal issues ka, dah habis guna duit ke itu semua assumption lagi.
Yang factually right, prof kangkung ni takde adab, budi bahasa langsung,pandang rendah kat orang dan menjatuhkan air muka. Tahap ni ke
educators kita.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 30-3-2022 11:41 AM
mmg best ler... siapa yg apply ptptn tak kisah la b40 ka t20 ke mmg dpt full loan terus takda ikut ...

Dulu masa iols belajar iols tgk best je student bawa keret. Iols naik bas atau jalan kaki je. Tp iols bersyukur sgt Tuhan bg pengalaman tu pd i.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Nama lecturer poyo ni Roshana Takim. Macam biasa fb terus hilang tak tahan kene kecam lettew

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2022 11:48 AM | Show all posts
Edited by Ah_Kwan at 30-3-2022 11:49 AM

keh keh keh

itu lah masalahnya pendidikan yang tiada berteraskan Allah dan Muhammad....
Allah dah tunjuk dah zaman pkp ni...segala aktiviti pendidikan yang biasa dilaksanakan lumpuh...
budak budak tak pergi sekolah sampai 2 tahun pun ada...

Allah nak tunjuk, tak penting pun itu barang....
tapi sebab di hati itu dah bersarang dengan sistem yang ada, maka masih terus buta....

student, takkan pernah faham pentingnya apa yang orang lain kata, waima pensyarahnya sendiri,waima ibu bapanya sendiri...
tapi kalau pensyarah itu meletakkan teknologi itu tinggi melangit, lebih tinggi dari apa yang Muhammad s.a.w bawa, maka patutlah ini perkara terjadi..
kedua duanya di peringatkan oleh Allah....
tapi yang lebih besarnya kesannya pada yang dah tua..sebab dah tua pun bodoh...
yang muda logik jugalah masih bodoh..tapi bila yang dah nak mati ni masih berkiblatkan sistem yang ada, tunggu kena pancung zaman mahdi sahajalah...

dan bagi siapa yang menyokong itu pensyarah...ayat sama wa ulang..dalam video di bawah..



selamat terasa...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 08:54 PM GMT+8 , Processed in 0.195175 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list