CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Peguam Asiah Abdul Jalil berang anak divaksin,nak saman suami dan kakitangan Klinik Kesihatan Balok

  [Copy link]
Post time 20-1-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 20-1-2022 10:52 AM
Dia nak jadi surirumah sepenuh masa.

Tapi undang2 memaksa dia untuk bekerja.

Sapa kata undang2 paksa pempuan kerja aku ok jer jd surirumah semua keperluan cukup skg ni aku warded kat colombia
Tak ada yg kurang pn..bole je bergaya mcm mak2 bekerjaya
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 10:57 AM
Hello mandai je ckp dia nk jd surirumah
Dia mmg nk jadi loyee sbb tu gigih belajar
Nah skg anak 1s ...

Kesian ko kan...ko tak baca ke kisah dia gaduh dgn laki dia pasal nak keja sebab Asiah kata dia pun boleh Sara anak2....tu menunjukkan dia prepare untuk tuntut Hak penjagaan anak2 dia la in case kena cerai.

Bengap ko ni x faham flow Kes Asiah ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 10:59 AM
Sapa kata undang2 paksa pempuan kerja aku ok jer jd surirumah semua keperluan cukup skg ni aku war ...

Dalam law Malaysia tak sebut pasal gaya.

Tapi kalau ko fulltime surirumah...x kerja x boleh tuntut Hak penjagaan anak.

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 20-1-2022 11:04 AM
Kesian ko kan...ko tak baca ke kisah dia gaduh dgn laki dia pasal nak keja sebab Asiah kata dia pu ...

Aku dah lama laaa follow dia ko lg kesian
Game asiah ni lain macam .... Nanti dia dh berbaik ko tgk laaa bersemut habis
Ada je lawyer ok dgn asiah raise kes ni
Utk diorg study .... .
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 20-1-2022 11:14 AM
makadek replied at 20-1-2022 11:07 AM
Aku dah lama laaa follow dia ko lg kesian
Game asiah ni lain macam .... Nanti dia dh berbaik ko tg ...


Apa bukti dia bersemut....dia dah stop lahirkan anak Dan dah tak Bercakap dgn laki dia dlm rumah....ko sendiri cakap kan....tiba2 ko kata bersemut. Contradict ko punya post2
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 20-1-2022 11:21 AM
meah_kelabu replied at 20-1-2022 10:02 AM
smlm baca kes dia
dia ni mcm bitter dgn PAS dan dia bnyk salahkan PAS sbb dh mindset kepala laki dia ...


Laki dia upah maid kat rumah....ko ingat dia pape kedana ke.

Dia sendiri masa nak jadi lawyer semula dia kata, aku pun boleh upah maid...ko ingat ko lelaki ko je boleh bayar maid.

Ko gi baca2 kisah2 si Asiah ni...lebih pada problem dlm perundangan Malaysia yg berat pada lelaki...sebab tu dia jadi camtu.

Typical pompuan Melayu full-time housewife yang insecure
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:23 AM | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 10:42 AM
Dia syg gila kat laki diaaa tau
Sembang

Yeke sembang sungguh la dia. Pongpang2 nak cerai alih2 tambah lagi sorang anak.
Penat tengok fb dia tapi ok la dia fight utk masa depan anak2 means dia mmg tolak booster anak2.

Lepas ni akan kecoh isu anak2 5-12 tahun untuk dibeksin. So dia dah bagi jalan untuk KKM bukak mata. Jangan sedap2 paksa parents then cikgu paksa budak2 utk beksin.

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 20-1-2022 11:12 AM
Apa bukti dia bersemut....dia dah stop lahirkan anak Dan dah tak Bercakap dgn laki dia dlm rumah.. ...

Eh apa bukti diorg tak bahagia
Apsal ko minat dgn laki dia gayah mentol
Sebuk hal rumahtangga org napa hidup ko tak bahagia tu lantak ko
Jgn nk heret org lain tak bahagia gak yih
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
kyrana replied at 20-1-2022 11:23 AM
Yeke sembang sungguh la dia. Pongpang2 nak cerai alih2 tambah lagi sorang anak.
Penat tengok fb di ...

Ok je dia buat camni utk budak2 law buat study case
Ank sulung dia pn amik law
Alah last ritu dia nk cerai gak pasl dia tknak dh solat alih2 kuar yg no 10

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 11:23 AM
Eh apa bukti diorg tak bahagia
Apsal ko minat dgn laki dia gayah mentol
Sebuk hal rumahtangga org  ...

Dah gaduh tu tak bahagia la.

Yang kau nak buat cerita Porno Melayu Gaduh Atas Katil tu kenapa???

Ko gaduh dgn laki kau atas katil sampai bunting ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 11:25 AM
Ok je dia buat camni utk budak2 law buat study case
Ank sulung dia pn amik law
Alah last ritu dia ...

Ko pun gaduh dengan laki kau Bunting Gaduh ke?

Best ke Bunting Gaduh sampai kau fulltime houseWife...bangga???
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 20-1-2022 11:17 AM
Laki dia upah maid kat rumah....ko ingat dia pape kedana ke.

Dia sendiri masa nak jadi lawyer sem ...

Kepala otak kau aku insecure ko igt aku ni miskin ke , ko tu gay miskin pagi petang kerja smpai gilaaa bila naik gila tu yg mengayah jgnla keturunan aku berkenalan dgn kooo nauzubilah .... Wlpn aku liberal tapi masih lg ada iman bukan mcm kooooo...
Eh tiap2 bulan aku dpt hasil sawit tanah kebun ko tau takkkkkk.insecure jadah apa
Bapak aku dh bagi2 harta awal2 lg ..done riak
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 20-1-2022 11:38 AM
makadek replied at 20-1-2022 11:23 AM
Eh apa bukti diorg tak bahagia
Apsal ko minat dgn laki dia gayah mentol
Sebuk hal rumahtangga org  ...


Best sangat ke assumption...kau sampai nak paksa orang lain Imaginasi si Asiah ni projek dgn laki dia.

Ko ingat kitorg otak Kotor macam Kau nak layan imaginasi Porno Melayu kau...tajuk "BUNTING GADUH".

Bagus otak porno kau
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 11:34 AM
Kepala otak kau aku insecure ko igt aku ni miskin ke , ko tu gay miskin pagi petang kerja smpai gi ...

Kau liberal ada aku kesah....aku gay kenapa kau kesah....

Otak Porno Melayu kau tetap typical otak Meleis walau liberal tahap taik kuceng.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Malas dh layan org kurang kaseh syg dah la ada penyakit mentol tak makan ubatla tu cukupla ade sekor je yg paling gila si stink tu .... Tk kuasa layan org gilaaaa
Jenis nk tgk rumah tangga org huru hara
Acah2 feminist tp jubo kena sula gak
Babi
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 11:36 AM
Malas dh layan org kurang kaseh syg dah la ada penyakit mentol tak makan ubatla tu cukupla ade sekor ...

Laki kau tak main jubo kau ke kalau gaduh Atas Katil???
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 20-1-2022 11:36 AM
Malas dh layan org kurang kaseh syg dah la ada penyakit mentol tak makan ubatla tu cukupla ade sekor ...

Insecure ke Kak sampai fulltime housewife kena bergaya.


Dah la job takda....nak hire lawyer pun x mampu...hujung kau gaduh Atas Katil...warded kat hospital Columbia kat Kapar tu kannn ..best ke life jobless camtu
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:42 AM | Show all posts
Kadang aku suka je baca post makcik ni. Tapi bab gaduh dengan laki ni sampai la ni aku tak paham.

betul la ek orang kabo jangan asyik gaduh laki bini nanti beranak.. terbukti ek..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
kakakko replied at 20-1-2022 11:42 AM
Kadang aku suka je baca post makcik ni. Tapi bab gaduh dengan laki ni sampai la ni aku tak paham.

...


Gaduh ni baru je start....dia tunggu laki dia lafaz..laki dia x nak lafaz ..Dan dia sebagai lawyer dia takkan tuntut Fasakh macam Meleis yg lain.

Tu je
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:49 AM | Show all posts
keane.somewhere replied at 20-1-2022 11:04 AM
Kesian ko kan...ko tak baca ke kisah dia gaduh dgn laki dia pasal nak keja sebab Asiah kata dia pu ...

aku kenal sorang acik mcm ni. dulu beriya nak cerai ngan laki sombong siap mintak kt ex die takyah bayar alimoni dia bleh tanggung sendiri. tup-tup la ni aku tgk die dah makin kurus, kesihatan pun dah tak terjaga sampai 2-3 kali gakla masuk wad, dulu ada bisnes kedai makan ngan ex, skrang dia cuba nak start niaga tapi tak laku last-last kene keje kilang je. so pada bini-bini orang ni korang takyahla gebang cakap boleh survive tanpa laki melainkan kalau laki korang tu mmg laki biawak.  mcm laki asiah ni aku rasa dia masih lg sorang laki yang bertanggungjawab la sebab bini kutuk dia macam2 kt fb pun dia senyap je, and so far tak penah lg asiah ngata laki die tak bagi nafkah. manusia ni bila dah nikmat tu dah takde baru dia terasa oh selama ni aku beruntung rupanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 02:19 AM GMT+8 , Processed in 0.078905 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list