CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala

  [Copy link]
Post time 1-2-2022 08:32 AM | Show all posts
i baca jugak sibuk golongan ni prep buat stok barang. dah jadi mcm golongan antivac diorang ni mempengaruhi org. masalahnya simpan telur buat apa, bukan barang tahan lama pon. semlm i pegi pasaraya nak restock brg dapur pon telur dah kurang. gred telur yg besar2 tu mmg licin rak, tinggal telur yg gred c yg kecik2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kakak dpn aku td beli telur ayam 5 papan.. nk beli lbh.. org kaunter buat pekak je
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 1-2-2022 12:12 AM
Truckers rule Canada buat Masa ini sebab dorang bantah vaccine obligation gitu..

Me sokong truck ...

Baru baca tadi tetiba Trudeau claim kena Covid on January 31st.

Malaysia sorry aja berani buat begini. Ai pon tak berani. Dok dendiam bebel2 kat rumah aje la berani.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 10:20 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 1-2-2022 10:11 AM
Baru baca tadi tetiba Trudeau claim kena Covid on January 31st.

Malaysia sorry aja berani buat be ...

Rakyat malaysia ni rata-rata obedient. Asalkan jangan sentuh isu kaum dan agama aje.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 10:51 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 31-1-2022 09:11 PM
Baru baca tadi tetiba Trudeau claim kena Covid on January 31st.

Malaysia sorry aja berani buat be ...

Berapa hari me dengar 5 hari tu, so kiranya habis kuratin lah..

Sini kalau ada vaccine hari ke 6 boleh mwrendek dah jejalan suka hati, melainkan justin nak terus nyorok.

Syukur hensem... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:08 AM | Show all posts
meow_tompok replied at 1-2-2022 12:55 AM
dlm kepala lu je fikir preppers ni cuma reti simpan makanan nak mentedarah je

keh keh keh

owh...wa salah ya?
so preppers ni memang simpan Allah dan Muhammad ek dlam hati?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:15 AM | Show all posts
faraway1 replied at 1-2-2022 12:13 AM
So start simpan makanan lah, nak masuk 3 tahun, takkan setakat hulu hilir sengih sengih aje cam ma ...

keh keh keh

maaf lah wa cakap je ni...
nak simpan makanan, tanam pokok semua ni..
kami dah setat tahun 1970an pun...
tapi tak lah kecoh macam lu orang semua sekarang...

sebab masa tu, nawaitu kami kena kasi lurus dulu...
simpan itu barang bukan untuk kami..tapi untuk masyarakat...
almarhum guru kami pesan, simpan stok untuk 3-4 ratus orang boleh survive dalam masa setahun dua....
bila perkara besar itu berlaku, tarik semua yang disekeling masuk berlindung...
semua, tak kira siapa..
makanan itu bukan untuk kami pun...
tapi untuk siapa yang berlindung sama dari peristiwa dasyat itu...


dan kami yakin bukan kami sahaja dapat pesanan dari guru masing masing...
pasti ada di seluruh tanah jawi ini tempat perlindungan itu....
yang penting permulaan pertama, betulkan hati itu dulu...
tuju Allah dan Muhammad dulu, baru akan dikumpulkan dalam jemaah yang benar...

preppers buat ni tuju mana? selamat diri? slamat keluarga?
guru guru auliaya illah memang suruh buat dari dulu, tapi tuju mana?
tak tuju selamat diri..tapi tuju Allah dan Muhammad...

nawaitu..kasi betul dulu...
baru boleh sembang pasal ini barang..
kalau tak..tuju tempat sia sia lah semuanya..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:31 AM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 31-1-2022 10:15 PM
keh keh keh

maaf lah wa cakap je ni...

Memang simpan untuk 400 orang, sapa nak jadi member makan sesama, boleh datang rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 1-2-2022 10:11 AM
Baru baca tadi tetiba Trudeau claim kena Covid on January 31st.

Malaysia sorry aja berani buat be ...

Kalau dapat kat orang Thai, harga barang mentah naik ngan menteri macam hanat house of balak sumbangan banjir entah ke mana dah lama diaorg berarak merusuh agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:41 AM | Show all posts
faraway1 replied at 1-2-2022 11:31 AM
Memang simpan untuk 400 orang, sapa nak jadi member makan sesama, boleh datang rumah..

keh keh keh

dah pernah handle 400 orang?
bukan setakat makan tau...
tempat tidoq..tempat masak....tampat himpun...
gi jadi petugas banjir dulu, baru mengerti apa wa cerita...

tujuan himpunkan? nak menuju mana?
siapa di depan lu?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 1-2-2022 10:20 AM
Rakyat malaysia ni rata-rata obedient. Asalkan jangan sentuh isu kaum dan agama aje.

Betul. Dah indoctrinated.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 1-2-2022 11:34 AM
Kalau dapat kat orang Thai, harga barang mentah naik ngan menteri macam hanat house of balak sumba ...

Hahaha

Kita ni bangsa penyabar kot. Tak kira kaum, agama, memang boleh tahan tinggi tahap kesabaran rakyat tanahair. Hada pro n kontra juga tinggal dalam masyarakat sebegini. Paling penyabar dan senang nak kontrol haruslah kaum2 bumiputera Malaya dan Borneo.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 1-2-2022 10:51 AM
Berapa hari me dengar 5 hari tu, so kiranya habis kuratin lah..

Sini kalau ada vaccine hari ke 6 ...

Gituh. Kat socmed tak habis2 Trudeau kena troll.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:39 PM | Show all posts
ina_na replied at 1-2-2022 01:00 AM
Public gold pun ade isu skrg ni .hehehe

isu apa ya?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:41 PM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 31-1-2022 11:39 PM
keh keh keh

dah terciduk la tu....udah le tu labu...

keh keh keh

@ah kwan putaq alam

ayat ko kat post ko #127

pabila di Mekah, seorang pakciknya yang sedang nazak...dan masih belum memeluk Islam...
Rasulullah sedih sangat, dan berdoa kepada Allah untuk mengubah hati pakciknya itu agar memeluk Islam sebelum habis nyawa..
dan Allah berkata kata padanya...


ni aku bagi firman Allah SWT yg turun selepas Nabi berdoa utk Abu Talib ni..

ayat Al Quran ni pasal hidayah

utk ko punya info.. ALLAH perfect.. x pernah salah.. yg x betol tu manusia..

Allah SWT berfirman:

Maksudnya: “Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) tidak berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang engkau kasihi (supaya ia menerima Islam), tetapi Allah jualah yang berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya); dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang (ada persediaan untuk) mendapat hidayah petunjuk (kepada memeluk Islam).”

Surah al-Qasas (56)

post ko #132

wa tak cerita pun pasal hidayah..


orang yg menipu ni munafik..

kat post 127 ko petik pasal hidayah..

kat post 132 ko nafikan..

keh keh keh


temberang punya ah kwan..


lenkali kalo tau sekerat2 pasal ajaran agama Islam, jgn nak suka petik2..

kan da KANTOI..

kalo x tau mendalam.. jgn memandai

x yah nak tunjuk alim n konon2 ko syumul sgt kalo ilmu sekerat jalan

aku saspek ko tak tau pon ayat Allah turun citer pasal hidayah bila Nabi doa minta Abu Talib diberi hidayah..

btol tak? kan kan kan

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe kantoi berlagak pandei

keh keh keh

ah kwan PU Wannabe putaq alam

keh keh keh

@ah kwan, kenapa ko menipu ekk?

keh keh keh

wa gelak kan boleh?

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 12:44 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 1-2-2022 01:03 PM
Ah_Kwan replied at 1-2-2022 11:41 AM
keh keh keh

dah pernah handle 400 orang?

@faraway

@ah kwan ni kaki temberang

Aku da kantoikan dia kat post #193

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:00 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 1-2-2022 01:29 PM
Ah_Kwan replied at 1-2-2022 11:15 AM
keh keh keh

maaf lah wa cakap je ni...

keh keh keh

ah kwan ni temberang n penipu..

korang layan ler si kaki penipu ni..

aku da kantoikan ko kat post #193

ni aku nak kantoikan ko sekali lagi

kat post #185 Ah Kwan tulis

maaf lah wa cakap je ni... nak simpan makanan, tanam pokok semua ni.. kami dah setat tahun 1970an pun...
tapi tak lah kecoh macam lu orang semua sekarang...

sebab masa tu, nawaitu kami kena kasi lurus dulu... simpan itu barang bukan untuk kami..tapi untuk masyarakat...
almarhum guru kami pesan, simpan stok untuk 3-4 ratus orang boleh survive dalam masa setahun dua....
--

penipuan pertama

kononnya

tahun 1970an - ah kwan da pi join blaja.. ada guru..

kalo betul.. mgkn umur ah kwan dlam 20an masa tu..

katalah umur 25 tahun.. pada tahun 1975

so tahun 2022.. umur Ah Kwan 72 tahun

LOGIK???????????

nampak nau penipu..

umur 72 tahun x riak n takbur heboh kat orang ramai..

cakap besar.. wa menuntut ilmu agama kat guru itu ini..

bila aku petik satu ayat Al Quran.. trus dia menggelabah (aku da kantoikan ko kat post #193)
patutnya da tua2 makin alim n bijak.. bukan takabbur..
--

penipuan ke 2

kononnya..

simpan stok utk 4 ratus orang untuk setahun 2..

kos makanan sahaja (tanpa peralatan memasak n tong gas) -> katalah minimum 1 orang RM8.00 sehari (4 kali makan)..

400 orang x RM8.00 x 2 tahun (728 hari) = RM2,329,600

AH KWAN NI SENGKEK, DIA X MAMPU SEDIA RM2 JUTA LEBIH TU..

keh keh keh

wa gelak bole?

keh keh

kalo nak menipu pong..

agak2 ler

bodo punya Ah Kwan













Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:06 PM | Show all posts
ina_na replied at 1-2-2022 01:00 AM
Public gold pun ade isu skrg ni .hehehe

pasal silver kan..
@faraway

perhati gambar kat truck YG JOIN KONVOI BANTAHAN VACCINE MANDATE KAT CANADA..

tulis INFLATION SILVER





Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:08 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 1-2-2022 02:48 PM
zacks replied at 31-1-2022 11:08 PM
Geng preppers prep stok makanan, living off grid pun tak guna kalau besok nanti desperate people a ...

itu semua teori konspirasi..

ko kan anti teori konspirasi..

dah dah..

jgn baca teori konspirasi lagi..

pi main jauh jauh




Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 01:10 PM | Show all posts
Farnor replied at 1-2-2022 06:07 AM
guwe dah strat prep sikit2 akhir tahun lepas sjak sis pengcatbintng bg clue2 kat thread psal fb tu s ...

duit yg ada ko beli ler silver bar..

kalo publicgold problem..

ko beli ler kat Tomei
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 08:38 AM GMT+8 , Processed in 0.233183 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list