CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 5959|Reply: 116

Lelaki Dihalau Keluar, Dilarang Naik Lif Dengan Zahid Hamidi- Kak Long Tampil Beri Penjelasan

  [Copy link]
Post time 26-1-2022 03:42 PM | Show all posts |Read mode
Aktivis Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid tampil memberi penjelasan selepas tular video seorang lelaki yang didakwa dihalau keluar daripada memasuki lif bersama dengan bapanya, Dato Seri Ahmad Zahidi ketika menghadiri pendengaran keputusan mahkamah terhadap beberapa tuduhan di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, Jalan Duta baru-baru ini.


Menerusi Insta Stories, Nurulhidayah memuat naik tangkap layar perbualan di WhatsApp mengenai video tersebut dan menjelaskan bahawa lelaki itu ditarik keluar dari memasuki lif bersama bapanya berikutan atas faktor keselamatan.




Foto: IG





“Cerita dia bukan dia tunggu lif lama. Dia memang tunggu nak masuk lif sama-sama ke tingkat 4 Mahkamah. Atas faktor keselamatan, dia ditarik keluar untuk tidak bersama-sama dalam lif tersebut.


Siapa yang buat kerja bodyguard tahu la. Nak jelaskan pun payah tak tahu macam mana. Semua benda nak jadi isu,”jelas Nurulhidayah.







Tambahnya lagi,  pengawal peribadi yang menarik keluar individu itu adalah kakitangan salah seorang kenalan dan menegaskan mereka bukan pengawal peribadi bapanya.


“‘Bodyguard tu’ merujuk kepada bodyguard salah seorang kenalan BUKAN bodyguard Zahid Hamidi. Dah nama dia bodyguard mana la dia kenal orang kan?





Foto: via Murai.my





Dia buat kerja dia. Tak tahu la arahan apa dia dapat so buat jer la. So? salah Zahid Hamidi jugak? Mentang-mentanglah Zahid Hamidi semua salah," tegasnya.


Dipetik dari laporan Sinar Harian, Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menghadiri Mahkamah Tinggi pada 24 Januari baru-baru ini bagi mendengar keputusan berhubung 47 pertuduhan pecah amanah dan pengubahan wang haram membabitkan dana Yayasan Akalbudi (YAB). -CARI


Sumber: Murai.my
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 03:46 PM | Show all posts
alah mcm bangang.. nape ko xtggu dpn lif tahan awl2 dr ko tarik kolar bj mcm org tu penjenayah
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung zahid, anak jadi jurucakap
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:49 PM | Show all posts
selain penjenayah tu, ada samseng taik kucing lain ke yg bawak bodyguard naik lift tu?
adakah bodyguard tu reporter punya bodyguard?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara tarik tu mcm kawan tu nk serang wak ponorogo
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mgkin org tu ada maksud tersirat.....knp sibuk nk masuk sama dlm lif.....okay jugak ditarik kuar.....kira cekap lah bodyguard kenalan pak jahid tu......
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:51 PM | Show all posts
tergamaknya kau salam cium tangan dia

zahid ni yg naikkan dia pun najib. kau ghaserrr ??? feather flock together-gether sgat khuenst....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:52 PM | Show all posts
try hard sgt anak wak ni, x koser iols sejenis perangai samseng. terpinga2 mamat tu lepas salam tgn wak kena Tarik kolar baju pula. Tu lah, lain kali x perlu berjiwa hamba sgt dengan mereka2 ni, harap ko serik utk cium tangan politician2 corrupt tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak sama level dgn rita royani. Tak habis2 meroyan merempan. Bosanlah!

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ada rosmah mat aris kat sebelah wak jahid?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya tgk org tu kena tarik camtu..terpinga2 dia..mmg la keja bodyguard @ faktor keselamatan..tapi xleh ke tahan guna tangan je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:03 PM | Show all posts
Dia buat kerja dia. Tak tahu la arahan apa dia dapat so buat jer la. So? salah Zahid Hamidi jugak? Mentang-mentanglah Zahid Hamidi semua salah,"

memang apak ko sentiasa salah, dgn muka annoying tahap dewa tu. harmoni sgt dgn muka emak ngko yg bulu kening persis ahli sihir.
mengaku je lah perasaan privilege dan entitlement, kunun tinggi taraf drpd rakyat jelata tak bole nak buang. semoga wak jahid esok masuk jel bersesak2 dgn banduan marhaen
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu dpn org ramai bole bodyguard die tolak cmtu
Bygkn behind all close door.smpi thap mane bole buat

Btw dah mmg slh nk justify ape
Bole je bapak ko tu larang or pggl die msok lif balik
Cm cialll
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:07 PM | Show all posts
dia ni asal bukak molot tak pernah nampak cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:09 PM | Show all posts
siyal btol kalo aku kena lh camtu mau kena sedas juga...xkira lh
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
angkuh nya manusia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 04:14 PM | Show all posts
Edited by tripleid at 26-1-2022 07:25 PM



Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan aje wak jahid. acik2 gomen acik2 kepam segerombolan pun meluru masuk lift tak hiraukan org yg da lama tunggu.

tangan dorang pulak penoh dgn buah potong jajan2 nak bawak masuk opis
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh time2 covid ni boleh ke bersesak2 mcm tu dlm lift?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
#teambodyguard tapi #bukanteambocahzahid

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 09:24 AM GMT+8 , Processed in 0.103736 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list