CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3384|Reply: 31

[Dunia] WWIII: Pil Iodin Diserbu Kot-kot Perang Nuklear

  [Copy link]
Post time 18-3-2022 02:49 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 18-3-2022 03:02 AM

Warga USA dan Eropah prepping pil tiroid/ pil iodin "Potassium Iodide" bersedia kot-kot berlaku perang nuklear atau kot-kot ada loji nuklear bocor hasil perang di Ukraine. Jika berlaku bencana radioaktif iodin terbebas.. Potassium Iodide diviralkan mampu menguatkan sistem imuniti dalam keadaan jika kita terkena radiasi nuklear. Kalau tak dapat halang semua paling minimum mampu kurangkan kesan radioaktif.


Harga pil ini dah meningkat sekali ganda.
Di Belgium, 30K rakyat dah beli.

Potassium Iodide:
Garam stabil yang boleh sekat radioaktif iodin dari masuk kelenjar tiroid (area muscle keliling halkum kita tu) dan organ-organ lain, jadinya kecederaan dapat dielakkan di sini. Namun pil ini hanya berkesan untuk tempoh 24 jam sahaja. Maksudnya efektif hanya untuk sehari sahaja. Pil ini hanya merawat jika memang dah terdedah pada radiasi, maksudnya kalau kita dah duk bawah awan radiasi nuklear, kalau tiada radioaktif nuklear pil ini tak berkesan.
(US CDC)

Ikut keterangan di atas, jika terdedah pada radiasi pun insyaAllah organ-organ kita terhalang dari merosot/jammed, boleh berfungsi normal. Tapi kalau kena telan hari-hari.. tak jammed buah pinggang?

sumber: https://www.youtube.com/watch?v=ZKrWT0R7u-0


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 02:52 AM | Show all posts
pil hanya voley berkesan selama 24 jam? kena slalu amik kalau terdedah rasiasi ke apa?
dlm citer Elysium, matt damon terdedah kpd radiasi, kan? awat tak amik pil nih???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2022 03:02 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 18-3-2022 02:52 AM
pil hanya voley berkesan selama 24 jam? kena slalu amik kalau terdedah rasiasi ke apa?
dlm citer Ely ...

zaman elysium tu tak perlu pil dah kot, just masuk dalam tiub/ chamber scan rawat kejap semua penyakit sembuh. masalahnya chamber tu hanya untuk warganegara, PATI dan kasta rendahan sorry.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 03:10 AM | Show all posts
Lagubestbest replied at 18-3-2022 03:02 AM
zaman elysium tu tak perlu pil dah kot, just masuk dalam tiub/ chamber scan rawat kejap semua peny ...

definisi warganegara deme hanya yg kaya.. yg warga dok kat kilang tuh, semikin tak dpt jugak khidmat perubatan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Pil iodin ni akan saturate iodin dlm badan supaya kelenjar tiroid tidak serap radioactive iodin dari nuclear blast. Ia bukan ubat
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ilacantik at 18-3-2022 09:47 AM

Meols dah order dari IHERB, dah sampai dah pun, simpan siap2 kot2 ada keperluan utk gunakannya. Bak kata sedara meols ," hope for the best, prepare for the worst". #kiasupreppers
Sambil2 tu dah survey bomb shelter terdekat dengan rumah meols.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 09:51 AM | Show all posts
Dah boleh buat bisnes jual produk timbang kati kot claim boleh elak radiasi mcm ni...

untung2 boleh bli mustang
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
https://youtu.be/i9jwwQKhdJU

Semoga adalah tempat utk meols menyelit, kot2 nanti hanya mata sepet yg dibenarkan masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
mohon segala tokmoh seMalaya pagar la Msia ini..supaya kesan radiasi tu 'tak masuk' Msia...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 11:25 AM | Show all posts
kalau emp blast, yang guna bateri dekat jantung tu apa cerita? stop tak bateri tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Lambat lagi ww3.. Prepare dlm jgka masa 4/5 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 01:12 PM | Show all posts
Dah viral macam ni pasti pemintaan makin tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ilacantik replied at 18-3-2022 09:45 AM
Meols dah order dari IHERB, dah sampai dah pun, simpan siap2 kot2 ada keperluan utk gunakannya. Bak  ...

Nk ikut mcm uols la..nk search bomb shelter tu pakai key word ape?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 01:45 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 18-3-2022 02:52 AM
pil hanya voley berkesan selama 24 jam? kena slalu amik kalau terdedah rasiasi ke apa?
dlm citer Ely ...

hamaigad tinot... ang dah naik pangkat jadi momod kaaa?

awat check tataw... niway beriboo2 taniaaaa

nak tacang
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 04:01 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 18-3-2022 01:45 PM
hamaigad tinot... ang dah naik pangkat jadi momod kaaa?

awat check tataw... niway beriboo2 taniaa ...

tengkiu.. nak tacang, masuk bodsejarah.. kat sana lubuk tacang.. heheh... voley la guna sbg reload ammo lepas berperang kat CI ka bodgos ka... hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya cuma ada garam iodin di rumah
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 05:30 PM | Show all posts
sebelum ni geng2 acah berkerak takut sgt dgn org ereb kalau berperang ISIS, agama kejam, menidas perempuan asek nak berperang

sekali geng kapir berperang hamek kome.

Dunia ni musnah sebab org kapir. tuhan dah cakap jgn musnahkan bumi korang jugak langgar arahan tuhan.

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Nuklear jangan tak nuklear!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Hazmat set level A more relevant if untuk nuke war prep...
I tidak lah akan beli if betul ada war.. Pergi saja rompak di bsl facility
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 08:54 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 18-3-2022 04:01 PM
tengkiu.. nak tacang, masuk bodsejarah.. kat sana lubuk tacang.. heheh... voley la guna sbg reload ...

Ku masehh setia di bod CI

Kut free meols pi jenguk2 naaa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 09:15 AM GMT+8 , Processed in 0.113993 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list