CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 27-1-2022 04:47 PM | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 03:53 PM
Tadi aku pergi grocer ada je telur siap ada sales lagi oi.. tipu betul lah korang ni.. kanchong tak  ...

Patut la habis kosong kat rak, entah2 ada sale telur rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
negara kita pengeluar telur ayam..kenapa bekalan sentiasa putus,terhad dan nak beli kena catu...pelik bin ajaib
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
i beli telur dari bulan lepas tak habis².. makan benda lain je la.. nanti berlambak² la balik telur di pasaran
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 27-1-2022 03:39 PM
sekarang jer kau gelak, sampai masa nanti kau pasti nanges,
kebulur sampai terpaksa mengangkang unt ...

Gitteww mcm kan mati pulak kalau xmkn tulurrr. Xbelajar ikhtiar hidup ke? ke kau jenis jate goyang telur tapi sembang nk lebat je ahahah what a loser
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 27-1-2022 11:19 AM
Ape kes dgn CIMB? Ade sape2 tahu x

CIMB dah nak lingkup.. hari ni banyak account kena freeze. Katanya ada kaitan dengan genting bankrap.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:01 PM | Show all posts
hotmak replied at 27-1-2022 01:24 PM
telur tahan ke nak simpan lama

ada cara tahan setahun
jgn maki geng2 teori koperashit
cakna saja dgn berita dunia,
maka you juga akan ikut prep mana yg termampu
geng2 preppers yg sebenar bukan takat prep makanan je, tapi depa dah 2 step advance dah
kalau masih nak gelak2 silakan


Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 27-1-2022 04:40 PM
jaya grocer ke? husband iols pun kata byk je telur kat jaya grocer.

OTK... Adik beradik jaya grocer lah tu. Banyak stock telur.. harga pun maintain je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:06 PM | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 04:59 PM
CIMB dah nak lingkup.. hari ni banyak account kena freeze. Katanya ada kaitan dengan genting bankr ...

alamak nk kena kuarkan duit dari akaun CIMB ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:08 PM | Show all posts
trick nak naikan harga telur...pastu keluarkan AP import telur ayam..tau2 dah ada pengimport..minggu depan masuk...ehh..eh..kannn
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:19 PM | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 04:59 PM
CIMB dah nak lingkup.. hari ni banyak account kena freeze. Katanya ada kaitan dengan genting bankr ...

Alamak serious ke?  account orang biasa pun kena freeze ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 27-1-2022 05:19 PM
Alamak serious ke?  account orang biasa pun kena freeze ke?

Serius lah kaka.. tengah kecoh di twidderland. Ramai yg nak guna debit/kredit kad tiba2 tak boleh. Dapat text dari CIMB akaun kena freeze.

Spekulasi bertiup kata CIMB terjejas akibat Genting HK file for bankruptcy. CEO genting sudah resign hari ni.

Ada 3 bank bakalan terjejas sebab Genting bankrap; CIMB, Maybank dan RHB.

3 bank ni major shareholder diorang ialah PNB, KWSP, KWAP dan Khazanah. So?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 05:30 PM
Serius lah kaka.. tengah kecoh di twidderland. Ramai yg nak guna debit/kredit kad tiba2 tak boleh. ...

Aramak i kena transfer duit out la macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:50 PM | Show all posts
semaalm saya pi jaya gocer banyak jer teloq ....... teloq ni lauk paling murah ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 27-1-2022 05:47 PM
Aramak i kena transfer duit out la macam ni.

Transfer masuk dalam akaun Bank Islam akak, Insha-Allah selamat
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 27-1-2022 05:01 PM
ada cara tahan setahun
jgn maki geng2 teori koperashit
cakna saja dgn berita dunia,

eh takde nak maki pun wak,  tanya je sebab biasa kan tak tahan lama
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Cina semua standby nak rayaa
Pembekal2 ni kebanyakan cina kaann
Banyak je telorrrr
Pastu ada je is sekat2.. nak bg harga market naik laaa tuu... Korang terikut sgt dgn konspirasi. Korang yg rugiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam tu la iols nak raya apa ie cuti oanjang apa ke selalu beli barang 2 weeks sebelum tu.  Malas nak berpusu2 berebut2 kat supermarket satu, dua sebab macam ni la nanti semua habis stock.  Pastu usually will buy in bulk.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 04:59 PM
CIMB dah nak lingkup.. hari ni banyak account kena freeze. Katanya ada kaitan dengan genting bankr ...

Adoyai.. semua x boleh percaya la.. kang bawak keluar nak letak mane pulak.. ghisau2
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 07:54 PM | Show all posts
hotmak replied at 27-1-2022 05:51 PM
eh takde nak maki pun wak,  tanya je sebab biasa kan tak tahan lama

oh minta maaf, kita cuma marah anak sindir menantu gitu. sorry yea
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni yang susah dapat adalah minyak masak paket,ayam segar dan telur
Masalahnya sekarang ni ayam tua/pencen pun payah nak dapat
Ayya...
Minyak masak paket takda,minyak masak botol pun takda kalau yang minyak sawit
Apa benda la..Malaysia pengeluar minyak sawit pun tak dapat penuhkan stok UTK rakyat. Simpan2 dan catu2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 06:24 AM GMT+8 , Processed in 0.077854 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list