CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 2-2-2022 12:40 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 12:37 PM
keh keh keh

kata balajar agama sejak 1970an

keh keh keh

nafsu amarah telah meguasai diri lu terus ni...
sampai jadi bongok...

takpe lah...
mungkin Allah dah mau tunjuk kepada pentaksub lu...
yang pm mintak advise semua...
betapa bongoknya mereka kerena mentakdiskan makhluk...
mungkin Allah nak bagi sedar kot....
lu..wa rasa tiada harapan sudah...

keh keh keh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2022 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 12:25 PM
bila aku da kantoi kan dia..

mula bawak citer lain, lari dari kisah penipuan dia..

Kalau ada thread hangat perbincangan, dah hujung2 tetiba dia masuk nak betulkan orang punya pemahaman Islam orang nye cara hidup salah, orang nye pengajian Islam salah tak betul.

Yang betul pahaman dia, hujung2 duduk dalam Nur, dia tu takde sifat Nur pun bukan pemberi cahaya. Temberang nak gah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 12:40 PM
keh keh keh

nafsu amarah telah meguasai diri lu terus ni...

You're out of topic, benang ni citer pasal Telur ayam, dan shortages, dan economy disaster awaits, tapi Lu masuk sembang Nur, sembang Ilham,sembang jisim, sembang cahaya dihujung terowong.

Masuk bod agama la kalau nak sembang macam ni. Ajak forumer yang admire lu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 12:47 PM | Show all posts
keh keh keh

si qarin mula dah...
menyalak nyalak dengan kawan kawan...
nak menunjuk ilmu pemahaman qarin...
di minta explain mencicit lari...menyalak nyalak dari tepi...

eh...eh....eh.....eh eh eh eh eh

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 12:48 PM | Show all posts
Kat area umah aku byk je stok telor..semua jenis malas prepping kot. Dah jadi apa2 nanti memasing beratur pjg beli telor.

Korang gado ape ni pasal telor ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 12:49 PM | Show all posts
slavehunter replied at 2-2-2022 12:47 PM
You're out of topic, benang ni citer pasal Telur ayam, dan shortages, dan economy disaster awaits, ...

keh keh keh

owh..salah ek?
wa bantai manusia yang gelakkan manusia lain yang di timpa kecelakaan sahaja...kerana makhluk lain itu tak sekufu dengannya....
itu pun salah ek?



hanya jilake yang akan terasa bila di jilakai....
hanya yang suma menunjuk ilmu akan terasa orang lain menunjuk ilmu...
kerana....mereka rasa semua orang sama macam mereka....

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 12:49 PM
keh keh keh

owh..salah ek?

Pandai la ko temberang bantai konon, we gave them warnings and credible sources untuk mereka buka mata, untuk mereka berhati hati,untuk mereka buat keputusan, all meant for their own good, nothing bad intentions as how you wish.

And to label us or accused sama juga lu berkata orang tapi diri lu sendiri juga. So betulkan nawaitu lu ok.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:00 PM | Show all posts
slavehunter replied at 2-2-2022 12:42 PM
Kalau ada thread hangat perbincangan, dah hujung2 tetiba dia masuk nak betulkan orang punya pemaha ...

dia idup dlm bubble dia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2022 01:02 PM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 12:49 PM
keh keh keh

owh..salah ek?

ko da umur 72 tahun (konon da blaja agama sejak tahun 1970an) pong masih main mercun ah kwan..

keh keh keh





Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:04 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 2-2-2022 01:08 PM
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 12:40 PM
keh keh keh

nafsu amarah telah meguasai diri lu terus ni...

ko da umur 72 tahun (konon da blaja agama sejak tahun 1970an)..

pong masih nak menipu n temberang ke ah kwan..

keh keh keh


Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kyrana replied at 2-2-2022 12:48 PM
Kat area umah aku byk je stok telor..semua jenis malas prepping kot. Dah jadi apa2 nanti memasing be ...

Ada jer telur, semalam i beli beratur telor fresh. Supplier main harga kot. Inflation dah dijangka.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:06 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 2-2-2022 01:08 PM
slavehunter replied at 2-2-2022 12:56 PM
Pandai la ko temberang bantai konon, we gave them warnings and credible sources untuk mereka buka  ...

let's move on..

x de faedah layan kaki penipu temberang takabbur humble brag..

nnt dia menipu temberang lagi..


aku dah kantoikan banyak kali

biar dia meroyan temberang sorang2

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 01:06 PM
let's move on..

x de faedah layan kaki penipu temberang takabbur humble brag..

Yup. . Kaki temberang.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:12 PM | Show all posts
slavehunter replied at 2-2-2022 12:56 PM
Pandai la ko temberang bantai konon, we gave them warnings and credible sources untuk mereka buka  ...

keh keh keh

warning and credible sources?
wa tak pertikai pun....
wa gelak jer....

tapi bila dah mula menghina mereka yang tak sekufu dan meng I told u so biila mereka dilanda musibah..
itu lah perangai jilake namanya...
form that, we track back...siapa di depan lu orang...

oh..rupanya tiada pimpinan...ikut akal dan google maupun youtube...
baru lah wa cerita..silap tu ( bahasa molek la ni)
lu orang nak buat..kena ada pemimpin di depan...
sebab umat islam ni, pemimpin dia Muhammad...
takde pemimpin...lu nak pegi mana?
jadi lah makhluk yang sebenarnya pentingkan diri sendiri...
hujung mau gi mana? lu selamat dari kebuluran....
Allah terima kah apa yang lu buat itu....?
Allah izin bukan bermakna Allah redho....

umat islam ni, ikut panduan....
benar...ianya al quran dan sunnah...
tapi siapakah yang faham sebenar benar faham apa yang didalam quran dan hadith itu?
wa dah cakap....mukmin...pergi lah cari...dok berdamping....baru diberi panduan itu...
di cerahkan apa yang kelabu dan gelap....
bukan main petik baca..lepas tu tepek kat forum...
macam kita ni selevel dengan Muhammad s.a.w pula....

baru lah betul jalan itu..tak melopong lopong  ke tempat lain....
tapi bukan tak boleh buat untuk diri sendiri..
tapi salah bila lu sebarkan pada orang awam...jadi fitnah dan mudhorat...
sebab tu ada yang levelnya nabi, ada yang levelnya rasul...
hanya rasul boleh menyampai pada orang awam...
nabi pun tak boleh pergi kepada awam...

sebab tu ada level wali pula...ada yang buka pondok dan sampaikan...
ada yang dok diam diam sorang diri jer.....
ada yang berjamaah buat apa yang lu orang buat sekarang..
ada yang tak buat pun...sebab tiada perintah...
bukan semua Allah perintah...

wa cuma cakap..jangan perasan lu dah betul dan benar pun....
nak buat untuk diri lu..tiada masalah....
nak sembang dengan orang lain tiada masalah....
tapi bila dah start menghina mereka yang tak sekufu..
dan menggelak kan mereka bila ditimpa musibah..
maka check lah balik diri lu orang..
APA YANG AKU BUAT SEBENARNYA NI

keh keh keh

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:13 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 01:04 PM
ko da umur 72 tahun (konon da blaja agama sejak tahun 1970an)..

pong masih nak menipu n temberang  ...

keh keh keh

tak abes meroyan dan declare kemenangan sendiri ya?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:21 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 01:02 PM
ko da umur 72 tahun (konon da blaja agama sejak tahun 1970an) pong masih main mercun ah kwan..

keh ...

keh keh keh

owh..wa tak main...
wa guna untuk balik pada anjing, lutong..monyet dan binatang binatang yang melalak2 je..
kerana tak reti bahasa..kena lah bahasa mercun..

macam ini binatang lah  



keh keh keh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2022 01:52 PM | Show all posts
slavehunter replied at 2-2-2022 12:47 PM
You're out of topic, benang ni citer pasal Telur ayam, dan shortages, dan economy disaster awaits, ...

jgn layan kaki temberang..

cara dia x gambarkan mereka2 yg blajar pondok..

berguru
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:53 PM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 2-2-2022 01:21 PM
keh keh keh

owh..wa tak main...

berdosa x menganiayai binatang..
org belajar agama tak tau hukum aniayai binatang...

ke keh keh

kantoi lagi..

keh keh keh







Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 2-2-2022 01:52 PM
jgn layan kaki temberang..

cara dia x gambarkan mereka2 yg blajar pondok..

Tak layan. Biar dia goreng Qarin dia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:54 PM | Show all posts
slavehunter replied at 2-2-2022 01:53 PM
Tak layan. Biar dia goreng Qarin dia.

makin lama dia tulis..

makin kantoi..

semua yg dia kata nak buat..

terbalik dari ajaran Islam..

keh keh keh


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 11:50 PM GMT+8 , Processed in 0.128146 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list