CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 27-1-2022 11:03 AM | Show all posts
guesswho09 replied at 26-1-2022 09:20 PM
U all simpan telur kat luar atau dlm peti sejuk?

Peti ais..
Kalau kat kedai pun, telur memang kat rak sejuk.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ape kes dgn CIMB? Ade sape2 tahu x
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:23 AM | Show all posts
di KK pun sama ...rak telur ayam kosong...kenapa ya?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 11:49 AM | Show all posts
Simunggu replied at 27-1-2022 11:23 AM
di KK pun sama ...rak telur ayam kosong...kenapa ya?

harga mau naik sis tektik bole baca punya
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 12:27 PM | Show all posts
noell replied at 27-1-2022 11:49 AM
harga mau naik sis tektik bole baca punya

sekarang pemotong rumput pun minta naik upah, katanya harga barang banyak naik....aku nak minta naik gaji guna alasan sama harap harap dapat
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 12:59 PM | Show all posts
ala awat..............
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Telur-telur tu, telur-telur tu, telur-telur tu, dadar dah!

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 27-1-2022 12:27 PM
sekarang pemotong rumput pun minta naik upah, katanya harga barang banyak naik....aku nak minta na ...

Ingatkan harga rumput yang naik tadi
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
beloomberk replied at 26-1-2022 10:35 PM
Gang2 preppers la tu

telur tahan ke nak simpan lama
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 26-1-2022 10:39 PM
depa prep sempena apa?kejadian apa bakal berlaku?
alaaa dah la telur dah habis, baru esok nak to ...

Dlm FB org dok post2 persediaan prepping. Soh start puasa & latih perut kosong. Geng preppers ni ramalkan Mac-April ada food crisis. Takut plak dgr mende2 camni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akies at 27-1-2022 01:47 PM

Td pergi Giant.. ade je telur ayam di rak tu.
Tak pasti lak kedai /pasaraya lain.
Iols beli pek yg ada 10 biji tu je, tk beli yang sepapan sbb selalu je dpt 2-3 biji telur tembelang .

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Prep jelah yg mana mampu.. Allah swt jualah sebaik2 perancang...drg dah nak start perang..Russia n Ukraine...so byk bekalan makanan akan putus..sbb Amerika side Ukraine.. geng2 dajal ni memang jahat.. bertabahlah semua
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kat tempat kaka ada jer telor, sekrg kaka beli telor pun kt pasar mlm aje
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 27-1-2022 01:37 PM
Dlm FB org dok post2 persediaan prepping. Soh start puasa & latih perut kosong. Geng preppers ni r ...

kan, riso plak...iols biasa malas nak amik port. tp bila disebut2 part terputus bekalan makanan jd susah hati
weols lakibini ok lagi, anak2 dua ketui tu caner la kalau x cukup makan
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 27-1-2022 03:19 AM
Ape kes dgn CIMB? Ade sape2 tahu x

CIMB rembat dalam akaun uoulls.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 03:39 PM | Show all posts
nipskacang replied at 27-1-2022 07:23 AM
Aduh aku bru baca psl preppers ni kat fb smlm, da kecoh katenye start bulan feb-mei kene stock up mk ...

sekarang jer kau gelak, sampai masa nanti kau pasti nanges,
kebulur sampai terpaksa mengangkang untuk sebutir telur

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 03:41 PM | Show all posts
Ni tak de kaitan la dengan isu telur sebab telur kita tak import.  Tahun lepas kapal container blocked suez canal berhari2, dari situ la bermula nya.  Kapal2 yg guna suez canal ni dia ikut schedule kalau dia dah lepas schedule dia kena tunggu sampai ada slot kosong.  This could be months.  Barang2 pula sudah rosak dalam storage.  Bila dah jadual terganggu bekalan dunia pun terganggu.  Sebelum tu pula sebab shortage of drivers la bagai.

Tapi jgn percaya cerita depan mata ni, better percaya kepada konspirasi teori sebab itu yg paling betul.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi aku pergi grocer ada je telur siap ada sales lagi oi.. tipu betul lah korang ni.. kanchong tak tentu arah. Aku beli 20 biji telur tadi since ada sale 4.88/tray.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 04:40 PM | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 03:53 PM
Tadi aku pergi grocer ada je telur siap ada sales lagi oi.. tipu betul lah korang ni.. kanchong tak  ...

jaya grocer ke? husband iols pun kata byk je telur kat jaya grocer.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2022 04:47 PM | Show all posts
JunkMail replied at 27-1-2022 03:53 PM
Tadi aku pergi grocer ada je telur siap ada sales lagi oi.. tipu betul lah korang ni.. kanchong tak  ...

Patut la habis kosong kat rak, entah2 ada sale telur rupanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 04:17 PM GMT+8 , Processed in 0.245736 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list