CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 27-1-2022 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 05:30 PM
Serius lah kaka.. tengah kecoh di twidderland. Ramai yg nak guna debit/kredit kad tiba2 tak boleh. ...

La belum pertengahan tahun lagi bau2 teori konspirasi tahun lepas dah nak jadik realiti?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Taikpengecat tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
I pergi pasar basah, masih okay lagi ada stock. So masih boleh buat kek dan biskutlah. Kalau pergi ke pasaraya, manjang stok telur omega sikit sangat dekat rak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
rosmahisham replied at 26-1-2022 08:48 PM
Kat selangor byk hypermarket aku pegi mmg rak telor kosong.ntah ape la kerajaan skrg ni buat .Takot  ...

kan?pelik...pastu time2 nk raya je mesti ada je dgr isu mcm ni...menteri pakat2 x amik pedulik ke camne...kt pasaraya umah iols mmg rak kosong je bbrp hari dlm seminggu tu... kalo ada,stok esok2 mmg jgn hrp la stok masih ada lg..yg pelik yg sepapan 30 tu yg selalu abis stok.. yg stok sebekas 10 tu elok je byk stok tp iols xbeli sgt telur2 ni...bila diperlukan je beli yg papan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 27-1-2022 01:37 PM
Dlm FB org dok post2 persediaan prepping. Soh start puasa & latih perut kosong. Geng preppers ni r ...

haku da start belajar Bab prep nie dari taun 2020 biler kaka sarah82 share pasal bende nie...sebelum pandemic bermula lg sampai sekarang...utk perut haku pulak da biasa tang berpuasa setiap ari x Kira Hari dan waktu...semua belajar dari group porom jugaj
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 27-1-2022 08:56 PM
haku da start belajar Bab prep nie dari taun 2020 biler kaka sarah82 share pasal bende nie...sebel ...

Puasa Nabi Daud tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 09:09 PM | Show all posts


Me kerja part time kat kedai, so boleh tahu apa barang takkan ada untuk jangka masa panjang..

Jika ada nanti, sedollar dua juga naik dia..

So beras minyak tahun lepas tak sama tahun ni..

Plus kita beli barang yang kita guna selalu, beras minyak tepung, makanan dalam tin, botols cam tomato tu..

Kalau takda apa berlaku, tak rugi apapun, sebab benda kita guna sentiasa.

Baru stock up malaysian foods..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 27-1-2022 08:11 PM
Akak memang tak lalu nak makan ayam pencen

Saya pula tak lalu makan ayam bandar cocok2
Ayam tua kena masak lamaaa. Rebus kan dengan halia dan bawang putih. Wallah!
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 27-1-2022 08:56 PM
haku da start belajar Bab prep nie dari taun 2020 biler kaka sarah82 share pasal bende nie...sebel ...

Mana menghilang kaka sarah82? Lama x nmpk dia di porum. Byk tips dia share.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 08:50 AM | Show all posts
semalam baru soping2 kat jaya.. banyak je telorrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-1-2022 11:01 PM
Katanya bakal berlaku krisis makanan dunia tp bila tu taktau laa ada yg kata kena stenbai bermula  ...

Setahu I ade masalah bird flu kat England kot negara lain X sure. Tp kes Malaysia ni I X pasti la ape puncanye
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 05:30 PM
Serius lah kaka.. tengah kecoh di twidderland. Ramai yg nak guna debit/kredit kad tiba2 tak boleh. ...

Maybank pun terjejas? . Td mula2 lega ingat CIMB je terjejas
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 11:47 AM | Show all posts
tak rugi pon prep ni..tapi tak pernah pulak laa aku denga orang prep telur... mana tahan nye weh, retort pon tak lepas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 02:07 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 26-1-2022 10:58 PM
@pengecatbintang : Setitah 2 kirenye sudi..

lambat aku masuk..

baru balik dari outstation ni haa..

supply chain disrupted..

benda ni makin kritikan kat Canada, USA n Britain..

ini baru sikit..

nnt seluruh dunia..

TUNGGUUUUUUUUUUUUUU
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 02:09 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 28-1-2022 05:03 PM
faraway1 replied at 27-1-2022 09:09 PM
Me kerja part time kat kedai, so boleh tahu apa barang takkan ada untuk jangka masa panjang..

Jik ...

MCMANA TRUCK DRIVERS YG MOGOK SBB VACCINE MANDATE TU..
APA IMPAK PADA SUPPLY CHAIN

--

da terbukti pendirian asben ko pasal face mask btol..

ko n family balik Mesia..

tinggalkan Canada..

USA n Canada akan jadi negara dunia ke 3





Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 02:16 PM | Show all posts
meow_tompok replied at 26-1-2022 11:59 PM
@pengecatbintang tersenyum sinis
dah habaq awal takmo dengaq

bila aku bgtau tahun lepas..

ramai yg ketawa n kata aku over n mcm bodo..

haa kan..

ini baru permulaan..

TUNGGUUUUUUUUUUUUUUU
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 02:32 PM | Show all posts
kartel tersenyum riang
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 27-1-2022 08:56 PM
haku da start belajar Bab prep nie dari taun 2020 biler kaka sarah82 share pasal bende nie...sebel ...

Ade X thread PSL topik ni? Kalau ade bleh share link? Kalau nk bukak kat board mana yg sesuai?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 27-1-2022 10:06 PM
Mana menghilang kaka sarah82? Lama x nmpk dia di porum. Byk tips dia share.

Yup, I ade pm die bulan Lepas kot mintak die bukak thread PSL prepping kat board mana yg sesuai tp no reply. Kalau dah ade teringin nk join skali
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2022 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 27-1-2022 09:09 PM
Me kerja part time kat kedai, so boleh tahu apa barang takkan ada untuk jangka masa panjang..

Jik ...

Kat sana ada jual brand adabi ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 04:26 PM GMT+8 , Processed in 0.101795 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list