Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
134880
View
340
Reply

[IKLAN] < Rumah/Bilik Sewa di sekitar Melaka >

[Copy link]

Author: Nocturna       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-11-2007 08:09 PM | Show all posts
ok...thanks chammy..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2007 08:29 PM | Show all posts
err ngorat tashang momod bleh tak?

opss sowi tuan thn gen moyan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2007 08:40 PM | Show all posts
jalan2 carik umah sewa
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2007 01:26 AM | Show all posts
Originally posted by chammy_girlz at 16-11-2007 08:00 PM
baper minit ek??
jap pk..eh

dalam 10-15 minit kot



rasa cam lebih dr 15 min jek....
kalau lalu lebuh AMJ(alorgajah melaka jasin) teramat la byknye traffic light....
kalau potong lalu krubong pun lebih gak..... tapi tahu ke nak lalu jalan ni???
dalam 30-40 min rasanye sampai pekan alor gajah.......

keje kat alor gajah tu area mana??
alor gajah tu besar gak.... masjid tanah pun daerah alor gajah gak....  bagi tempat specific sket...

kat alor gajah umah sewa murah sket kalau nak compare ngan melaka tengah.... rasa baik u dok area alor gajah je... sewa murah... dekat lak tu... jimat minyak...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2007 11:38 AM | Show all posts
Kat krubong ada gak umah sewa,umah teres single storey bole dpt Rm 250.Kira ok la tu.Nak gi alor gajah ikut jln parit melana(kalau tak silap) dalam 15-20 mins kot.
Kat masjid tanah pun banyak umah sewa...asal rajin cari...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2007 12:51 PM | Show all posts
Originally posted by ain_ishah at 17-11-2007 01:26 AM



rasa cam lebih dr 15 min jek....
kalau lalu lebuh AMJ(alorgajah melaka jasin) teramat la byknye traffic light....
kalau potong lalu krubong pun lebih gak..... tapi tahu ke nak lalu jalan ...


thanks ain.. noc Insya Allah keje kat honda..

mungkin dalam minggu depan turun sane carik umah.. dapat yg partly furnish pon dah bagus..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2007 12:53 PM | Show all posts
Originally posted by ivy_6731 at 17-11-2007 11:38 AM
Kat krubong ada gak umah sewa,umah teres single storey bole dpt Rm 250.Kira ok la tu.Nak gi alor gajah ikut jln parit melana(kalau tak silap) dalam 15-20 mins kot.
Kat masjid tanah pun banyak um ...


thanks ivy..

nanti noc turun alor gajah.. try usha2 umah kat situ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2007 12:57 PM | Show all posts
noc duk sorang2 nanti.. xde sedara mara ngan member laa kat area melaka ni..

hehehehe.. ingat nak carik apartment yg ade swimming pool.. boring2 bole terjun situ berenang...

ade ke apartment area2 alor gajah tuh??
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2007 06:08 PM | Show all posts
x tahu laaa..nanti kalu aku ade mase aku pi cek ekk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2007 07:32 PM | Show all posts
ade org post... tp x nampak post nye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2007 11:05 AM | Show all posts
sewa kat area alor gajah n masjid tanah ari tu penah survey..dlm RM300+++.. paling murah dlm RM280..umah teres ..tapi kalau area UiTM Lendu tu mahal skit...
banyak lah umah sewa area alor gajah n masjid tanah tu..

Nocturna
awak nanti nak keja area mana... alor gajah tu besau... kasi detail skit tmpt nya ...

saya pun nak survey umah kat area masjid tanah ni... awal thn nanti nak pindah dok sana lak ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2007 11:10 AM | Show all posts
sewa umah area masjid tanah dlm RM 300+++ utk umah teres...
ada member sewa kat alor gajah..taman mutiara..dia dapat RM280..
kalau kat area UiTM Lendu tu mahal skit lah ratenya..
saya pun dok cari umah sewa area masjid tanah ni...
thn depan nak pindah dok sana lak...

Nocturna
awak nak keja kat alor gajah tu area mana...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2007 02:02 PM | Show all posts
nape aku x nampak post...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2007 02:03 PM | Show all posts
aiyooo... mod tlg repair....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2007 02:18 PM | Show all posts
keja kat alor gajah area mana?

kalau kat pekan alor gajah tu banyak kaw perumahan.

Area Pengkalan tu pun byk umah sewa
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2007 04:06 PM | Show all posts

Reply #35 lissa's post

ala kat alor gajah byk taman n sewa umah..carik kat taman sri sutera..dkt dgn honda atau taman kat area paya datok...mmg byk n lagi dkt...coz my sister dok kat taman sri sutera ...ramai bdk2 honda dok situ..rate kat situ rm200-rm250...qasih punya umah dah ade org sewa...bdk honda gak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2007 04:44 PM | Show all posts
yup...i dont think ader masalah nak cari umah..

btwn...u ni lelaki ke pompuan..

dulu ade forumer lelaki and pompuan  yang keja honda..

tapi dah lama tak nampak diorg...bz kot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2007 06:20 PM | Show all posts
Originally posted by raudah at 19-11-2007 06:08 PM
x tahu laaa..nanti kalu aku ade mase aku pi cek ekk


thanks rodah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2007 08:14 AM | Show all posts
Originally posted by @ZueR@ at 20-11-2007 11:10 AM
sewa umah area masjid tanah dlm RM 300+++ utk umah teres...
ada member sewa kat alor gajah..taman mutiara..dia dapat RM280..
kalau kat area UiTM Lendu tu mahal skit lah ratenya..
saya pun dok  ...


noc Insya Allah dpt keje kat Honda...

satu rumah dalam rm300 jugak laa ye..

cemane ngan kawasan kat situ.. ade kes2 kecurian ke??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2007 08:15 AM | Show all posts
thanks qasih

thanks lisa..

maybe weekend ni noc turun melaka.. gi survey2 umah kat situ..

btw im a guy..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084754s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list