CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Update:Bukan makanan RMT: Mohd Radzi

  [Copy link]
Post time 20-1-2022 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 aku rehat dgn kawan2 dpt rmt
Makanan mewah jer
Ada buah sayur lauk kuah dn ayaq milo
Lg sedap dr beli kat kantin kdg cikgu offer siapa yg nak..cikgu pantau ok
Aku pn penah nampak time p sekolah
Mmg mengenyangkan ... Lauk best
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-1-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 20-1-2022 11:27 AM
Viral.jangan tak viral.baru ada tindakan. kucing pun tak sanggup nak telan usahkan anak manusia.

Kucing ku makan milih weh dh taknak makan ikan rebus +nasik skg tukar kibbles lak
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh jap aku rasa ni mcm fitnah je
Rmt food biasa letak dlm bekas yg bertutup aku rajin gakla p sekolah2 rendah mana ada bekas camni
Budak2 kena makan dn cikgu tunggu
Pelik jer  ..kwn2 cikgu aku pn pakat nafi bekas rmt bkn mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya tgk makanan mcm tu. Tergamak bagi budak2 makan. Ayam kalau tgk pun tak hingin.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:24 PM | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 01:23 PM
Eh jap aku rasa ni mcm fitnah je
Rmt food biasa letak dlm bekas yg bertutup aku rajin gakla p sekola ...

takut citer hasanah je ni...harap cpt la pihak berkaitan siasat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:26 PM | Show all posts
masa iols sekolah rendah dulu kwn2 dpt RMT, tp iols tak dpt...ada certain days dpt sbb tolong acik kantin susun pinggan RMT atas meja...ya Allah sedapnya rasa makanan RMT ni...sampai skrg terasa2 lagi tau nasi lemak dia...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 20-1-2022 01:24 PM
takut citer hasanah je ni...harap cpt la pihak berkaitan siasat.

Tu lah hasanah patahriuknah....
Mggu lepas aku baru p sekolah lepak2 kat kantin time bebudak rehat
Makanan mmg tersusun jer nanti budak kena pulangkan balik habis ke tak..
Ni tah dpt kawan beli kat kantin dia tknak lauk ke ..
Mana latau..kawn bgi ke ...
Budak2 kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:30 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 20-1-2022 01:33 PM

kalau mcm  ni lah level kualiti makanan rmt  sekolah ni

maka....iskk i tak lah terasa teruk sangat masak mkn sendiri ...at least cukup gizi la kot walapun i malas huuhhuhu

common  la ...takkan lah macam ni level RMT kalau maca ni

meh i kasi recipe   yg bagus pekerja kantin  oi

ambik oats - rolled oats tu  kalau tak nak , abik oats biase yg kene masak
ambik susu low fat
ambik green apples
kupas dadukan

masak

and sedikit serbuk kayu manis

untuk menu brakfast

boleh ambik recipe nhs je...yg ane sesuai

atau buat simple dishes yg ada semua gizi , gune telur vege , roti ke ...or laksa pun ok healthy.

apaaraaa...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-1-2022 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 20-1-2022 11:23 AM
Sedihnya tengok.
Bagilah makanan seperti ini kepada mereka.


Makanan bangsa Caucasian memang bernutrisi..bagus untuk otak.

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 20-1-2022 01:30 PM
kalau mc ni lah level kualiti akanan rmt  sekolah ni

maka....iskk i tak lah terasa teruk sangat ma ...

Tekak Melayu nak nasikkk
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
xy_daen replied at 20-1-2022 12:58 PM
Zaman UMNGOK memerintah gi lah...

Zaman UMNO keje makan cercaan je
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:35 PM | Show all posts

ni budak sekolah ....depa ni kalau ade pengusaha kantin yg tahu diet bagus tu ape , hias elok elok, buat sesedap  boleh je latih lidah tu jgn dok makan mentekedarah nasi 89 pinggan  okay je...

latih la tok sah dok mkn carbs sangat , mkn serat  - in fact ubi kayu pun ok ..ade ikan bilis sambal , potong ubi kayu  and  minuman, kenyang taw.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 20-1-2022 01:30 PM
kalau mcm  ni lah level kualiti makanan rmt  sekolah ni

maka....iskk i tak lah terasa teruk sangat ...

tak you, menu memang dah ditentukan.  I guess that’s how the procuremt process, keluar tender dah ada menu this and that, contractor quote. So antara sedap dgn tak sedap je dia masak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 20-1-2022 01:35 PM
ni budak sekolah ....depa ni kalau ade pengusaha kantin yg tahu diet bagus tu ape , hias elok elok ...

Budak lagi cerewet...sepatut dari rumah la kena kurangkan carbs.

Tapi aku prefer nasi mix grain wholerice
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:41 PM | Show all posts
Samerosie replied at 20-1-2022 01:38 PM
tak you, menu memang dah ditentukan.  I guess that’s how the procuremt process, keluar tender dah ...

iskkk iskk oh ye ke , ade prescribed menu then - okaylah kan dah dikira budget ke ape siap2, kira mudahlah tu  - iskkkk  i curious pulak nak tengok menu asal ape  hahahaha  like before , presecribed menu  ape then  'outcome'enu  gini , hahaha...

nampak teruk benar dari i masak hahahahaah ini memng kes teruk ni lah ....
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:46 PM | Show all posts
keane.somewhere replied at 20-1-2022 01:39 PM
Budak lagi cerewet...sepatut dari rumah la kena kurangkan carbs.

Tapi aku prefer nasi mix grain w ...

ix garin? wow. tapi u bolehlah, ni RMT kot ...isk...kene stay within budget.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-1-2022 01:46 PM | Show all posts
Teruknya mana khasiatnya buat kanak2 kalau macam tu je yang disediakan.  Yang sediakan tu lalu ke nak makan kalau macam tu je dihidangkan.  Kalau sendiri pun tak lalu apa tah lagi yang diberikan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkan sbb bajet ciput, nasi dan kuah je...sekolah2 lain ada yg ok je ..nk kaya cepat kot..dulu mmg berebut2 nk dpt tender kantin, kena rasuah pun sanggup, untung pegang tender berbelas tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:54 PM | Show all posts
arasham replied at 20-1-2022 12:23 PM
Ramai yg kena bagi makan tu, cer siasat kerani dan guru besau.. cakap melalui pengalaman

buncit2 cikgu2 sekarang ye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 02:00 PM | Show all posts
sekolah dah buka balik, pengusaha kantin pulak tak bersyukur bagi macam ni jer makanan rmt. Kesian budak-budak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 12:52 AM GMT+8 , Processed in 0.090116 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list