CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1951|Reply: 27

Prank Ke? Video Lelaki Terbakar 80 Peratus Undang Spekulasi Netizen

[Copy link]
Post time 17-2-2022 10:36 AM | Show all posts |Read mode




Tular di media sosial video seorang lelaki sedang marak terbakar di tepi jalan di Perlis bersama kenderaannya.

Memetik laporan portal Berita RTM, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 8.45 malam tadi di Jalan Baru, Kampung Syed Omar, Bintong.


Difahamkan, lelaki yang memandu Proton Alza itu melecur 80 peratus anggota badan ketika menyelamatkan diri dari kenderaannya yang terbakar.




  



  





Pegawai Bomba Kanan II Yazid Ahmad, Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kangar mengesahkan kejadian itu.


Katanya, setibanya di lokasi mendapati api sedang marak membakar kenderaan itu dan anggotanya berusaha memadam api daripada merebak. Api berjaya dipadam sepenuhnya kira-kira pukul 9.20 malam.


Mangsa yang melecur di hantar ke Hospital Tuanku Fauziah untuk mendapatkan rawatan lanjut dan pihak polis sedang melakukan siasatan lanjut berkaitan kejadian yang berlaku.




Video itu mengundang pelbagai reaksi orang ramai. Ada yang beranggapan kejadian itu merupakan prank.




Kredit foto - Instagram Kosmo Online



Ada yang mempertikaikan mengapa perakam video tidak membantu mangsa.




Kredit foto - Instagram Kosmo Online





Dalam masa yang sama, ada juga netizen bersimpati dengan kejadian yang menimpa dan berasa agak kagum melihat ketenangan mangsa tersebut.


Kredit foto - Instagram Kosmo Online



Apapun, harapnya mangsa berkenaan cepat sembuh dan urusannya dipermudahkan. - CARI

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-2-2022 11:59 AM | Show all posts
Update :

Lelaki tu bakar diri sendiri sebab kecewa bekas GF ada kekasih baru....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 01:54 PM | Show all posts
Semoga kita mendapat info yang sahih
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 02:21 PM | Show all posts
sakit mental kesian.. tp yg record pun sama mental! kau tlg la padamkan api tu hanat!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 02:24 PM | Show all posts
80% burnt susah nak selamat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 02:32 PM | Show all posts
mmg betul la kot dia mental...sbb kalau dia normal, mesti dah berguling2 atas tar cuba utk padamkan api. naluri manusia nak teruskan hidup, mesti akan berusaha utk selamatkan diri
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 04:21 PM | Show all posts
mcm robot, tapi yg record tu gigih btl ye..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sukacactus at 17-2-2022 05:43 PM

Dah byk kali try nak bunuh diri, siang tu try minum racun lg tu
Masa tgh terbakar tu rasanya dia intoxicated tu siap boleh buat thumbs up lg
Mangsa bangsa cina

Update: mangsa dah meninggal dah pun
Tercapai la hasrat dia mau pergi mati
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-2-2022 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku garu kepala tgk video tu..hairan tak rasa sakit ke dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya..melecur 96% mesti sakit sgt tu. Salam takziah pada family arwah
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 08:42 PM | Show all posts
Salam takziah kepada keluarga mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Camne la gf dia lepas ni mesti trauma teringat2 kalau dia ada tengok video bf dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tepok dahii tgk mcmane mangsa boleh releks2x api kat badan....oo faham rupenye mmg dah hopeless untuk hidop... Rip
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh mcm citer seram pulak dia jalan ke depan ke depan. Kereta tu pun auto mengundur takut kereta dia yg terbakar. Klu aku pun mengundur tgk org tu jln ke depan ke depan gitu, mcm dia nk heret kita biar sama2 terbakar.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dh meninggal dh pn. mmg nekad nk mati kan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2022 07:42 AM | Show all posts
rikiruj replied at 17-2-2022 02:24 PM
80% burnt susah nak selamat tu..

15 jam lepas bakar diri sendiri dgn petrol, dia mati kat spital
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-2-2022 07:43 AM | Show all posts
matchstick replied at 17-2-2022 04:43 PM
Aku garu kepala tgk video tu..hairan tak rasa sakit ke dia

bila dah terbakar cam tu dah abis sume saraf sakit tu sekali terbakar..dia tak rasa apa dah
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
rikiruj replied at 17-2-2022 02:24 PM
80% burnt susah nak selamat tu..

Baca berita tadi dah arwah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu kita jumpa org terbkr mcm tu, apa caea nk tolong?
Kita xleh selimut bdn dia utk padam api kn. Nnt kain selimut tu melekat kt badan dia?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
rikuren replied at 18-2-2022 07:43 AM
bila dah terbakar cam tu dah abis sume saraf sakit tu sekali terbakar..dia tak rasa apa dah

Ya yg sakit tu bila kena saraf.kalu saraf dah rosak dia tak rase apa apa pun
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 05:49 AM GMT+8 , Processed in 0.089888 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list