CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 31-1-2022 10:03 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 10:14 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 31-1-2022 10:18 PM

keh keh keh

@ah kwan putaq alam

ayat ko kat post ko #127

pabila di Mekah, seorang pakciknya yang sedang nazak...dan masih belum memeluk Islam...
Rasulullah sedih sangat, dan berdoa kepada Allah untuk mengubah hati pakciknya itu agar memeluk Islam sebelum habis nyawa..
dan Allah berkata kata padanya...


ni aku bagi firman Allah SWT yg turun selepas Nabi berdoa utk Abu Talib ni..

ayat Al Quran ni pasal hidayah

utk ko punya info.. ALLAH perfect.. x pernah salah.. yg x betol tu manusia..

Allah SWT berfirman:

Maksudnya: “Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) tidak berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang engkau kasihi (supaya ia menerima Islam), tetapi Allah jualah yang berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya); dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang (ada persediaan untuk) mendapat hidayah petunjuk (kepada memeluk Islam).”

Surah al-Qasas (56)

post ko #132

wa tak cerita pun pasal hidayah..


orang yg menipu ni munafik..

kat post 127 ko petik pasal hidayah..

kat post 132 ko nafikan..

keh keh keh


temberang punya ah kwan..


lenkali kalo tau sekerat2 pasal ajaran agama Islam, jgn nak suka petik2..

kan da KANTOI..

kalo x tau mendalam.. jgn memandai

x yah nak tunjuk alim n konon2 ko syumul sgt kalo ilmu sekerat jalan

aku saspek ko tak tau pon ayat Allah turun citer pasal hidayah bila Nabi doa minta Abu Talib diberi hidayah..

btol tak? kan kan kan

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe kantoi berlagak pandei

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe putaq alam

keh keh keh

@ah kwan, kenapa ko menipu ekk?

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak paling terkejut bila tahu limau mandarin bodoh2 tu dah cecah RM 58 sekotak di daerah akak. Kau biar betul? Dulu, ai think around 2019, dalam 20++ hengget je kot sekotak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 11:08 PM | Show all posts
meow_tompok replied at 27-1-2022 05:01 PM
ada cara tahan setahun
jgn maki geng2 teori koperashit
cakna saja dgn berita dunia,

Geng preppers prep stok makanan, living off grid pun tak guna kalau besok nanti desperate people akan buat RAIDING PARTY kat rumah depa.

Better prep ada pistol senapang semua kalau betul2 nak jaga benda2 yg depa prep tu.

Sebab time apokalips tu, undang2 RIMBA terpakai. LOL
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
OT jap.

Kaka @faraway1. Kanada cam rancak ja hada protest vaksin mandate tiap minggu. Trudeau pun dah pi bertapuk @ main sembunyi2 katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 11:39 PM | Show all posts
keh keh keh

dah terciduk la tu....udah le tu labu...
gi sembang pasal beksin tu lagi elok...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 11:41 PM | Show all posts
zacks replied at 31-1-2022 11:08 PM
Geng preppers prep stok makanan, living off grid pun tak guna kalau besok nanti desperate people a ...

keh keh keh

sebab tu wa cakap...
kalau lu ada makanan..adakah sampai hati lu melihat keliling lu tiada makan dan kebuluran?
Muhammad ajar macam mana?
kita sorang2 je melantak? yang lain tu lantak mereka lah..gitu?
aneh aneh mereka ini...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:12 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 31-1-2022 10:12 AM
OT jap.

Kaka @faraway1. Kanada cam rancak ja hada protest vaksin mandate tiap minggu. Trudeau pun d ...

Truckers rule Canada buat Masa ini sebab dorang bantah vaccine obligation gitu..

Me sokong truckers tapi tulah, tanpa truckers semua, empty rack semua..

Lucky semua truckers kat Malaysia tak berani buat camni, so rak tetap penuh cuma mahal ajelah hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:13 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 31-1-2022 10:41 AM
keh keh keh

sebab tu wa cakap...

So start simpan makanan lah, nak masuk 3 tahun, takkan setakat hulu hilir sengih sengih aje cam masih tahun 2020.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemarau dah start pertengahan januari. Awal kemarau tahun ni. Penanam padi bimbang sbb air takde. Sawah kering kontang.

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:51 AM | Show all posts
zacks replied at 31-1-2022 11:08 PM
Geng preppers prep stok makanan, living off grid pun tak guna kalau besok nanti desperate people a ...
geng2 preppers yg sebenar bukan takat prep makanan je, tapi depa dah 2 step advance dah
ayat dlm komen aku.
amat ketinggalan jika berfikiran geng preppers hanya fikir simpan makanan nak mentedarah

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:55 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 31-1-2022 11:41 PM
keh keh keh

sebab tu wa cakap...

dlm kepala lu je fikir preppers ni cuma reti simpan makanan nak mentedarah je

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 31-1-2022 02:14 PM
beli ler publicgold..

option buy back ada

Public gold pun ade isu skrg ni .hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:00 AM | Show all posts
faraway1 replied at 1-2-2022 12:13 AM
So start simpan makanan lah, nak masuk 3 tahun, takkan setakat hulu hilir sengih sengih aje cam ma ...

kaka faraway, jgn berlengah lagi belajar dan siapkan diri 3 perkara ni
self sufficient
self healing
self defense

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:01 AM | Show all posts
ina_na replied at 1-2-2022 01:00 AM
Public gold pun ade isu skrg ni .hehehe

ape isunya ina, please mohon sudi share
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 1-2-2022 01:01 AM
ape isunya ina, please mohon sudi share

Ade isu besar gak ari tu heboh kat FB..mcm dia org dah bayo tp x dpt lg gb dia org..yg jenis mcm mn x baca sgt..aku duk meratapi saham x naik 2 ni..Hawaiuuu btl la pak menteri ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:08 AM | Show all posts
ina_na replied at 1-2-2022 01:03 AM
Ade isu besar gak ari tu heboh kat FB..mcm dia org dah bayo tp x dpt lg gb dia org..yg jenis mcm m ...

oh mcm tu.
aku mmg tak beli public gold tu
aku beli gb igr yg dah ready secara fizikal.
saham ape you tengah perati ni, mmg byk saham jatuh kan sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 27-1-2022 08:58 PM
Puasa Nabi Daud tersenyum sinis

Marilah kita kembali kepada jalan sebenar. Setiap orang bela seekor ayam. Setiap hari ayam bertelur sebiji.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 06:07 AM | Show all posts
guwe dah strat prep sikit2 akhir tahun lepas sjak sis pengcatbintng bg clue2 kat thread psal fb tu shotdown, rasa mcm trlewat pula bila msa blm lg apa2 prep... tpi itulah hutang mash ada trpksa la kerja keras nak settle mana yg mampu.. pasni nak bljar pula cra buat makanan kering..  apapun moga dipermudahkan urusan kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 08:31 AM | Show all posts
meow_tompok replied at 31-1-2022 12:00 PM
kaka faraway, jgn berlengah lagi belajar dan siapkan diri 3 perkara ni
self sufficient
self heali ...

Lama prépara dah, sejak join forum cari..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 03:07 PM GMT+8 , Processed in 0.075477 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list