CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 1-2-2022 06:24 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 1-2-2022 12:38 AM
Australia dah ikut jejak langkah canadian truckers

Harap pm dorang tak guna alasan cam abang Justin.. Nyorok
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2022 06:32 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 31-1-2022 11:44 PM
@faraway
@ah kwan ni kaki temberang
Aku da kantoikan dia kat post #193

Dia asal dapat menulis..

Percaya dia me simpan barang untuk 400 orang.... Hahha
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 06:56 PM | Show all posts
faraway1 replied at 1-2-2022 06:24 PM
Harap pm dorang tak guna alasan cam abang Justin.. Nyorok

Australia tempat depa test NWO

USA akan jadi mcm pilem Hunger Games
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 06:57 PM | Show all posts
faraway1 replied at 1-2-2022 06:32 PM
Dia asal dapat menulis..

Percaya dia me simpan barang untuk 400 orang.... Hahha

ha ha ha..

ko burjaya kelentong kaki temberang tue
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 06:59 PM | Show all posts
renko replied at 1-2-2022 02:58 PM
Kalau tak acah cool je duk keh keh keh sana sini

prepare sblm Mac 2022..

convert at least 50% cash to gold n silver
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 1-2-2022 06:59 PM
prepare sblm Mac 2022..

convert at least 50% cash to gold n silver

Tq advise..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 1-2-2022 06:59 PM
prepare sblm Mac 2022..

convert at least 50% cash to gold n silver

Slain dr ni apa lg preparation yg perlu dibuat? How bout cash dlm account bank safe tak duk kat dlm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 08:33 PM | Show all posts
Kupucandy replied at 1-2-2022 08:09 PM
Slain dr ni apa lg preparation yg perlu dibuat? How bout cash dlm account bank safe tak duk kat dl ...

prepare makanan + barang keprluan harian utk guna till Dec 2022..

swlain tu, kuarkan cash dr bank :

1) simpan kat tangan utk guna  3 - 4 bulan

2) baki beli gold silver  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2022 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 1-2-2022 01:10 PM
duit yg ada ko beli ler silver bar..

kalo publicgold problem..

Ok thanks to give solution..insha-Allah akn diusahakan juga.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 1-2-2022 08:33 PM
prepare makanan + barang keprluan harian utk guna till Dec 2022..

swlain tu, kuarkan cash dr bank ...

In Shaa Allah, duit dalam asb adakah perlu dikluarkan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 09:53 PM | Show all posts
Kupucandy replied at 1-2-2022 09:29 PM
In Shaa Allah, duit dalam asb adakah perlu dikluarkan?

pendapat aku..

ko buat allocation cam ni (sblm Mac 2022) :

1) beli makanan + barang keperluan utk guna till Dec 2022.  lebih tak per, bole barter n tolong orang lain

2) cash di tangan utk guna 3 - 4 bulan

3) cash yg lain2 mcm ASB, Tabung Haji - convert to gold n silver physical. simpan di tangan
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 1-2-2022 01:06 PM
pasal silver kan..
@faraway


X ingat psl silver atau gb..tp yg ingat mmg ade tokey emas on9 meroyan psl PG ni.. x bc sgt,sbb x Oder ape2 Gan PG
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 09:31 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 1-2-2022 01:00 PM
keh keh keh

ah kwan ni temberang n penipu..

keh keh keh

selepas terciduk...takdak idea..copy paste benda sama berulang ulang...
sekarang...carik geng ya?
reply benda yang wa post untuk orang lain pula tu...

bersungguh sungguh la announce tentang wa ya...
nampak sangat telinga sudah bernanah nanah dan hati sudah bengkak..

wa jawab jugaklah, nanti nanah di telinga tu tak elok pula...
lu kata pegang pada kitab di masjid...
dalam kitab tu lu nampak tak Allah guna kadang kala AKU, kadang kala KAMI?
lu faham ke tidak kenapa Allah guna KAMI tu? adakah Allah ada banyak?
owh..sebelum lu google tentang perkara ini, wa jawab dahulu...
dalam google di kata KAMI itu adalah Allah dan kekuasaan Allah
dey...yang mana dalam alam ini bukan kekuasaan Allah?

Kami tidak meminta rezeki pada kamu malah kamilah yang memberikan rezeki



kamu dalam ayat diatas itu bukan kekuasaan Allah kah? kenapa exclude dalam kami di atas?
konon berpegang pada kitab..puiiii..


jadi point nya, dalam post wa, wa guna perkataan kami...
wa tak kata wa seorang..tapi wa kata kami....
itu pun tak faham?
maknanya bukan wa..tapi jemaah wa...
sebelum wa hidup atas dunia sudah ada jemaah itu pun...
bila wa join wa tahu lah cerita jemaah itu macam mana....
jadi wa cerita sejarah jemaah..bukan sejarah wa...
itu pun bahlul..susah nak faham..kelaka sungguh lu ni....

jadi kenapa Allah guna ganti diri kami ya?
lu kata lu tera...pegang kitab di masjid..

owh..mungkin sebab lu pegang dengan tangan jer...takde mukmin nak pandu lu....agaknya lah...

keh keh keh

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 09:44 AM | Show all posts
slavehunter replied at 1-2-2022 01:38 PM
Nawaitu ko pun tak betul Ah Kwan, dah 3 hari duk betulkan orang sana sini, orang lain salah,ilmu o ...

keh keh keh


nawaitu wa nak maki orang yang bergumbira di atas kesusahan orang lain hanya sebab manusia lain itu tak sehaluan dengan dia sahaja...
wa bukan ada nawaitu untuk berdakwah...atau mengajar lu orang dalam  ini forum pun...
so, wa akui nawaitu wa itu tak betul..tapi itu akan menggembirakan wa...
nak nak bila semakin terserlah kebongokan itu orang...

lu nak berdakwah..? pergilah...ikut suka lu lah...
wa bukan mau berdakwah....
wa bukan ada ilmu pun....wa tak pernah dapat siddiq...dan tak pernah dapat amanah...
sebab tu wa kata wa sembang kedai kopi...
dah kenapa pula wa nak tarik orang kafir masuk islam? coiii...
makhluk itu bukan ada kuasa untuk menarik sesiapa pun....
kelakar sungguh statement lu ni....

wa tak cerita ilmu pun sama lu orang...
wa belasah mereka yang macam jilake perangainya sahaja...
wa pun tau wa jilake juga....haa..belasah lah wa jika Allah izin lu orang mau belasah
wa kesah apa pun..yang penting wa happy..
wa bukan nak lu orang respect wa pun.....so...ikut lu orang lah nak label wa apa....
dont give a damn...

qarin....wow....
ok..sila pertontonkan ilmu lu tentang qarin ni....
apakah itu qarin...jin? manusia? makhluk jenis apa qarin ni?
Allah cipta dari apa? cahaya? tanah liat? api? air?

haa..mari memperagakan ilmu lu....
sembang kena tipu dengan qarin, budak darjah 5 pun boleh baca buku tentang qarin...
budak darjah 6 pun tahu, Muhammad s.a.w tu dah jinakkan qarin dia....
ke lu nak jawab macam budak darjah 5 atau 6?
sebab bukan wa bukak pasal ini qarin...lu yang bukak...
nak tunjuk apa tu?

taubat..owh...tq...
hari2 pun wa taubat minta ampun istigfar pada Allah..
setiap detik hidup ini lupa pada Allah pun kena mintak ampun..
kerana lupa ..segala2 adalah kuasa DIA...
memang wa buat...tapi terima kasih sebab ingat kan lagi...

keh keh keh

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 09:48 AM | Show all posts
keh keh keh


bila mod masuk campur ban post wa....wa happy..
kerana itu bukti dan petanda ada yang bernanah nanah telinganya
atau bukti ada yang bergelora terbakar nafsu amarahnya

potong lah mod....sebanyak mana lu nak...
sampai wa tak boleh masuk forum pun...potong lah...
alahai..forum sahaja pun...
dah la pakai framework baru dari tanah besar cina yang guna resource banyak gila..
buat jadi hang appication berat lain je...pasal masuk forum ni....
so..potong lah mod ya....
wa tiada kesah...
malah wa happy sebab dapat bukti tu...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 09:31 AM
keh keh keh

selepas terciduk...takdak idea..copy paste benda sama berulang ulang...

Dah agak dah bila hang kata 1970an refer to jemaah sebelum.

Tapi ada hamba Allah tu ambil literally, siap kira umur hg jd 70an skrg ni

Kena faham konteks ayat utk decipher.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2022 10:10 AM | Show all posts
ulamalu replied at 2-2-2022 09:52 AM
Dah agak dah bila hang kata 1970an refer to jemaah sebelum.

Tapi ada hamba Allah tu ambil literal ...

keh keh keh

hati dia tengah panas membara ...
akal tiada berfungsi dengan sempurna...
apatah lagi nak baca apa yang jatuh di hati..

wa mintak maaf lah pada lu orang yang baca post wa tu...
wa tak tujukan pada lu orang pun...
wa tujukan pada yang jilake perangainya sahaja...

sebab perangai wa pun lebih jilake.....
sebab tu wa boleh cam sapa yang jilake ni...
macam cerita dexter....sama jer...
jadi wa channelkan kejilakaan wa ni pada the right person...
at least sapa yang tak jilake tak kena kejilakaan ini....
hanya jilake yang boleh mengenal jilake...  

so sekali lagi, wa minta maaf pada yang bukan jilake....

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 11:28 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 2-2-2022 11:37 AM
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 09:31 AM
keh keh keh

selepas terciduk...takdak idea..copy paste benda sama berulang ulang...

keh keh keh

aku da kantoikan ko kat post #193

ni aku nak kantoikan ko sekali lagi

kat post #185 Ah Kwan tulis

maaf lah wa cakap je ni... nak simpan makanan, tanam pokok semua ni.. kami dah setat tahun 1970an pun...
tapi tak lah kecoh macam lu orang semua sekarang...

sebab masa tu, nawaitu kami kena kasi lurus dulu... simpan itu barang bukan untuk kami..tapi untuk masyarakat...
almarhum guru kami pesan, simpan stok untuk 3-4 ratus orang boleh survive dalam masa setahun dua....
--

penipuan pertama

kononnya

tahun 1970an - ah kwan da pi join blaja.. ada guru..

kalo betul.. mgkn umur ah kwan dlam 20an masa tu..

katalah umur 25 tahun.. pada tahun 1975

so tahun 2022.. umur Ah Kwan 72 tahun

LOGIK???????????

nampak nau penipu..

umur 72 tahun x riak n takbur heboh kat orang ramai..

cakap besar.. wa menuntut ilmu agama kat guru itu ini..

bila aku petik satu ayat Al Quran.. trus dia menggelabah (aku da kantoikan ko kat post #193)
patutnya da tua2 makin alim n bijak.. bukan takabbur..
--

penipuan ke 2

kononnya..

simpan stok utk 4 ratus orang untuk setahun 2..

kos makanan sahaja (tanpa peralatan memasak n tong gas) -> katalah minimum 1 orang RM8.00 sehari (4 kali makan)..

400 orang x RM8.00 x 2 tahun (728 hari) = RM2,329,600

AH KWAN NI SENGKEK, DIA X MAMPU SEDIA RM2 JUTA LEBIH TU..
keh keh keh

wa gelak bole?

keh keh

AKU NAK TANYA KO @ah kwan

1) Berapa umur ko pada tahun 1970an?

2) Berapa Umur ko pada tahun 2022?

3) berapa RM ko allocate duit utk simpan makanan bagi 400 orang utk 2 tahun?

keh keh keh

wa gelak bole?

keh keh


Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 11:35 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 11:28 AM
keh keh keh

aku da kantoikan ko kat post #193

keh keh keh

dah malu la tu....
dah takde idea...haaa..sila copy paste benda yang sama berulang ulang ya..

MO geng politaik la ni....
nak membenarkan satu cerita itu...ulang dan ulang dan ulang
kali pertama..orang tak percaya...
upang kali kedua....mula ada sangsi dalam hati mereka..
ulang kali ketiga...10% dah mula percaya...
ulang lagi dan lagi..maka sampai masa semua orang akan percaya...

ni sama stail dengan illuminati yang mereka tentang selama ni pun....
owh..bencik illuminati, tapi ambil perangai mereka takpe ya?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 11:36 AM | Show all posts

ko x yah layan kaki temberang ni..

umur pong tipu,

konon simpan stok makan utk 400 orang makan utk 2 tahun..

poodah

keh keh keh

wa gelak bole?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 07:08 PM GMT+8 , Processed in 0.269236 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list