CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1695|Reply: 7

Pengendali mudah alih komited realisasikan 5G

  [Copy link]
Post time 17-3-2022 11:38 PM | Show all posts |Read mode
Pengendali mudah alih komited realisasikan 5G


Pengendali rangkaian mudah alih yakin 5G akan dibina berdasarkan prinsip yang telus, mampan dan selamat - Foto Reuters

KUALA LUMPUR: Pengendali rangkaian mudah alih (MNO) akan mengadakan perbincangan dengan Kementerian Kewangan dan Kementerian Komunikasi dan Multimedia serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bagi mendapatkan maklumat lengkap mengenai model Rangkaian Borong Tunggal (SWN), serta tawaran pegangan ekuiti dalam Digital Nasional Bhd (DNB).

Dalam satu kenyataan bersama yang dikeluarkan oleh Celcom Axiata Bhd, Digi Telecommunications Sdn Bhd, Maxis Bhd dan U Mobile Sdn Bhd, MNO komited untuk merealisasikan hasrat digital negara dan percaya dengan faedah yang akan dibawa oleh 5G kepada perniagaan, pelanggan dan kerajaan dalam memperkukuh daya saing Malaysia di rantau ini.

"Kami masih memerlukan butiran lanjut untuk proses pelaksanaan model itu, termasuk tawaran pegangan saham yang dicadangkan dan proses transaksi.

"Kami percaya bahawa pelancaran 5G untuk Malaysia akan dibina berdasarkan prinsip yang telus, mampan dan selamat," katanya.

Kenyataan itu menambah, MNO berharap dapat mengusahakan langkah seterusnya untuk membina infrastruktur komunikasi yang teguh dan kalis masa hadapan untuk Malaysia.

https://www.bharian.com.my/bisne ... ted-realisasikan-5g


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2022 10:43 PM | Show all posts
Edited by mappleaplle111 at 21-4-2022 10:36 AM

ye ye je 5g, nanti bayar mahal tpi slow. tpi so far suka digi bnyk plan yg dia offer.siap dapat insurans lagi RM 98 per month kena selalu renew kalau tak insurans tak hidup.
kalau sape keje e-hailing lagi bagus guna plan ni https://tinyurl.com/signal202201

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2022 09:58 AM | Show all posts
mappleaplle111 replied at 18-4-2022 10:43 PM
ye ye je 5g, nanti bayar mahal tpi slow. tpi so far suka digi bnyk plan yg dia offer.siap dapat insu ...

ouh macam menarik je plan ni dah tekan link tu RM 20,000 gak insrurans yg dia boleh coverkan...
memang betul lah sambil guna line phone boleh dapat benefits yg macam ni baru tahu hihi ...
dari tak guna digi, saya guna ni jugak ni nanti kang
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2022 10:18 AM | Show all posts
Edited by alumalu at 21-4-2022 10:21 AM
mappleaplle111 replied at 18-4-2022 10:43 PM
ye ye je 5g, nanti bayar mahal tpi slow. tpi so far suka digi bnyk plan yg dia offer.siap dapat insu ...

5G mmg cepat..tp bateri cepat mati..
plan digi + zurich medical ni mmy berbaloi..ada pulak allowance setiap hari jika masuk wad..sesuai utk mrk yg kerja part time kan sbb x kerja x der la $$




Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2022 05:56 PM | Show all posts
mappleaplle111 replied at 18-4-2022 10:43 PM
ye ye je 5g, nanti bayar mahal tpi slow. tpi so far suka digi bnyk plan yg dia offer.siap dapat insu ...

saja la tgok mysignal digi ni, menarik dia apa yg di offer ni. bayar rm98 per month pun boleh cover bnyk benda so berbaloi la.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2022 05:23 PM | Show all posts
alumalu replied at 21-4-2022 10:18 AM
5G mmg cepat..tp bateri cepat mati..
plan digi + zurich medical ni mmy berbaloi..ada pulak allowanc ...

ini saya sokong sebab tak semua kerja full time. ada yg kerja part time saja tak boleh komit nk bayar bulan2 insuran yg mahal
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 06:44 AM | Show all posts
mappleaplle111 replied at 18-4-2022 10:43 PM
ye ye je 5g, nanti bayar mahal tpi slow. tpi so far suka digi bnyk plan yg dia offer.siap dapat insu ...

menarik! saya mmg tgh plan nk ari insuran yg murah2 sbb kerja part time ja so income tak fix. nk cari yg below rm100
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2022 06:18 AM | Show all posts
fai00 replied at 26-4-2022 06:44 AM
menarik! saya mmg tgh plan nk ari insuran yg murah2 sbb kerja part time ja so income tak fix. nk c ...

lagipun harga mysignal ni tak mahal, below rm100 sama mcm bayar plan phone cuma mysignal kita bayar 2in1. untung ye
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 09:59 PM GMT+8 , Processed in 0.236278 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list