CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3416|Reply: 32

Aktivis Banjir Difitnah Rembat Barang Tuntut Nabila Huda Mohon Maaf, Bayar RM900,000!

  [Copy link]
Post time 24-1-2022 04:38 PM | Show all posts |Read mode
Aktivis kemanusiaan Fatimah Zaharah Rahim nekad menyaman Nabil Huda susulan pelakon itu mendakwa wanita itu menyalah guna barang-barang mangsa banjir.


Justeru, peguamnya, Nurul Hafidzah Hassan dalam satu kenyataan memaklumkan aktivis banjir itu menuntut permohonan maaf dan ganti rugi fitnah sebanyak RM900,000 dan notis tuntutan berkenaan sudah dihantar kepada Nabila pada Khamis lalu.




Kredit foto: IG



“Anak guam kami tidak melakukan perbuatan seperti mana yang didakwa Nabila.

“Tindakan aktres itu membuat berita palsu telah membuatkan ramai pengguna media sosial percaya dan memberi kesan kepada Fatimah,” ujarnya kepada mStar.


Tambahnya, anak guamnya itu menanggung malu, tekanan perasaan dan kesedihan sejak berita dirinya disebarkan.


Sekiranya Nabila Huda enggan melakukan permohonan maaf dan pembayaran seperti dituntut, Fatimah akan memfailkan tuntutan di mahkamah.


Nabila Huda pada 25 Disember lalu membuat hantaran di media sosial mendakwa aktivis berkenaan mengambil kesempatan terhadap bantuan mangsa banjir untuk orang ramai.




Peguam yang mewakili Fatimah (dari kiri), Hafidzah dan Zeti Zulkifli
Kredit foto: mStar





Menurut kenyataan media, Nabila Huda didakwa menyiarkan kenyataan berbaur fitnah yang membawa maksud bahawa aktivis tersebut adalah seorang yang bangsat, bodoh, pencuri, mengambil dan memberi barang sumbangan orang lain, namun mengakui barangan tersebut adalah daripadanya, mengambil kesempatan ke atas orang lain dan lain-lain kenyataan.




Selain itu, Nabila turut memuat naik gambar aktivis tersebut pada hari kejadian sebelum dipadamnya.




Kredit foto: IG




Menurut mStar, hingga kini Nabila masih enggan menjawab pangilan telefon dan mesej yang dikirim.


Mahu ke Nabila Huda beri respons pada mStar? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 04:51 PM | Show all posts
aktivis apoo pakai jaket bulu2... tgok muka pun tahu tingtong....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 04:54 PM | Show all posts
Moga NH menang kes ini yaach
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
hafizah ni mmg popular bab2 kes saman2 ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
vasepecah replied at 24-1-2022 04:57 PM
hafizah ni mmg popular bab2 kes saman2 ni kan

Iolls gugel banyak juga retis yang hire sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
vasepecah replied at 24-1-2022 04:57 PM
hafizah ni mmg popular bab2 kes saman2 ni kan

Hafizah ini loyer hebat ke? Juling pun hire dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Murah ke hire lawyer nih??? Belum pernah lagi nampak retis2 hire lawyer Jill Liyana (sepupu sepapat Naza Clan), masa kes Hamis Suraya je sebab kawan sheolls. Jill tuh nampak kredibiliti sikit walau ummah LGBTQ. Tiberrr
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 07:36 PM | Show all posts
bondeh replied at 24-1-2022 06:50 PM
Murah ke hire lawyer nih??? Belum pernah lagi nampak retis2 hire lawyer Jill Liyana (sepupu sepapat  ...

Bukak fail ja dlm 3k tuh belom stat proceeding kes lg. And tuh rega peguam junior taw.  Lawyer senior len rega. Ni saman ada monetary gain ada la tuh dia kawtim ngn law firm tuh kalo menang. At least dlm tgn ada 20k standby.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 08:09 AM | Show all posts
NH gunakan lah pengaruh as 'anak amy search'.. untuk cari bukti...
orang jenis mcm ni kalau betul dia buat, dia takkan buat sekali je...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 24-1-2022 07:36 PM
Bukak fail ja dlm 3k tuh belom stat proceeding kes lg. And tuh rega peguam junior taw.  Law ...

Wowwwww kayaaa. Kira banyaklah uang si aktivis guddu nih
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Aktivis banjir?


Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak suka peguam tu. Walau ko bgs . Haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
NH kan banyak rakan sekutu..
Apala sangat saman-menyaman niy..
Konfem ramai geng lawyer nak bantu...
Anak superstar khuenssss...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 11:44 AM | Show all posts
klau ikut kn video tu dulu.. mcm ssh nk pcaya pmpuan tu aktivis.. sbb gaya kt video tu mcm x btl jer.. ngn bj bulu2 tu.. lgpn dia sorg jer.. tu yg pelik nya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 12:44 PM | Show all posts
tak tau nak sokong sapa sbb tak minat abil hahaha. tak selidik terus kau nak bangsat kan org. yg aktivis ni plak dah mcm rupa indon mane ntah. kalau menang 900k tu habis la segala baju bulu dibeli nyaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 24-1-2022 06:50 PM
Murah ke hire lawyer nih??? Belum pernah lagi nampak retis2 hire lawyer Jill Liyana (sepupu sepapat  ...

Jill tu masa rambut panjang cantikk mukanya.. tetapp juga nak wat style tomboy
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 24-1-2022 06:50 PM
Murah ke hire lawyer nih??? Belum pernah lagi nampak retis2 hire lawyer Jill Liyana (sepupu sepapat  ...

Jill tu lawyer hebat eh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Abil.. ko hire asiah jalil or siti kassim..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:35 PM | Show all posts
missHaidiD replied at 25-1-2022 09:15 AM
Aku tak suka peguam tu. Walau ko bgs . Haha

dia mcm ade satu vibes yg tak bagus kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 25-1-2022 12:44 PM
tak tau nak sokong sapa sbb tak minat abil hahaha. tak selidik terus kau nak bangsat kan org. yg akt ...

abil pun sama artis. patut apa2 tindakan janganlah bukak pekung terus pasal orang. kalau betul2 ada bukti, baru post. ini siap cerita then kata bitch lagi. btw takku sangka makcik bulu mcmtu pun pandai jugak ambil loyer ingatkan makcik makcik
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 06:11 PM GMT+8 , Processed in 0.087522 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list