CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 30-1-2022 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana berita pasal Telor? Penghujungnye dua ekor ayam bergaduh tentang telor masing2.



Apa apa hal pun moga stock telor kembali rancak dipasaran.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-1-2022 11:28 PM | Show all posts
slavehunter replied at 30-1-2022 11:22 PM
Mana berita pasal Telor? Penghujungnye dua ekor ayam bergaduh tentang telor masing2.

telor shortaged mainly sebab lockdown yg ganggu supply chain. akibatnya :

1. harga makanan ayam naik

2. harga peralatan ternakan naik

3. harga petroleum naik

4. peralatan kilang ayam susah nak dapat, ada kilang mgkn terpaksa tutup

so, depa nak naikkan rege..

tp gomen x kasi


Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 27-1-2022 01:37 PM
Dlm FB org dok post2 persediaan prepping. Soh start puasa & latih perut kosong. Geng preppers ni r ...

Sbrnye dr thn lps lg..tp skrg ni dia org mcm dpt clue lebih kot..aku ade je join group tu..bgs gak..tau mcm mn nak simpan beras bg tahan lama..kalo x memikir gak mcm mn dia org simpan beras bertahun2.. mcm mn org di pantai timur menghadapi banjir setiap thn sblm ni tp bekalan beras dia org x terputus.. kwn aku yg dr Kelantan sokmo la remind aku, siapkan tong air biru tu Gan kayu2.. kalo dah start hujan x berhenti dia ckp boleh dah bt rakit.. ajar lg cara mcm mn.. srh siapkan life jacket, kalo bercerita bab prep makanan ni jgn ckp la.. tp rumah aku ni magie x boleh prep..semua hidung tikus.. tau je mn aku sorok lps tu duk melenjan magie je..geram jugak bapak gan anak sama naik..sudah nye magie out Dr list
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 11:28 PM
telor shortaged mainly sebab lockdown yg ganggu supply chain. akibatnya :

1. harga makanan ayam n ...

Katanye makanan ayam tu dedak ayam disrupted.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 11:28 PM
telor shortaged mainly sebab lockdown yg ganggu supply chain. akibatnya :

1. harga makanan ayam n ...

Aku thn lps ade coret kat kwn aku psl akan shortage makanan..boleh dia kata ala stok kat supermarket banyak..x kan la abis.. nk aku citer bc dlm news negara2 lain beli stok makanan tuk negara dia org boleh gelakkan aku kata tkt kebulur..skrg ni aku nk tgk pulak sape yg akan meroyan lps ni.. td br terbaca yg bank negara mungkin akan naikkan interest 2kali ganda.. so sape yg x percaya sgt pe kita bgtau biarkan je lah..tgk je lah..nsb baik hutang aku abis settle semua thn 2018..rumah kete semua dah settle..tinggal nk cr duit tuk saving blk la mcm mn dgn ekonomi makin menguncup ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:52 PM | Show all posts
ina_na replied at 30-1-2022 11:43 PM
Aku thn lps ade coret kat kwn aku psl akan shortage makanan..boleh dia kata ala stok kat supermark ...

bagus ko da settle utang..

lepas ni depa nak perangkap penghutang2..

aku bagi ko tips..

sebahagian duit yg ko ada..

beli silver bar
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:57 PM | Show all posts
slavehunter replied at 30-1-2022 11:31 PM
Katanye makanan ayam tu dedak ayam disrupted.

supply chain disrupted
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 12:58 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 31-1-2022 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 11:52 PM
bagus ko da settle utang..

lepas ni depa nak perangkap penghutang2..

Silver bar ade 1ketul 1kg..nk cr yg 1 ketul skrg ni mahaii pulak..banyak yg halus2 tu seller jual tp mls pulak nk bl yg halus2 kang bt main di anak..ingat dpt payment gig nanti nak top up beras Siam yg jual kat Lotus lg..Lotus sll gak bt sale.. sementara barang senang dpt ni...kang jd mcm minyak pek..bayang pun dah x nampak skrg ni.. udah nye bako2,kukus2 je lah memasak skrg ni..nk guna minyak botol syg pulak..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 02:12 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 31-1-2022 02:15 PM
Ah_Kwan replied at 31-1-2022 12:58 AM
keh keh keh

lu nak pegang kat mana? buku?

keh keh keh
aku pegang Al Quran n Sunnah..

ustaz bg ilmu Al Quran n Sunnah kat bideo youtube n semasa tazkirah sebelum selepas solat

dari situ ler yg bgtau pasal Ayat Al Quran yg turun (dimana Allah berfirman pasal Hidayah) selepas Nabi Muhammad SAW berdoa supaya Abu Talib masuk Islam..

ko pi blaja kat guru kan..


mcmana guru ko x bgtau pasal ayat Al Quran ni..

mcmana ko bole nafikah ayat Al Quran yg Allah bgtau pasal hidayah ni

apa yg ko tuntut sebenarnya..

dr mana sumber guru ko kalo bukan Al Quran n Sunnah?

Keh Keh Keh

Wa gelak bole?

Keh Keh Keh



Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 02:14 PM | Show all posts
ina_na replied at 31-1-2022 03:27 AM
Silver bar ade 1ketul 1kg..nk cr yg 1 ketul skrg ni mahaii pulak..banyak yg halus2 tu seller jual  ...

beli ler publicgold..

option buy back ada
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 02:33 PM | Show all posts
smlm aku masuk AEON 1 Utama
elok melambak segala bekalan makanan?
termasuk telur
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 03:30 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 31-1-2022 03:30 PM
keh keh keh

kan wa tanya..

Ah Kwan topic and tajuk thread pasal Telur,so citer pasal telur pls.

Punca dedak disrupted
Harga ayam naik.

Dan berkaitan dengan Telur ayam. (Bukan telur sendiri).
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 31-1-2022 02:12 PM
keh keh keh
aku pegang Al Quran n Sunnah..


Cerita pasal Telur pengecat.

Punca dedak disrupted
Harga ayam naik.

Elaborate kan pls.....

Telur ayam ok? Bukan telur sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 31-1-2022 03:47 PM
Cerita pasal Telur pengecat.

Punca dedak disrupted

OK..

Aku x layan lagi si PU KeK Keh Keh putaq tue

He he he
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 31-1-2022 04:54 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 31-1-2022 05:03 PM
Ah_Kwan replied at 31-1-2022 03:30 PM
keh keh keh

kan wa tanya..

KEH KEH KEH

KAT MASJID TU BERLAMBAK AL QURAN..

PU KEH KEH BUTA KE?
POST KO #151

mana dia al quran dan sunnah yang lu pegang tu?
dalam kitab? dalam google?
al quran dan sunnah itu dalam dada Muhammad...
turun ke dalam dada orang mukmin...


KO KLEM KO PI NUNTUT ILMU NGAN GURU N KO BGTAU ADA DLAM DADA


SO, KALO SUNGGUH DLM DADA KO..


APASAL BILA AKU PETIK AYAT AL QURAN PASAL HIDAYAH...


KO TAK TAU..

KEH KEH KEH


WA NAK GELAK BOLE?

KEH KEH KEH
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 04:59 PM | Show all posts
slavehunter replied at 31-1-2022 03:47 PM
Cerita pasal Telur pengecat.

Punca dedak disrupted

SEBAB LOCKDOWN PANDEMIK N KLUSTER KES POSITIP KOBID ..
KILANG YG HASILKAN RAW DEDAK TUTUP..

KILANG YG HASILKAN PERALATAN UTK KILANG AYAM BERTELUR TUTUP

SO ON..

END RESULT..

SUPPLY SHORTAGED..

RAW DEDAK SHORTAGED

HARGA RAW DEDAK NAIK

HARGA PERALATAN NAIK

SO, PENIAGA YG KURANG BEKALAN TELOR PON NAK NAIKKAN REGE..

TP GOMEN X KASI

LAST2 PROTEST DGN CARA KURANGKAN BEKALAN




Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 06:08 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 06:31 PM | Show all posts

keh keh keh

@ah kwan putaq alam

ayat ko kat post ko #127


pabila di Mekah, seorang pakciknya yang sedang nazak...dan masih belum memeluk Islam...
Rasulullah sedih sangat, dan berdoa kepada Allah untuk mengubah hati pakciknya itu agar memeluk Islam sebelum habis nyawa..
dan Allah berkata kata padanya...

ni aku bagi firman Allah SWT yg turun selepas Nabi berdoa utk Abu Talib ni..

ayat Al Quran ni pasal hidayah

utk ko punya info.. ALLAH perfect.. x pernah salah.. yg x betol tu manusia..

Allah SWT berfirman:

Maksudnya: “Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) tidak berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang engkau kasihi (supaya ia menerima Islam), tetapi Allah jualah yang berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya); dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang (ada persediaan untuk) mendapat hidayah petunjuk (kepada memeluk Islam).”

Surah al-Qasas (56)

post ko #132


wa tak cerita pun pasal hidayah..

orang yg menipu ni munafik..

kat post 127 ko petik pasal hidayah..

kat post 132 ko nafikan..

keh keh keh

temberang punya ah kwan..

lenkali kalo tau sekerat2 pasal ajaran agama Islam, jgn nak suka petik2..

kan da KANTOI..

kalo x tau mendalam.. jgn memandai

x yah nak tunjuk alim n konon2 ko syumul sgt kalo ilmu sekerat jalan

aku saspek ko tak tau pon ayat Allah turun citer pasal hidayah bila Nabi doa minta Abu Talib diberi hidayah..

btol tak? kan kan kan

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe kantoi berlagak pandei

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe putaq alam

keh keh keh

@ah kwan, kenapa ko menipu ekk?

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 12:36 AM GMT+8 , Processed in 4.541040 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list