CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 28-1-2022 11:54 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 28-1-2022 10:19 AM
sampai 2025..
USA, Canada n Eropah Barat akan ditimpa macam2 masalah

Thanks, me bagitau my husband pasal ni, standby cash juga, mungkin lepas ni me minta tenants semua bayar Cash... Cukup kot bagitau gov berapa duit dalam bank.. Tax naik, benda lain no upgrade.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2022 12:16 AM | Show all posts
faraway1 replied at 28-1-2022 11:54 PM
Thanks, me bagitau my husband pasal ni, standby cash juga, mungkin lepas ni me minta tenants semua ...

convert at least 50% of your cash to gold n silver maple leaf coin..

buat sblm mac 2022
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 07:24 AM | Show all posts
Edited by faraway1 at 29-1-2022 06:26 PM

Freedom convoy
Check watch kat Facebook



Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 09:18 AM | Show all posts
meow_tompok replied at 27-1-2022 05:01 PM
ada cara tahan setahun
jgn maki geng2 teori koperashit
cakna saja dgn berita dunia,

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 09:23 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 28-1-2022 05:10 PM
tahun lepas aku da bgtau akan berlaku financial panic

bank2 akan bankrap atau tutup sementara..

keh keh keh

seronok?
tak penting pun lu betul ke tak...

Nuh a.s tu 100 tahun cerita sama kaumnya tentang banjir...
bila kaumnya tak mau dengar, dan banjir berlaku...adakah beliau seronok?
sedih menangis2 lagi ada....tapi tetap terima apa yang Allah tentukan...
sebab Nub bukan cerita barang betul..dia cerita barang haq..
tak penting pun betul atau salah...sebab ianya semua milik Allah..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Makanlah telur puyuh pulak
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 10:00 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 30-1-2022 10:48 AM

bukan seronok..

tp nak ingatkan mereka2 yg selama ni begitu "SERONOK" ketawakan dan memaki n shitkan bila kami bgtau ttg konspirasi teori...

nak ingatkan mereka bhw x semestinya teori tu fiksyen..

so..

bila dulu depa sedang SERONOK maki n shitkan teori konspirasi, kenapa ko x tegur mereka, macam ko tegur aku ni..

lepas Nabi Muhammad SAW n Sahabat2 kebumikan kafir quraisy yg mati dalam Perang Badar...

Nabi cakap lebih kurang cengini..

"bukan sudah ku bgtau kalian ttg kebenaran Islam, tp kalian degil"

kmdia kalo x silap, Sayyidina Umar RA tanya Nabi..

yg mati tu bole dengar ke..

Nabi jawab ya..  

mungkin masa Nabi cakap tu Malaikat dah mula buat layanan yg sepatutnya dalam kubur tu kpd mereka2 yg dulu menentang kebenaran yg Nabi Muhammad SAW bgtau dulu..

dan Nabi nampak Malaikat2 tu..

moral of the story..

bila teori da jadi fact..

aku bgtau balik depa2 antuvaks n anti konspirasi ni

antara tujuan aku gelakkan n bagtau depa2 ni balik adalah..

aku nak ubah mindset mereka2 yg in denial ttg teori konspirasi ni..


so, sikit2 persepsi mereka da berubah n ada yg mula terima sebahagian..

bila majoriti x tau agenda musuh.. minoriti mcm conspiracy theorists pon terperangkap sama..

mcm agenda beksin.. bila majoriti sokong, KayJay n KayKayEmm bole tekan n diskriminasi antivaksin  

tu sbb aku berjuang cuba sedarkan seramai yg mungkin..

tp dah kalah.. depa da menang

antara penyumbang besar kekalahan sbb kebodohan antuvaks n mereka yg anti konspirasi teori yg buta2 sokong beksin n booster

cipel.. kebodohan yg menyusahakan orang

so, next time.. in future, bila dah kena sindir n gelak ni, depa jgn suka2 maki n shitkan pendapat orang..

depa ni tunggu masa jer teori konspirasi tu x menjadi..

kalo x menjadi.. kami yg bgtau ni mesti kena bahan kat depa..

kami pulak kena gelak dan dimaki n dishitkan..

at least conspiracy theorists cuma gelak n sindir..

depa yg anti kami, tulis perkataan SHIT lagi..

aku blom shitkan lagi depa tu   

--

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh














Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 10:16 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 30-1-2022 10:29 AM

so..

bila ko reply post aku ni dgn kuarkan perkataan

"keh keh keh.. wa gelak kan boleh? keh keh keh"

adakah ko SERONOK..

kalo ko pon buat.. jgn pulak sound jika orang buat perkara yg sama
ko pikir ko special sgt ke.. sampaikan orang lain x leh buat.. ko jer bole

--

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh








Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 12:25 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 10:00 AM
bukan seronok..

tp nak ingatkan mereka2 yg selama ni begitu "SERONOK" ketawakan dan memaki n shitk ...

keh keh keh

melompat lompat lu ya..
lu nak mengubah mindset?
patut la lu ini macam...
wa teringat satu cerita tentang Muhammad s.a.w..

pabila di Mekah, seorang pakciknya yang sedang nazak...dan masih belum memeluk Islam...
Rasulullah sedih sangat, dan berdoa kepada Allah untuk mengubah hati pakciknya itu agar memeluk Islam sebelum habis nyawa..
dan Allah berkata kata padanya...

Ya Muhammad, menyampaikan itu kerja mu...mengubah itu kerja KU
sedang Muhammad yang tara tara kekasih pun tiada boleh mengubah..ini kan pula kita...
jadi mungkin apa yang berlaku pada lu sekarang ini adalah kerana lu tak sedar diri lu..nak buat kerja yang bukan haq lu..
kerja rasul itu menyampaikan barnag haq..sebab itu tiada peduli kena kecam, kena baling batu dll..
dan tiada peduli pun kiranya minda orang yang disampaikan itu berubah atau tidak...kerna bukan kerja mereka...

kerja lu? menyampaikan yang haq?
adakah lu tahu mana satu yang haq mana satu yang bathil?
itu semua masih belum duduk dengan haq pun....lagi mau kecoh orang kecam balik...
kerja kita ni cuma bercerita, bersembang kedai kopi dan sewaktu dengannya..
dah namanya cerita dan sembang, biasalah...ada orang terima serius, ada orang anggap jenaka..
ada orang anggap bullshit...nak peduli apa pun?
sebab kita sedar diri, kita bukan menyampaikan barang haq..cuma bercerita sahaja apa yang kita diberi tahu dan diberi faham...
sedar diri kita di mana terlebih dahulu..baru apa yang keluar dari mulut dan tulisan lu itu laku di sisi Allah...
jadi tak lah lu melompat bila di cerca oleh kerana cerita lu itu..kerana lu sedar diri ...
kerana lu sendiri tak boleh menyatakan yang haq pun....so...chill sahaja lah....

dan seronok mereka yang mencerca lu, tak sama dengan seronok lu mencerca mereka..
mereka seronok mencerca lu dengan cerita yang mereka rasa terlalu bodoh dan mengarut..
dan kerana itu, tiada impak apa apa pun pada lu ..tak luka lu...tak kebuluran lu...tak ditimpa bencana diri lu..

tapi lu seronok kiranya mereka ditimpa musibah kerana tiada percaya akan cerita lu..
sambil hati lu berkata..'I told u all so'
kan jauh bezanya itu...lu seronok bila mereka ditimpa musibah...
mereka seronok bila lu bercerita  mengarut...
sama kah?
umpama antu dan anti vaksin lah...
antu vaks seronok mencerca teori anti vaks...
tapi anti vaks akan seronok bila teori mereka betul, iaitu apabila nampak musibah nyata pada batang tubuh antu vaks...

kan celaka je dua dua golongan pun....
tiada lansung kasih sayang sesama makhluk...
bergembira di atas musibah makhluk lain
tapi kan nampak celaka nya lebih pada anti vaks kerana bergembira atas musibah orang lain...

Muhammad ajar kita macam tu kah?

keh keh keh


Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 01:16 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 30-1-2022 01:35 PM
Ah_Kwan replied at 30-1-2022 12:25 PM
keh keh keh

melompat lompat lu ya..

keh keh keh

Nabi berusaha utk bagtau jalan yg benar...
apa yg Nabi buat adalah supaya Abu Talib diberi hidayah oleh Allah utk masuk Islam

kmdian Allah berfirman Hidayah tu milik Allah..

aku pon berusaha tu..

so, aku cuba mana yg mampu..

tp berbeza dgn Nabi..

aku berpesan2 dgn kebenaran dgn orang Islam n Bukan Islam pasal bahaya beksin..
aku cuba ubah mindset mereka dgn salah satu teori konspirasi iaitu kali pasal beksin..  

bukan aku berusaha supaya mereka diberi hidayah masuk Islam..

yg ko pi mengarut cerita pasal Nabi nak pujuk Abu Talib buat apa..

bukan kah Allah SWT suruh berpesan pesan dgn kebenaran

konsep ko plak..

biar jer depa dalam kegelapan..

ko persenda org yg cuba tunjuk jalan yg benar..

ko guna agama utk halalkan tindakan ko x berusaha..

ko x mau kongsi kebenaran..

Ustaz Noorazman Shamsudin ada bgtau..

jika kita sembunyikan apa yg kita tau..

kita akan disoal di akhirat kelaks..

melompat kat dunia x per..

jgn terlompat2 mcm pocong atau mcm beruk mat yeh kat mahsyar nnt sambil ketawa keh keh keh

melompat lompat sebab x mau bgtau kebenaran..

oh ya..

ko ni ulama wannabe ke..

ada masuk program2 TV mcm Imam Muda ke.. PU ke..

ke ko try nak masuk tapi dirijek

so kat porum ni coba2 baljor jadi PU or Ustaz Wannabe..

training kalo ada lagi di masa akan datang program2 realiti TV yg konon alim mcm ulama sambil ketawa keh keh keh..

aku rasa kalo ko masuk program realiti tue..

depa akan gelar ko PU Keh Keh Keh

hi hi  

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh






Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 02:14 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 01:16 PM
keh keh keh

Nabi berusaha utk bagtau jalan yg benar...

keh keh keh

sudah tukar kah itu ayat?

aku nak ubah mindset mereka2 yg in denial ttg teori konspirasi ni.
dan kemudian tukar jadi ini ya?

aku berpesan2 dgn kebenaran dgn orang Islam n Bukan Islam pasal bahaya beksin..
aku cuba ubah mindset mereka dgn salah satu teori konspirasi iaitu kali pasal beksin..
dari nak...jadi cuba...
lepas tu melalut

nak berpesan pesan dengan kebenaran konon..
mana satu yang benar mana satu yang palsu?
boleh kah lu confirmkan...?

sebab tu wa ulang cerita ni...
betul...belum tentu benar..
benar ...belum tentu suci...
suci..belum tentu yang haq..

bagi hadam sikit kat akal lu orang...
manusia biasa itu dudukmnya dengan  betul dan salah...
orang orang beriman duduknya dengan benar dan palsu..
wali wali Allah itu duduknya dengan suci dan najis...
hanya Muhammad yang duduk dengan haq...

nabi pesan sampaikan kebenaran? lu tau tak pesanan itu untuk siapa?
benar itu duduk dengan siapa?
yang kita ni sedar diri pun cukup lah...
sembang sembang je sudah...
sebab belum jatuh benar, belum jatuh suci dan bukan haq..

so...mula lah dengan sedar diri lu di mana terlebih dahulu...
baru sembang nak menyatakan barang yang lu 'rasa' betul pada orang lain..
itu pun, nawaitu itu tiada boleh lain....kerana Allah...
bukan sebab mau manusia lain pandang tinggi diri lu...
baru Allah beli..

bila dah Allah beli, baru nanti sampai masa di letakkan lu duduk dalam kebenaran pula..
haa..nanti berpesan pesan lah..bila dah duduk situ ya...
sekarang? jangan dok perasan....
sedar diri tu....

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 30-1-2022 02:14 PM
keh keh keh

sudah tukar kah itu ayat?

Keh keh keh

Muntri KayJay dah cakap perkara sebenar pasal booster dlm video viral..

Keh keh keh

Baru kuar gua ashabul kahfi wannabe ke..

Keh keh keh

X petik hadith atau ayat2 Al Quran atau kesah2 sejarah agama ke

Ke keh keh

Tetiba stop jadik penonggeng agama ke

Keh keh keh..

Berangan jadik PU Keh Keh Keh wannabe ke..

Keh keh keh

Wa ketawa bole

Keh keh keh..

Hi hi hi

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 30-1-2022 02:14 PM
keh keh keh

sudah tukar kah itu ayat?

Ko citer pasal nabi pujuk Abu Talib masuk Islam..

Itu hidayah.. Libatkan akidah

Aku plak bgtau kebenaran pasal beksin..

Ini bukan pasal akidah.. Tp pasal kebenaran fakta..

2 perkara yg berlainan

Ke keh keh..

Bodo tu simpan..  Jgn tunjuk..

Keh keh keh

Kalo nak jadik penonggeng agama pong,  smart ler sket..

Keh keh keh..

Cuba lagi..

Keh keh keh.

Apesal ko seorang penonggeng agama yg bodo.

Keh keh keh


Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 04:39 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 03:33 PM
Ko citer pasal nabi pujuk Abu Talib masuk Islam..

Itu hidayah.. Libatkan akidah

keh keh keh

dah merepek sudah...
wa tak cerita pun pasal hidayah..
wa cerita pasal sapa punya kerja...
menyampaikan itu kerja rasul...
mengubah itu bukan kerja makhluk....

sebab tu kalau perasan diri sendiri level rasul macam geng tabligh..haa.cam lu lah jadinya...

lepas tu wa cerita apa yang dikatakan 'kebenaran' itu...
level manusia biasa bukan kebenaran..itu perkara yang betul salah...
kebenaran itu hanya dapat dinilai oleh mukmin sahaja...
sebab tu Muhammad bilang...

Aku ini dari Allah..mukmin dari ku


hanya mukmin yang mengenal kebenaran itu....
dah sampai level mukmin ke?

itu pun tak cukup lagi..sebab benar belum tentu suci...
suci tu apa? bersih...
walau ia benar..belum tentu ianya suci....
sebab tu duduknya pada para wali..yang telah diberi amanah untuk menyampaikan kebenaran itu...
mereka je boleh cam mana satu suci atau tidak...
baru sampai ke level awam kembali, ia tak jadi mudhorat....
tapi sesama mukmin, boleh berpesan pesan sesama mereka
kerana mereka dah tak duduk dengan akal sudah..
mereka dah duduk dengan cahaya kebenaran itu...
tapi jika ia pergi terus ke orang awam, maka itu yang dikata gila dan sesat...

kena ada filter dulu sebelum pergi ke orang awam...
itu lah tugas para auliya yang diberi tugas menyampaikan....
baru bersih ia sampai ..tak jadi masalah...

itu pun belum tentu barang haq...
kerana segala yang haq duduk dengannya Muhammad....

itu je wa cerita pada lu...
lu melalut entah kemana entah....
nak cari point tapi tak jumpa dalam google eh?

kelakar lu ni...

perkara vaksin wa tak sentuh pun..
wa gelak tengok kelam kabut lu orang jer...
betul kah...salah kah...hujungnya semua mati juga...
lepas mati penting ke pasal vaksin ni?
yang penting hanya Allah dan Muhammad sajok...

wa tak pedulik pun salah atau betul vaksin....
walau wa tak ambil pun, tapi wa tara pedulik...

dan semua benda dalam hidup kita ini..adalah akidah...
lu jalan pun akidah..lu makan pun akidah...
lu bunag air besar pun melibatkan akidah...
sebab..beriman itu..semuanya meliputi..walau bergerak sebatang jari akan melibatkan kuasa Allah..

dan lu kata separuh akidah separuh bukan?
mana lu mengaji ni....???
tapi sebok nak cerita beksin pada makhluk lain...
bab akidah pun fail lagi...

keh keh keh


Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 06:31 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 30-1-2022 08:25 PM
Ah_Kwan replied at 30-1-2022 04:39 PM
keh keh keh

dah merepek sudah...

keh keh keh

@ah kwan putaq alam

ayat ko kat post ko #127
pabila di Mekah, seorang pakciknya yang sedang nazak...dan masih belum memeluk Islam...
Rasulullah sedih sangat, dan berdoa kepada Allah untuk mengubah hati pakciknya itu agar memeluk Islam sebelum habis nyawa..
dan Allah berkata kata padanya...

ni aku bagi firman Allah SWT yg turun selepas Nabi berdoa utk Abu Talib ni..

ayat Al Quran ni pasal hidayah

utk ko punya info.. ALLAH perfect.. x pernah salah.. yg x betol tu manusia..

Allah SWT berfirman:

Maksudnya: “Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) tidak berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang engkau kasihi (supaya ia menerima Islam), tetapi Allah jualah yang berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya); dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang (ada persediaan untuk) mendapat hidayah petunjuk (kepada memeluk Islam).”

Surah al-Qasas (56)

post ko #132
wa tak cerita pun pasal hidayah..

orang yg menipu ni munafik..

kat post 127 ko petik pasal hidayah..

kat post 132 ko nafikan..

keh keh keh

temberang punya ah kwan..

lenkali kalo tau sekerat2 pasal ajaran agama Islam, jgn nak suka petik2..

kan da KANTOI..

kalo x tau mendalam.. jgn memandai

x yah nak tunjuk alim n konon2 ko syumul sgt kalo ilmu sekerat jalan

aku saspek ko tak tau pon ayat Allah turun citer pasal hidayah bila Nabi doa minta Abu Talib diberi hidayah..

btol tak? kan kan kan

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe kantoi berlagak pandei

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe putaq alam

keh keh keh

@ah kwan, kenapa ko menipu ekk?

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 10:17 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 06:31 PM
keh keh keh

@ah kwan putaq alam

keh keh keh

wa tak de pun share ayat quran..
wa share apa yang guru2 share dalam kesimpulan untuk itu ayat...
lu dengan bangganya share ayat itu dan buat kesimpulan lu sendiri...
siapakah yang menonggeng agama ni?

sebab tu wa selalu pesan, mengaji itu biar berguru...
kalau tak jadi macam ini lah..suka suka hati je tafsirkan sendiri..

auliya illah semua dah simpulkan dah pada kita...
itu bukan cerita hidayah..
itu cerita kerja...
memang lah Allah bagi hdayah..
jika tak di beri taufiq..sampai mati pun tak faham hidayah itu apa..
lepas tu, walau dah diberi hidayah dan di beri penjelasan kepada hdayah itu (taufiq), tetap Allah juga yang ubah hati makhluk agar menerima..
bukan makhluk itu sendiri boleh ubah pun....
sebab makhluk itu tiada daya dan upaya..yang ada cuma daya dan upaya Allah sahaja...
bila tok guru yang tahkik dengan ayat itu ajar..baru sempurna penerangan untuk ayat itu...
bukan main baca-baca dan simpulkan sendiri macam lu...
ke laut dalam lah jadinya...tak dapat simpul sampai hujung...sekat kat situ jer..

sebab tu kat post 127 wa tak tulis hidayah..lu yang sebok google cari main petik kata hidayah..
lu yang macam bagus rasa pandai baca quran terus buat kesimpulan..

kan wa dah cakap awal awal..
betul..tak semestinya benar...
benar..tak semestinya suci...
suci..tak semestinya yang haq...

lu tahu kat betul je...dah benar ke? dah suci ke? dah sampai ke haq ke?
baru satu cerita lu tahu..dah gebang ajar semua orang macam lu terpaling...
tak pulang balik sifat 'mengetahui' tu pada Allah...maka hujungnya jadi azazil lah...
dia lah terpaling....dalam segala hal....
sebab tu butthurt sangat bila orang lain maki ilmu lu itu...
sampai sanggup mentertawakan mereka yang sedang ditimpa musibah..
Muhammad ajar macam tu ke?

sebab tu wa selalu kata...dari mana lu mula nak sembang ni?
kerana kalau lu bermula dari rasa pandai..hujungnya akan jadi sombong...
sebab tu tok guru pesan...

sesuatu yang bermula dari Allah..akan kembali kepada Allah
yang tiada bermula dari Allah..tiada akan kembali kepada Allah



ada faham kah...?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 10:50 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 30-1-2022 11:02 PM
Ah_Kwan replied at 30-1-2022 10:17 PM
keh keh keh

wa tak de pun share ayat quran..

kui kui kui..

semua ajaran agama Islam bersumberkan Al Quran n Sunnah..

x der yg lain.. x lari dari 2 sumber ni..

apa yg ada dlm agama Islam berasal dr 2 sumber nih ler..

so, apa2 yg ko kata pasal agama Islam bersumberkan Al Quran n Sunnah..

ko citer pasal Nabi Muhammad SAW berdoa supaya Abu Talib masuk Islam..

so, lepas Nabi berdoa..

turun ayat Al Quran yg aku post td..

sori to say..

ko ni sesat ker..

mana guru agama ko menuntut ni oiiii..
semua ilmu agama sumbernya al quran n sunnah

keh keh keh

wa mau gelak bole?







keh keh keh



Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:11 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 30-1-2022 10:50 PM
kui kui kui..

semua ajaran agama Islam bersumberkan Al Quran n Sunnah..

keh keh keh


alahai...tak boleh bincang lansung pekat lu ni ek...
walau cubaan untuk mengalihkan point pada topik utama ni nampak sangat ..wa layan jer la..
dan walau wa dah jawab banyak kali pun pasal mengaji kena duduk ngan guru ni...
wa ulang jer la untuk lu..
semua ajaran memang sumbernya quran dan hadith...
tapi quran dan hadith tu lalu ikut mana? terbang melayang2 singgah didepan lu ke?
ianya jatuh dalam hati Muhammad s.a.w ..bukan lu tau...
bila ia jatuh ke dalam hati..maka Muhammad kasi keluar lalu kalam dan perbuatannya..
maka jadilah ianya quran dan hadith...
ianya lalu makhluk bernama manusia..bukan google tau..
jadi semua manusia harus rujuk pada google atau pada Muhammad?
kerana yang jatuh dalam hati itu bukan berupa kalam pun....
ke lu ingat ia turun dalam bentuk ayat? macam lu boleh baca dalam google?
kerana Allah itu berkata kata tanpa kalam dan tulisan pun...
sebab tu, nak tafsir, kena duduk dengan Muhammad..baru tuntas tafsiran itu...
Muhammad dah wafat...? camano?
Muhammad dan sebut....

Aku ini dari Allah..mukmin dari ku

sebab tu manusia ni pergi berguru..cari mukmin untuk berguru..
bukan main baca google..tonggang tonggeng agama tu bila lalu google...
main sedap tafsir jer...
sebab manusia manusia ni ramai bengap, maka mukmin2 ni semua karang kitab kitab..
untuk mudahkan pemahaman manusia...
baca quran bengap..tara faham..tapi rasa macam faham...
maka diorang keluarkan kitab2...untuk mudah manusia ni faham...
tapi sebab rasa jobo dan angkuh tu tinggi..banyak manusia tak mau pun baca kitab..atau pergi berguru ni...
baca quran dan hadith jer...rasa terpaling....
sedang satu ayat pun tak boleh tahkik pemahaman, inikan pula seluruh quran dan hadith...
baru ayat.... Qul huwa Allahu ahad pun dah terpeleot tak faham...
terus tafsirkan...Allah tu satu...atau Allah tu tunggal
kan bongok tu...satu dan tunggal tu sifat makhluk...kan Allah tak bersamaan dengan satu pun sifat makhluk...
dah terpeleot bab tu nanti google tafsir lak...owh...Allah tu SE rupanya...
SE tu apa? satu?tunggal? google lagi...owh..meliputi...
meliputi tu bagaimana? dah setat pening...baru satu ayat..surah antara terpendek plak tu...

haa..itu lah namanya sedar diri sendiri...tahu diri tu bongok tara mana....bukan main google je dah kira terpaling islam..
berapa kali da wa mau ulang cerita ini...
sembang beksin sana sini...
bongok level terpaling juga..tapi rasa diri sendiri bijak...coiiii...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:14 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 30-1-2022 11:30 PM

keh keh keh

ooii..

Allah n Nabi suruh pegang 2 sumber ni..

mana bole bincang2..

itu arahan Allah n Nabi


berdosa x ikut arahan Allah n Nabi

Nabi da pesan.. pegang 2 ni.. x kan sesat selama lamanya

selain Al Quran n Sunnah, sumber ilmu agama ko dari mana?

sapa guru agama yg ajar ko nih..

sumber aku Al Quran n Sunnah

KEH KEH KEH







Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ina_na at 30-1-2022 11:38 PM
beloomberk replied at 26-1-2022 10:35 PM
Gang2 preppers la tu


Gen prep dah lama prep.. setakat telur ayam,itik dah siap jd telur masin pun..ni mmg bekalan kurang kot sbb biasa la nk naikkan rege  kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 07:32 PM GMT+8 , Processed in 0.080403 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list