CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: Lilrose

Sehari Aeril Merajuk Sampai Tukar Nama Anak!

  [Copy link]
Post time 25-1-2022 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Baby colic tapi slumber tinggal kat pengasuh ke. Bab couple ni iols rasa batak content sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2022 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols pernah hadap anak nangis 8 malam smpi ke subuh. Suara pula sejenis bass tertelan mic. Sbb x tahan dh sebulan msh cenggitu, ku ngan shuben bawak la g jmpa ustaz. Dia la bgtau...xde gangguan mistik pun. Nama dia je berat. Tp xde la dia suruh ubah nama ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
halah2.. nama ko suhairil je pun.. ni la menderhaka ke keturunan jawa totok.. letak nama ank suharto ke, sukarno ke br la ngam.. ni nk g timur tgh buat ape
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Nama berat? Amenda tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 08:38 AM | Show all posts
kau ingat senang ke nak bawa nama jibril
sorang lagi si KJ
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 09:26 AM | Show all posts
yang aku tau nama Jibril memang tak sesuai untuk manusia guna...
tanyalah mana2 ahli ugama pun...
mcm yg digambarkan.. sayap Jibril je dah mcmana besar semua..
manusia biasa nak guna nama tu?

bila dpt tau dia guna aritu, dah terdetik hati kesian baby nanti kalau berat sangat dia nak pikul...

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 25-1-2022 09:26 AM
yang aku tau nama Jibril memang tak sesuai untuk manusia guna...
tanyalah mana2 ahli ugama pun...
mc ...

Anak emma maembong elok je guna nama tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 11:09 AM | Show all posts
kalau tanya tok nenek kita memang dorang percaya tentang nama yg sesuai atau tak dengan baby...
mcm my husband... nama dalam IC lain nama panggilan semua sedara mara lain... sampaikan sepupu dia semua tak tau nama betul dia ...  mcm tu lah.. masa baby asyik nangis dah mcm Ahmad Albab katanya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2022 11:52 AM | Show all posts
anony-mous replied at 25-1-2022 09:54 AM
Anak emma maembong elok je guna nama tu

nama anak dia bukan Gabriel ke?bukan sebijik2 Jibril kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 25-1-2022 11:52 AM
nama anak dia bukan Gabriel ke?bukan sebijik2 Jibril kan...

Same meaning kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 12:32 PM | Show all posts
orkidorkido replied at 24-1-2022 06:12 PM
Betul .. baby suka soother. Bagilah pacifier ker, infact kena buat skin to skin banyak sebab dia t ...

itula... kalut nak exploit isu bnjir, anak dok tggal2... pastu salahkan nama.. hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ade senior time sekolah dulu nama die muhammad jibril, sihat sampai sekarang tp x tau la kot jaman kekecik parents ade pengalaman x best ke kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada2 ajelah cerita diaorg sekeluarga ni ye
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 08:13 AM | Show all posts

credit:youtube.

Ok next.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 08:20 AM | Show all posts
ke anak menangis sebab maknya takde nak bonding bonding, skin to skin dengan anak?
anak tu baru umur 7 hari, maknya dah gigig nak pergi office demi content.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak i colic.. baby colic ni kena comfort dia. Mcm anak i.. kena dodoi dr kul7-10 mlm. Kalau tak dia punya nangis tu nauzubilah. Lepas kul10, letak ok je tido sampai pagi. Lepas umur 2 bulan, hilang colic tu.

Paed kata kena tahu apa yg boleh comfort baby. Sabar sbb baby will grow out of it.

Masa baru2 colic tu.. i tak tahu. Siap suruh ustaz dtg kot la anak nampak apa2 haha.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 08:52 AM | Show all posts
merajuk??
kuat merajuk ek....
boringnyaaaa.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 11:16 AM | Show all posts
orkidorkido replied at 24-1-2022 04:12 PM
Colic kau cuba bagi gripewater jer, sudah bagi susu kasi burp dulu. kalau berterusan bawa pergi jump ...

dulu anak anak nangis cbb colic pun bagi sesudu kecik.. mak pun minum sesudu.. sedap. berangin je
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 25-1-2022 07:03 AM
halah2.. nama ko suhairil je pun.. ni la menderhaka ke keturunan jawa totok.. letak nama ank suharto ...

Baru tau nama hesolls suhairil, kemahen zafrel bagaiii bapaknya lagi berat
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 09:10 PM GMT+8 , Processed in 0.075718 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list