Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
134678
View
340
Reply

[IKLAN] < Rumah/Bilik Sewa di sekitar Melaka >

[Copy link]

Author: Nocturna       Show all posts   Read mode

Post time 21-11-2007 09:02 AM | Show all posts

Reply #40 Nocturna's post

ok..takder hal..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2007 10:02 AM | Show all posts
Originally posted by Nocturna at 20-11-2007 06:20 PM


thanks rodah...


x dapat la encik..saya dah tanye membe kat sini...no info...sory ekk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2007 10:46 AM | Show all posts

Reply #42 raudah's post

x dapat eh.. xpe laa tima kaseh byk2.. usahamu tetap ku kenang jua
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2007 07:30 AM | Show all posts
Originally posted by Nocturna at 17-11-2007 12:57 PM
noc duk sorang2 nanti.. xde sedara mara ngan member laa kat area melaka ni..

hehehehe.. ingat nak carik apartment yg ade swimming pool.. boring2 bo ...


rasanya apartment yg  ada swimming pool kat alor gajah tu kat A famosa REsort je la kan? hehe
MAhal kot sewa kat situ
penah nampak iklan jual lot apartment kat resort tu dlm paper...

anyway, rasa saya kalau duk alorgajah lagi baik....jimat duit minyak skit....kalau boring2 nak rewang2 pegi melaka pun takde la jauh sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2007 01:49 AM | Show all posts
Originally posted by peachRose at 1-12-2007 07:30 AM


rasanya apartment yg  ada swimming pool kat alor gajah tu kat A famosa REsort je la kan? hehe
MAhal kot sewa kat situ
penah nampak iklan jual lot apartment kat resort tu dlm paper...

any ...


memang A Famosa je satu-satunye kondo n apartment yg ader kat situ... lain sume jauh ya amat...

apa perkembangan ngan umah sewa? dah dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2008 09:26 PM | Show all posts

[IKLAN] < Rumah/Bilik Sewa di sekitar Melaka >

Post Last Edit by juju_amin84 at 26-3-2012 19:14

Haii..putri dan rakan2 akan praktikal di politeknik kota melaka bulan 11 ni. so kami nak cari rumah sewa yang berhampiran dengan politeknik tu. sesape ada info, maklumkan segera ye kawasan mana dan berapa harga sewanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 09:49 AM | Show all posts
hye, putri kene cr umah dkt pokok mangga la dkt sket nk k politeknik
kalo umah sewe akak dkt dgn central..tp perlukan sorg je wat mse ni...hehehhe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 05:55 PM | Show all posts
ooo..putri ngan kengkawan berempat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 11:39 PM | Show all posts

Reply #1 putrisakura's post

dkt2 uma aku ade kosong

tmn peringgit

dpn uma aku pon ade

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2008 12:10 PM | Show all posts
erm rasenye area2 peringgit mmg byk umah sewa..
tp kne ade transport la nk g politeknik
kalo x cube cari kat area lorong pandan pon byk gak
tp bas lak ssh msk situ..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2008 11:27 PM | Show all posts
dik...umah akak dekat sgt dgn poli tu infact area tu mmg byk bdak poli menyewa....walking distance tp dekat nak 10 minit gak la kalau jln kaki tp klu ada kenderaan bagus gak....brp budgetnya?kat depan umah akak...neighbour tu on the way nak pindah....tp x pasti bila la...tp tu la yg stay kat umah tu chinese....ada bela anjin kalau awak minat kerjanya ada lebey la sebab nak kena samak semua kan....kalau x silap auntie tu sewa around 550-450 gitu la...umah teres setingkat n ada 3 bilik...kalau nak nak yg besar, sebelah umah akak tu kosong tp x pasti dia nak sewakan ke tak.750 ke atas kot....umah 2 tingat n 4 bilik...kalau 2 tingkat tu around tp yg akak leh katakan mmg sgt dekat la....access nak ke mana2 pun senang.... tptnya tmn seri mangga ,kalau pernah lalu area pokok mangga kiranya dekat dgn restoran sri melaka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 02:19 PM | Show all posts
tak mau la umah yang ada anijing.maleh nak samak2 ni. nak cari umah yang range sesuai dengan taraf kehidupan ku sebagai seorang pelajar.

umah kat taman peringgit tu bape ringgit sewanye?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 02:21 PM | Show all posts
budget dalam 400 la.kalau ada yang lagi murah, lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 11:00 PM | Show all posts
putri

nnti aku try ushakan

uma aku kt tmn cempake still pemili tu nk sewa, dah 10thn sewa uma aku kt cempake tp harge sewa masih 350
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 08:07 AM | Show all posts
kire bgs la kalo sewa dlm range 350 kat tmn cempaka
kat peringgit ni byk student,cikgu n nurse ddk kat situ
so meriah la sket..tp sewe kat pangsapuri kitorg dlm range 400 lebeh la..tp parking kete mmg penuh la tension aku..kalo nk sewe umah aku pon bole gak tp tggu ujung bln 11 adik2 kat umah aku tu abis blaja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 10:18 AM | Show all posts

Reply #10 princessredrose's post

tp dh 10thn duk situ .. 350

huhuhuuh ..

tp sib baek pemili ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 03:03 PM | Show all posts

Balas #10 princessredrose\ catat

ujung bulan 11 ke..ehm..putri n the geng nak start praktikal 10/11. xsempat la nampaknye.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 03:05 PM | Show all posts

Balas #11 Ax\ catat

mod Ax, umah kosong yang kat tmn peringgit tu baper reganye? ada no.contact tak? bukan umah mangsa bunuh ke tempat pemujaan ke..kan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 09:38 PM | Show all posts
Originally posted by putrisakura at 6-10-2008 02:19 PM
tak mau la umah yang ada anijing.maleh nak samak2 ni. nak cari umah yang range sesuai dengan taraf kehidupan ku sebagai seorang pelajar.

umah kat taman peringgit tu bape ringgit sewanye?


x mo umah tu kat area ni rasanya ada 2-3 umah lg yg nak di sewa....
tp sy suggest kalau ada kesempatan tu, elok u jln2 semua area yg berkenaan n survey sendiri br puas hati....then pilih yg terbaik n bersesuaian
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 01:38 AM | Show all posts

Balas #14 shieda\ catat

tak sempat nak survey2 la kak. tinggal sebulan je lagi ni. tambah plak tengah busy dengan macam2 projek n presentation. lagipun la ni saya dok kat johor, xtau sangat selok belok melaka ni. tu harap2 ada la orang melaka yang ble tolong surveykan. kalau ada no.contact lagi senang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103688s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list