CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Peguam Asiah Abdul Jalil berang anak divaksin,nak saman suami dan kakitangan Klinik Kesihatan Balok

  [Copy link]
Post time 19-1-2022 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama2 gila isim acik neh
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda dlm rumahtangga sampai bw ke luar, apoo!
Salahkan laki ko la, nak salahkan yg mencucuk tu buat apa dah laki ko yg sua
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 19-1-2022 07:06 PM
Hahaha ni la bahana mak yg benti belajar nk kwen awal. Patu beranak nom stop  patu msuk belajar amel ...

Kenapa yak org nak ambil dia kerja you?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg stranger ni pun rasa stress kelaku mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kes bapk bawak pi vaksin senyap2 kan mcm ni pun nk pertikaikan bagus bapknye bawak senyap2 mals nk layan bini
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 19-1-2022 06:58 PM
Boleh ek mcm tu..laki bawak anak kandung gi cucuk, mak nak saman semua org
Malam ni laki ko cuc ...

Kalau saman laki sebab kena cucuk..takde la sampai 10 anak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:16 PM | Show all posts
Apa dia nak sebenarnya? Mak dan bapak kena hadir sendiri di klinik dan hospital ke? Siapa pulak nak jaga anak kecik di rumah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:18 PM | Show all posts
Cucuk dos kedua kena isi borang persetujuan lagi ke? Rasanya I isi masa first dose, pastu booster isi lagi sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 19-1-2022 08:05 PM
Kenapa yak org nak ambil dia kerja you?

Meols x tahu istilah nya..tp meols bg contoh kalau kita jadi intern..boss tanak sign dah sah kan kita dah abes prektikal. Mcm si asiah ni dia nye chambering ke apa ke tah meols x sure istilah yg boleh dia jd loyer.  Boss dia tanak bagi dia lepas dlm 2 tahun gak tak silap. Kat fb mengamuk2 si asiah ni. So boleh tahu la sapa je nak amek dia keje. Baik bukak company sendiri kan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 19-1-2022 07:28 PM
Macam mana la boleh berjodohan laki minik ni??

Bercinta dari sekolah menengah..dua2 budak pintar gitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 19-1-2022 08:16 PM
Apa dia nak sebenarnya? Mak dan bapak kena hadir sendiri di klinik dan hospital ke? Siapa pulak nak  ...

Yg dia nk ketengahkan pasal isu consent sebenarnya. Kebetulan tgh case pasal vaksin. Bapak sign tanda setuju, dia pulak x setuju. Camne kalau ikut undang2, berat kpd siapa? 50% setuju, 50% x setuju. Xde dlm akta mana2 lagi. Itu yg Asiah tgh perjuangkan.

Isu yg di bawak ni bkn semata2 hal vaksin tp mgkn hal2 yg lain. Anak milik ibu bapa tp bila ibu bapa x bole capai kata sepakat, consent siapa yg bole diikut. Jgn padang dari segi vaksin sahaja. Cth anak perlu dibedah, bapa setuju, mak x setuju. Cth anak nk pegi lawatan, mak setuju, bapak x setuju, anak nk belajar sekolah aliran tertentu, mak setuju, bapak x setuju.. ni cth je. Ini semua melibatkan consent ibu bapa. Sedangkan ibu bapa yg dlm perkahwinan pun ada setuju dan x setuju, apatah lagi ibu bapa yg dah bercerai. Bila bab anak, mesti capai kesepakatan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 19-1-2022 08:30 PM
Meols x tahu istilah nya..tp meols bg contoh kalau kita jadi intern..boss tanak sign dah sah kan k ...

Oh i see.  In a way iols memang padankan muka dia mesti dia lebih sudu dari kuah masa dia chambering tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 19-1-2022 09:14 PM
zuri154 replied at 19-1-2022 08:41 PM
Yg dia nk ketengahkan pasal isu consent sebenarnya. Kebetulan tgh case pasal vaksin. Bapak sign ta ...


Just my 2 cents la and Correct me if i am wrong tapi iols rasa if you are still married, apa2 falls under shariah law kalau muslim.  Dia nak sue husband dia in civil court tapi in syariah law, underaged children siapa is considered legal guardian?  Usually kalau dah divorced pun hak penjagaan dapat kat mak, tapi bapa bawa then ada la kut kes. Even she pun bawah bawah husband’s responsibility.  Entahlah.

Iol rasa dia ambitious sangat nak win satu high profile case so nama dia akan naik tapi ntah la siapa nak loyer yg merempan aje kerja nya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Marah2 suami pun, anak berderet. Agaknya tiap kali nk pujuk , bagi sedas. Daripada aritu dok bising suami gini la, suami pun ckp isteri lawan ckp la. Tp anak berderet.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 19-1-2022 08:41 PM
Yg dia nk ketengahkan pasal isu consent sebenarnya. Kebetulan tgh case pasal vaksin. Bapak sign ta ...

Beto... Dia nk cite psl consent tu, ade istilah tu kt fb dia parent ape dh... xingt lak
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 19-1-2022 08:41 PM
Yg dia nk ketengahkan pasal isu consent sebenarnya. Kebetulan tgh case pasal vaksin. Bapak sign ta ...

Mmg dari dulu salah satu je kan..
Kalau emergency ke apa, sampai mampus budak tu nak carik mak bapak punye siggy or capai sepakat..
Kalau anak yatim piatu, jaga oleh nenek/atuk, penjaga, anak angkat, bapak/mak hilang, mak balik indon/kje kat sg, mcm2 kes..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 19-1-2022 07:05 PM
Asal xsaman laki kau je

Ada dia boh nama laki dia sekali...yg lawak tu org yg tak berkaitan pun nk disaman jgk
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:40 PM | Show all posts
Samerosie replied at 19-1-2022 12:01 PM
Dalam surat nak dia tu saman, letterhead semua print pakai inkjet printer je (rengsa aku nengok at ...

cokia punya firm gamaknye
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:44 PM | Show all posts
asiah neh ada tak kes dia menang
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
OyaTonggek replied at 19-1-2022 10:40 PM
cokia punya firm gamaknye

Mmg cokia pun alamat law firm alamat rumah dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 08:38 PM GMT+8 , Processed in 1.564944 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list