CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1075|Reply: 18

Terlalu Ramai Negatif, Kak Long 7E Nak Kurangkan Aktiviti Media Sosial

[Copy link]
Post time 17-3-2022 03:15 PM | Show all posts |Read mode




Selepas dikecam hebat dan beberapa laporan polis dibuat terhadapnya, Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long 7E nekad mengurangkan aktiviti di media sosial.

Kak Long 7E tampil menafikan semua tuduhan itu dan menjelaskan dia menjadi sasaran netizen yang masih tidak berpuas hati dengannya menerusi hantaran Facebooknya.



Kredit foto - Facebook Wan Noor Baizura



Meninjau ruang komen, rata-rata netizen menganggap tindakannya itu sebagai biadab kerana terlalu taksub mengejar populariti sehingga sanggup melakukan sesuatu perkara yang memalukan diri sendiri.



Terdahulu, Kak Long 7E memuat naik video dirinya berkelakuan seperti Orang Kurang Upaya (OKU) yang dianggap sebagai mengejek golongan berkenaan apabila dilihat berjalan dengan gaya tempang dan melakukan mimik muka yang mempersendakan golongan berkenaan.

Video yang berdurasi 30 saat itu bukan sahaja meraih ribuan penonton, malah turut dihujani dengan pelbagai komen yang mengecam tindakannya.



Boleh percaya ke nak kurangkan aktiviti media sosial? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2022 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Slhamdulillah. Tolong lenyap dari muka bumi ini.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap forum pun tak ambik pot pasal dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 03:45 PM | Show all posts
nak tone down soc med pun nak buat announcement
nampak sangat lapar perhatian
nanti tak jadi tone down
sbb ramai peminat suruh aktif

acik baizura nak masuk gua berapa lamakah?
tahan ke tu jiwa tak update soc med?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti cikgu marketing dia bangga anak murid famous satu malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 04:17 PM | Show all posts
Iols kalau orang yang meniaga spesis memanjang merentan memang harap maklong lah iols nak beli barang dia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 04:18 PM | Show all posts
boleh pergi m*mp*s
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruk sangat betina ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2022 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar lah muka huduh jgn perangai yg huduh..i ada baca dkt ig yg akk nie wt perangai mcm nie sbb marketing jek..ada sifu yg ajar dia buat cheap marketing mcm nie..tpi hauk sgt perangai kau nie..hina dipandang..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 04:29 PM | Show all posts
Eloklah tu stop terus lagi bagus
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2022 05:11 PM | Show all posts
minahgempal replied at 17-3-2022 04:25 PM
Biar lah muka huduh jgn perangai yg huduh..i ada baca dkt ig yg akk nie wt perangai mcm nie sbb mark ...

ada baca...tapi kalau perangai cam ni haish.... cam tak berkat la pulak rezeki tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 07:05 PM | Show all posts
ehh.. dia yg negatif kata org lain pulak.. patutnya cakap nak kurangkan aktiviti media sosial sbb terasa diri sendiri terlalu negatif , baru betul!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
minahgempal replied at 17-3-2022 04:25 PM
Biar lah muka huduh jgn perangai yg huduh..i ada baca dkt ig yg akk nie wt perangai mcm nie sbb mark ...

tapi,xkn perangai mcm nie berjangkit marketing kat mak,suami & anak2. sejenis dah dididik sebegitu rupa. tgk ada org post, g shopping kat Sogo, tunjuk perangai jgk. jd memang sahih perangai jenis noreen anak beranak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
minahgempal replied at 17-3-2022 04:25 PM
Biar lah muka huduh jgn perangai yg huduh..i ada baca dkt ig yg akk nie wt perangai mcm nie sbb mark ...

Sifu dia x ajar buat perangai. Sifu dia suruh dia run iklan after dia viral maki2 7E. After viral tu baru dia berguru utk run iklan. Tup2 whatsapp masuk menderu, terus la dia viralkan video lama yg KFC tu, then buat lg video OKU. Dah sedap mkn duit xberkat kot.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku selalu pesan, jangan beli barang kalau kau tahu perniaga tu perangai x elok (kalau x tau xpe). Sebab tu aku mmg x beli barang dari founder2 perangai nokharom macam bidah, alipsotong, mamasabon, mama rimau nangis. Lagi satu mak aku pesan biar muka kita tak lawa, jangan perangai x lawa on top of muka pecah pintu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2022 04:35 PM | Show all posts
pergi mampus terus pun xpe
xpayah semak tambah senarai org bodoh barua kat malaysia ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Benci nya tgk sc video yg tdung kuning tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok la tu, lenyap terus lagi bagus.. jgn sibuk hayun kopek kelapa pulak depan kfc ke 7e ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2022 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko hengat ko retis pemes?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 11:17 PM GMT+8 , Processed in 0.253873 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list