CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2348|Reply: 23

Pembalut Berat Sangat, Kaki Bad Indigo Yang Dipotong Dijangkiti Kuman

  [Copy link]
Post time 24-1-2022 03:26 PM | Show all posts |Read mode
Akibat pembalut yang berat, kaki kiri Bad Indigo yang dipotong baru-baru ini mengalami jangkitan luka terbuka.


Artis berusia 45 tahun, Badrul Izhan Yeop Abdullah itu berkongsi situasi semasanya dalam video berdurasi 56 saat di Instagram miliknya baru-baru ini.




Kredit foto: IG Bad




“Ada luka baru yang terbuka. Bagaimanapun, saya masih berharap ini akan sembuh tidak lama lagi,” katanya.


“Saya telah pergi berjumpa doktor dan mereka terpaksa melakukan sedikit prosedur untuk membuang bahagian yang dijangkiti.


“Semoga dengan lapisan pembalut yang lebih sedikit, ia tidak akan dijangkiti lagi,” katanya optimis.










  



Akibat kencing manis yang kronik, peserta Gegar Vaganza S7 itu terpaksa memotong jari kaki terakhir dan separuh kakinya pada September lalu.


Dia sebelum ini sudah dua kali melalui prosedur serupa iaitu pada April dan Mei tahun lalu.




Sumber: Suara Merdeka
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga diberikan kesembuhan.
Kalau tak teruk sgt, boleh try rawatan sonotron.
Apak aku dulu hampir nak kena buang jari kaki.
Tp sempat kena godak dgn doktor kat situ dan buat rawatan sonotron tiap2 hari.
Selamat jari kaki beliau wpun masa kena godak tu aku sendiri seriau nak tgk.
Kemain beria jari kaki tu doktor sental wehhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian sangat sbb bad tak la tua sangat. Selalu i tgk yg kena potong kaki ni, semua kena potong lagi sbb jangkitan kuman. Kencing manis kan mmg gitu peelnya; luka lambat sembuh.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 04:55 PM | Show all posts
kesiannya...semoga dipermudahkan segalanya buat bad dan ashira
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 04:57 PM | Show all posts
Tak sangka lama menyepi bila keluar tetiba dapat tahu sakit sampai potong kaki..
Umur belum tua tapi penampilan mcm org berusia dari umur sebenar..
Ujian hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kawan iols dulu cite bapaknya rawat kat india. dibelah2nya kaki tu mcm nk berkecai tp sana ada ubat yg bagus.. xkena potong pon sembuh elok. klu kta msia ni doc mmg lmbt lepa je nk potong
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit tak rawatan tu? Sonotron ni kat bangi ada selalu org rekemenkan utk pemulihan pesakit stroke.
Kakak iols ada kencing manis gak, aritu dia kena bisul so kena tahan kat wad utk buang nanah dan cuci.
Mujur dah sembuh risau gak kalau melarat2 sampai jd rosak kaki ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Simpatinya kat theyolss... Harap tabah dan dipertemukan jalan untuk atasi penyakit bad ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo bab2 luka ni org diabetes mmg sensitif...mmg senang kena jangkitan...mak mertua aku dulu jangkitan di kaki..doktor korek2..mcm berlubang 1cm ke dalam la tapak kakinya...lebih seminggu kt wad...tp keluar ada pakai ubat singseh jg..nsb serasi..and isi tumbuh balik kt tmpt berlubang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat puchong utama ada klinik utk rawat diabetis ni.. katanye berkesan… dulu kalu lalu area tu sentiasa ramai org… aku pun lupa nama klinik tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
lemak_masin replied at 25-1-2022 12:24 AM
Kat puchong utama ada klinik utk rawat diabetis ni.. katanye berkesan… dulu kalu lalu area tu senti ...

Klinik dr warrison tu ke..
Dolu iols slalu pi klinik bini dia kat sebelah tu sebab buka 24hrs...

Kawan iols.ada.gi klinik.warrisons tu..mmg.elok pung..tp.harga dia..mmg jual.rumah la.kalau buat sokmo
Haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 24-1-2022 11:55 PM
Kalo bab2 luka ni org diabetes mmg sensitif...mmg senang kena jangkitan...mak mertua aku dulu jangki ...

Auwww seriau dgr..mesti sakit gila kaki kena godek sampai jadi lubang
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 10:27 AM | Show all posts
moga cpt sembuh abg bad. arwah nenek i dlu kena bisul kat kaki. ada diabetis lak tu. mcm abg bad ni jugak la mula2 potong jari last2 kne potong kaki smpai betis. al-fatihah utk nenek iols.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kalau takda penyakit confirm fit dan hensem diusia 45 tahun
Beselah orang jantan life begins 40 gituhh
Tapi dah berpenyakit habis tarik hormon mudanya
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya betul diabetes ni aa.. makan dalam badan
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 11:51 AM | Show all posts
lazim replied at 24-1-2022 10:16 PM
kawan iols dulu cite bapaknya rawat kat india. dibelah2nya kaki tu mcm nk berkecai tp sana ada ubat  ...

kt msia nih sng keje potong kerat tp kalu sambung mnyambung xmnjadi...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:00 PM | Show all posts
Aduuhhh.... kesiannya.
Semoga luka Bad cepat sembuh & tak melarat....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:14 PM | Show all posts
member ofis aku pernah share pasal luka
dia pun ada kencing manis. one day tu dia ada bisul dan perlu di operate.
sebelum operation tu, dia dapat tau Brazilia Green Propolis ni bagus untuk sembuhkan luka bisul. Madu ni campur sikit dengan air pastu sapu kat area bisul. dalam masa 3 hari, luka bisul tu dah sembuh.
korang boleh la try google ek produk ni. harga memang mahal..10ml dalam rm200+
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ujian sungguh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:37 PM | Show all posts
ayukpingu replied at 25-1-2022 02:14 PM
member ofis aku pernah share pasal luka
dia pun ada kencing manis. one day tu dia ada bisul dan per ...

klau berkaitan propolis slalo ok..
sbb my mom kencing manis.. bila luka mmg sapu sikit dgn propolis.. elok

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 06:21 PM GMT+8 , Processed in 0.098486 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list