CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 2-2-2022 11:11 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 2-2-2022 10:06 AM
Video selingan:

Trudeau membongak lagik tapi kejap ja netizens debunked.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 10:52 PM
keh keh keh

@ah kwan da kantoi banyak kali menipu..

US dah hantar 2k troops ker sempadan Poland and Germany. Memang betul2 ker mereka ni? Nak poke Putin?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 11:48 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 2-2-2022 11:56 PM
slavehunter replied at 2-2-2022 11:31 PM
US dah hantar 2k troops ker sempadan Poland and Germany. Memang betul2 ker mereka ni? Nak poke Put ...

la ni Putin da letak at least 100,000 tentera kat border Ukraine..

tindakan ni telah membolehkan Rusia telah dapat capai sebahagian objektifnya..

antara objektif yg dicapai adalah perpechan NATO (German x nak join defend Ukraine)

so, mgkn Rusia x invade Ukraine..

tapi kalo serang pun, Rusia nak conquer Eastern part of Ukraine jer..

bukan seluruh Ukraine

--

tapi objektif utama invasion ukraine oleh Rusia adalah sama seperti pengunduran USA dari Afghanistan..

iaitu calarkan reputasi USA sbg polis dunia..

USA dapat jadi polis dunia sbb US Dollar sebagai World Reserve Currency (Old World Order (OWO) - Unipolar)

bila Rusia dah tawan sebahagian Ukraine dan USA sbg Polis Dunia x dapat halang..

reputasi USA sebagai Polis Dunia (militarily) tercalar, ini adalah justifikasi utk RESET dari OWO  ke New World Order (NWO)..

NWO adalah multipolar

selain tu, justifikasi paling utama utk RESET adalah melingkupnya US Dollar (selepas beberapa bulan Financial Panic berlaku) n global monetary system yg sedia ada pong meligkup..  

first RESET adalah Global Monetary Reset (GCR)..

GCR adalah solution kpd Financial Panic yg akan berlaku nnt..

--

objektif perang Russia VS Ukraine sama dgn situasi China VS Taiwan










Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 11:55 PM | Show all posts
keh keh keh

itu jer la yang mampu tuduh...

penipu la...munafik la...pastu pakai font kaler kaler...
attention seeker...

tapi yang wa tertarik ayat ni jer...

@ah kwan da kantoi banyak kali menipu..

aku yg kantoi kan..
pergh...mendabik dada...aku ..aku dan aku....
belum nampak perangai azazil lagi ke?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 2-2-2022 11:31 PM
US dah hantar 2k troops ker sempadan Poland and Germany. Memang betul2 ker mereka ni? Nak poke Put ...

Strat brperang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:01 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 11:55 PM
keh keh keh

itu jer la yang mampu tuduh...

kena declare..

KALO X, MUNGKIN KO MENIPU NNT..

KLEM (MENIPU) KATA X PENAH MENIPU, SEBAB X SAPA YG BERJAYA KANTOIKAN KO

KEH KEH KEH

WA GELAK BOLE?

KEH KEH KEH
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:03 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 3-2-2022 12:17 AM

PERANG, PANDEMIK, FOOD SHORTAGED DLL YG BERLAKU LA NI..

SEMUA PLANNED UTK PARADIGM SHIFT

FROM OLD WORLD ORDER TO NEW WORLD ORDER
apa sebab aku minta stock up utk guna till Dec 2022

sbb chaos mgkn berlaku selepas Financial Panic bermula hingga Global Monetary Reset dibuat

ini plan dan timeline depa (teori konspirasi), selalunya depa delay sbb ada tentangan dll sbb..

so kita bersedia sambil harap Allah x izinkan plan tu berjaya dilakasanakan  

@ah kwan

ko selalu berlagak pandai kan..

jom bincang pasal Geoeconomic ni..


asyik nak menipu blaja berguru sana sini jer

buat keje yg berpekdah sket






Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 2-2-2022 10:24 PM
Kan aku cakap Meow.....memang ko takkan menang Meow.

Meow kena belajar memburu sekarang sebab  ...

kita menegur juga ditegur terima sajalah dgn hati terbuka. kita itu ini tak betul, dia je yg betul.. takpe biar jelah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2022 12:10 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 3-2-2022 12:01 AM
kena declare..

KALO X, MUNGKIN KO MENIPU NNT..

keh keh keh

claim la...takde sapa halang lu nak claim pun....
takde sapa kesah pun...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 10:17 PM
keh keh keh

miss leading betul statement lu di sini...

terima kasih atas teguran, nasihat dan ingatan.
saya cuba perbaiki diri saya lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:12 AM | Show all posts
meow_tompok replied at 3-2-2022 12:10 AM
terima kasih atas teguran, nasihat dan ingatan.
saya cuba perbaiki diri saya lagi.

keh keh keh

welkam....
ikhlas atau sarcasm...bukan urusan wa pun nak check..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:15 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 3-2-2022 12:10 AM
keh keh keh

claim la...takde sapa halang lu nak claim pun....

ya..
itu dia..

si penipu punya ayat..

100% x bole percaya

Keh Keh Keh




Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:16 AM | Show all posts

keh keh keh

tak boleh move on?
dah claim pun tak leh move on?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kyrana replied at 2-2-2022 12:48 PM
Kat area umah aku byk je stok telor..semua jenis malas prepping kot. Dah jadi apa2 nanti memasing be ...

Kawasan I pun steady je bekalkan telur..mungkin semua jenis redha bila alien muncul/zombie apocalypse/sg Pahang melimpah..pasrah mode
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:19 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 3-2-2022 12:31 AM
Ah_Kwan replied at 3-2-2022 12:16 AM
keh keh keh

tak boleh move on?

so..

ko citer sikit pasal Geoeconomic

mcm aku cerita kat atas nu..

semua porumer termasuk aku nak tengok hujah ko laks
bosan asek dengar ko citer ko blaja itu,, guru ko begini..

ropa ropanya temberang

Keh Keh Keh

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:30 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 3-2-2022 12:19 AM
so..

ko citer sikit pasal Geoeconomic

keh keh keh

tersedak wa...
betapa bahlolnya ini budak sebenarnya....berapa umur dia lah agaknya ini...
nak menunjuk hebat dan pandai sahaja kerjanya...
dah rasa diperbodohkan dalam isu agama, tiber suruh komen pasal geoeconomic
sedang barang cerita semua hanya ramalan......
nampak logik di akal, tapi mutlaknya Allah sahaja ...

ok lah...simpan silver dan emas....untuk apa?
auliya illah tak suruh buat itu barang...kenapa lu orang buat?
sebab apa auliya illah tak suruh buat?
sebab..itu bukan barang asasi....untuk kelansungan hidup..
yang Allah perintah pada auliya illah ni, untuk bantu makhluk melansungkan kehidupan dalam masa sukar...
bukan bantuk makhluk duduk dalam sistem barter pertukaran dan sebagainya....
apalah gunanya emas jika tiada beras?
apalah gunanya silver jika tiada air bersih?

yang lu orang buat tu, sebab lu orang masih pikir tembolok lu sendiri jer....
sebab tu wa gelak jer....sebab masih 'AKU ...AKU dan AKU'

Muhammad ajar.....'JAMAAH'
sistem AKU ni lah yang paling mudah dajjal nak putar kepala..
selagi ada kehendak dan keakuan....selagi itu lah mudah teramat untuk dimanupulasi...

serigala..mau makan kambing..yang dok sekor diri tu lah yang paling mudah dihambat dan dibaham...
bila berkumpulan tu..cukup sukar kerana bahu membahu mereka mereka ini protect each other....

keh keh keh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2022 12:38 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 3-2-2022 12:30 AM
keh keh keh

tersedak wa...

keh keh keh

bila x mampu berhujah.. ko kornar kat tempat lain..

OK

ini ayat ko

ok lah...simpan silver dan emas....untuk apa?
auliya illah tak suruh buat itu barang...kenapa lu orang buat?
sebab apa auliya illah tak suruh buat?


ko kata ko blaja agama sejak 1970an..

tp x tau hadith kat bawah

“Abu Bakar ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda:

“Akan tiba satu zaman di mana tiada apa yang tinggal & boleh digunakan oleh umat manusia, maka simpanlah Dinar & Dirham.”
(musnad imam ahmad ibn hanbal)

Apa yg ko blaja agama tu..

hampir semua x tau..

ke sbb ko bodo..

guru ajar tp ko bodo sampai x tau pasal emas perak ni..

klem blaja sejak 1970an..

ini pong x tau..

dah ler bodo..

menipu plaks

KEH KEH KEH

WA GELAK BOLE?

KEH KEH KEH











Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:42 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 3-2-2022 12:30 AM
keh keh keh

tersedak wa...

KEH KEH KEH

SELAMA NI BERLAGAK COOL

NI AYAT MARAH LU KAT WA

betapa bahlolnya ini budak sebenarnya..

OII PENIPU.. COOL LAH CAM BESE

LEK AH BRO.. COOL LAH CAM BESE LU WAT TUE

KEH KEH KEH

WA GELAK KAN LU BOLE?  

KEH KEH KEH
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:46 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 3-2-2022 12:49 AM

@ah kwan

wa na tido nih..

wa kasi lu satu assignment..

selain emas n perak..

apa lagi 2 logam yg kita kena simpan?


esok wa masuk dlm thread ni lagi..

tulis jawapan siap2..

keh keh keh

wa gelakkan lu bole?

keh keh keh

ini soalan uji minda ok..

keh keh keh

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua yang akan berlaku ada timeline masing2. Meols ingat lagi ketika mula pandemik, ada soalan kepada pemerintah negara yg meols diami ni tentang bekalan makanan utk rakyat. Dan dijawab, bekalan makanan cukup untuk jangka waktu 2 tahun kalau lah tetiba ada food disruption. Itu utk negara yg dah prepare dgn segala kemungkinan.
So, utk negara tercinta meols jalur gemilang ini, agak2 berapa lama bekalan makanan akan bertahan jika terputusnya bekalan makanan? Siapa yg akan paling cepat terkesan? Konspirasi tak konspirasi, almost seluruh dunia dah mengalami food shortage dan menyebabkan kenaikan harga. Jadi, tak salah kalau bersedia dari sekarang. Kalaupun akan kalah, tetaplah berjuang dulu sebelum menyerah dan pasrah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 01:51 AM GMT+8 , Processed in 0.105699 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list