CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 9-2-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 9-2-2022 07:07 PM
entah2 dia idup menderita masa kecik pon x btol..

ko kenal dia n penah jumpa live ke..

Jumpa bersemuka belum lg. Tp sy penah la jumpa circle dia sorang dua. From that meeting what I can conclude is, bkn group lekeh2 mcm awak ingat. So my advice is, takyah la nak cari kesalahan org. Tgk salah diri sndr dulu. Baru la Allah bukak mata zahir & batin kita utk melihat dgn lbh jelas. Bkn apa, bila org lain tak sependapat dgn kita & kita melenting lawan blk org tu, tu menunjukkan kita ada penyakit hati. Org berpenyakit hati ni lama2 makan diri. Lama2 kita tak kenal diri sndr then so on and so forth. Mcm mana blh tahu ni? Sy penah alami situasi ni tp Allah Maha Penyayang Dia tarik sy blk dgn diberi ujian yg besar.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Neelofa melangkawi batas menilai karpet:



hihahiha tersenyum sinis

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:46 PM | Show all posts
hihahiha replied at 9-2-2022 07:26 PM
Jumpa bersemuka belum lg. Tp sy penah la jumpa circle dia sorang dua. From that meeting what I can ...

4 your info..

13 post aku dlm thread ni (termasuk kantoikan dia) kena banned by mod..

banned sbb tulisan aku hilite color

x kan aku nak tulis lagi..

ko yg masuk ujung2 ni xa bace apa yg aku kantoi kan..


Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-2-2022 10:59 AM
Kiamat nakkkkk. End of the world. Kerana Anti Christ @ syaiton tu berdendam nak mampus dengan Tuha ...

Cite omputih cite pasal fallen angel. Ada satu filem pasal fallen angel mmg hauk gila. Menyesal aku duk sejuk membeku dua jam kat cinema.

Hector Berlioz ambik cite Goethe, susun buat music arrangement The Damnation of Faust. Pasal setan yang menyesatkan orang beriman. Kiranya ada perjanjian setan. Shaw brothers ambil inspirasi, buat filem Iman. Haji Mahadi jadi setan. Rasanya Goethe pernah baca kisah Barsisa kot.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai runcit kampung aku boleh beli telur sikit2 je. Takleh beli sepapan. Minyak pun boleh beli sepeket je.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 9-2-2022 08:46 PM
4 your info..

13 post aku dlm thread ni (termasuk kantoikan dia) kena banned by mod..

Ya Allah nak kantoikan apa pun tak tahu la. Blh je baca apa yg tersisa & I think it’s enough for me to judge the whole situation. Sorry to say la, you argue like a little kid. And I have many nephews and nieces who argue better than you. The worst part is you just show yourself how stupid and ignorant you are. Your conspiracy theory? I’ve read it many times from many sites & people and it’s nothing new actually. Kejadian alam ni berulang2 tapi watak je berbeza. Cuba baca blk sejarah negara mana2 pun. Blk2 jalan cerita sama je tp watak lain2. Semua blh diramal tp yg tentukan Allah shj.

You posts won’t even budge me to turn my back on AK. Konsep berkawan/berjemaah kerana jiwa, bkn sbb kita dh lama kenal, or sbb pertalian darah dll. Kdg2 kita jumpa org baru kenal tp dh blh ngam dgn dia. Kdg2 kita knl dh lama tp masih tak jumpa titik persamaan. Make of what you want from my writing. Sekadar bg peringatan
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 09:00 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 9-2-2022 09:07 PM
hihahiha replied at 9-2-2022 08:56 PM
Ya Allah nak kantoikan apa pun tak tahu la. Blh je baca apa yg tersisa & I think it’s enough for  ...

masalahnya dia pertikai Ayat Al Quran n Hadith..

dia lebihkan guru dia..

dia lebih kpd cerita sejarah2 Islam tp bila aku kaitkan sejarah Nabi2 yg dia citer tu dg ayat Al Quran..

dia x leh terima

bila aku kemukakan Hadith suruhan Rasulullah SAW ttg satu perkara

dia pertikai suruhan Rasulullah dlam hadith tu iaitu simpan emas n perak..

x ke gila pertikai suruhan Nabi yg ada dlm hadith..

bukankah Percaya kepada Nabi n rasul itu Rukun Iman yg ke 4..

dia taksub dgn seorang guru n jemaah dia sampai menidakkan ajaran Rasul..

gila ke tak

ko baca apa yg dia reply aku

sudahlah..

malas aku nak melayan ko..


baca last2 trus bahan aku





Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ckp psl teori konspirasi ni sy ada 1 cerita pengalaman dr mata sndr. Tak tuju kt sapa2 kt sini (cz the hell I know who you are) tp kalau terkena tu terkena la takleh buat apa hihi…

Sy ada sedara mmg into sgt dgn teori konspirasi (let’s call TK Malas Nk type pjg2). Semua benda yg org ramal & warning dia ikut. Dh siap prepping bwk keluar semua duit dlm bank. Dh sedia nak masuk era perang & zaman takde mknn. Sy ckp kt dia “that’s good. It’s always wise to prepare for anything”. Sy tanya dia, Kalau Allah takdirkan kita mati awal, dh ready ke Nk blk (masuk kubur la erti lain)? Dia ckp dgn hesitant. So I figure maybe I was rude for asking that kind of question.

So that one time dia bermalam rmh sy. Dr pagi sampai ke mlm dia tak solat pun. Sy sangka baik la fkr maybe dia period. So Sy tanya la. Dia jwb dia tak period pun. Sy Nk sangka baik lg. maybe dia solat dlm bilik. Tp sy tak penah nmpk dia masuk apa2 bilik dlm rmh since tmpt Nk solat dlm rmh ada 2 tmpt je (rmh & bilik kecik sgt so sapa2 yg buat apa2 kita blh tahu).

Bila dh tgk dgn mata sndr, sy pun tegur la dia. Tak guna kita buat prepping nak rak tp hak Allah kita tak jaga pun. Kita hidup atas ihsan Nya tp lg nak langgar perintah Dia. My advice is, prep your tauhid is far more important than prepping for food and finance. Once you have faith in Allah, nothing is going to stop you not even plan org kafir.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 9-2-2022 09:00 PM
masalahnya dia pertikai Ayat Al Quran n Hadith..

dia lebihkan guru dia..

Sy ni takleh tido mlm smlm tak tahu la knp. Tergerak hati nk baca thread kt cari ni. Jumpa la thread ni. Saja2 baca sekali tgk ada AK. Sy ni suka baca posting AK sbb kena dgn jiwa sy hihii… Sy baca dr page 1 hingga la skrg. Mmg ada a few posts Sy takleh baca sbb kena banned. Apa yg blh sy ckp, cukup la rumusan sy sndr buat about you, you are childish, stupid & ignorant of other more important things in life. I think I don’t need to read the hidden posts since right now you can’t even comprehend what was said to you while me myself can understand perfectly what’s been said by AK.

Nak kata AK pertikai ayat Al Quran & hadis tu tuduhan berat. Tu menuduh org kafir. Bersedia ke nak tunjuk bukti AK ni pertikai suruhan Nabi. Awak yg petik kata2 hadis Bila AK tanya awk fhm ke tak, awak senyap tak jwb soalan dia. So skrg ni sapa yg tak fhm? Org gila lg beradab drpd awak. You can’t even finish what you started. Lps tu nak palitkan kebodohan kt org lain plak. Sorry la sy takleh tolerate sgt org berlagak pandai ni.

Go on sharing what you know but don’t be butthurt if ppl questioning your motives. Cause the way you potray yourself, sorry to say,org gila tepi jalan ingat geng dia jgk
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kembali kpd topic, telur ke Ayam ke daging ke akan sentiasa low stock. Ni cerita berulang2 tp tak tahu la knp rakyat Malaysia ni tak penah belajar drpd sejarah. Suka sgt cerita takut. Maybe that’s why horror movies are being favored by us.

Cerita knp low stock wallahu’alam. Kdg2 benda berlaku disebabkan byk punca yg kita sndr tak sedar blh berlaku. Org ni ckp kerajaan sorok brg tp tak penah kemukakan bukti. Org ni plak ckp brg diimport melebihi drpd sepatutnya. Org lain ckp ayam dihapuskan sbb nk bg rakyat mati kelaparan. Mcm2 la teori keluar. Yg sebenar2 nya, lori ayam telur accident terbalik musnah semua benda dlm tu. Sia2 je masa diguna utk tulis yg tak pasti

*contoh je ni ek. Jgn dk buat hujah plak hahaa…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 08:22 AM GMT+8 , Processed in 0.077080 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list