CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Peguam Asiah Abdul Jalil berang anak divaksin,nak saman suami dan kakitangan Klinik Kesihatan Balok

  [Copy link]
Post time 19-1-2022 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Saman jangan tak saman..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
jarang jumpa lawyer kepam cmni
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
I confuse dgn Asiah ni. X terjangkau dek akal org berlitup sempurna mcm ni tp pemikiran dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Suburnya ko kak..anak sampai 10
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Hukum hakam pakai ikut kepala kot* laki

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalah rumahtangga antara dia dan laki dia, tapi pergi seret sama KKM
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ngeknya. Dah laki kau yg bawak, dah kenapa nak salahkan yg cucuk vaksin , kj , dg bagai? Mana diaorg tahu kau tak setuju sb borang dah sain
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 19-1-2022 08:18 PM
Cucuk dos kedua kena isi borang persetujuan lagi ke? Rasanya I isi masa first dose, pastu booster is ...

Borang sekali aje tpi tetap kena mak ayah /penjaga bawak anak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Salahkn laki ko tu dulu
Konfem perang besar kt rumah ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki bini ni takde wassap ker....settle jer kat rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 04:58 AM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 19-1-2022 08:41 PM
Yg dia nk ketengahkan pasal isu consent sebenarnya. Kebetulan tgh case pasal vaksin. Bapak sign ta ...

Tq uols!
Baru iols paham apa sebenarnya yg diperjuangkan oleh beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm mana perasaan anak2 tiap kali diaorg bercekau atau bergaduh kt rumah
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 20-1-2022 01:17 AM
Salahkn laki ko tu dulu
Konfem perang besar kt rumah ni

Tah2 ni semua marketing je
Setiap tahun ada je isu dia ngn laki
Tp tetap tinggal serumah tidur sekatil gak sampai beriok2 anak.

Anak2 dh besar mesti ada kawan2 yg ada fb bagai
Kalau anak tu ada pakwe ntah apa perasaan mak pakwe tu tgk fb dia.
Sat g ade benda tak kena semua nak up kt fb.
Kalau anak iols ada pakwe mmg iols siasat tgk sapa mak dia, pangai cemana kat socmed.
Sorry laa org gini iols mmg tak minat hat jenis semua menda nak ulas kat fb ni.

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
gila ke perempuan ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:12 AM | Show all posts
sheols ni mcm.....hurm....ada wayar putuih....
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah bercerai dgn laki ke yg meroyan nk saman laki....
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Cmna ka kelaku kat rumah? Kalau rumah teres kot habis jiran keliling dengor… malunya anak pun besar-besar dah
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:25 AM | Show all posts
Edited by jahcomel at 20-1-2022 08:28 AM
jejaka_hensem replied at 20-1-2022 04:58 AM
Tq uols!
Baru iols paham apa sebenarnya yg diperjuangkan oleh beliau.
https://www.facebook.com/asiah.abdjalil

Baca pendapat encik suami tentang vaksin COVID-19.

Sepanjang-panjang tulisan dia, 90% daripadanya dia bercakap dari sudut politik. Entah apa yang dia tahu tentang vaksin COVID-19 dari sudut kesihatan.

Simple. Dia dah sub-con otak dia kepada pimpinan PAS. PAS adalah sebahagian kerajaan sekarang. Encik suami yakin, wajib taat kepada kerajaan. Bila kerajaan suruh vaksin, maka vaksinlah.

Berapa ramai daripada kita yang sama macam encik suami saya? Terima vaksin sebab kerajaan suruh. Sebab tak nak hidup disusahkan oleh KhaJal.

Berapa ramai daripada kita yang sama macam saya? Tolak vaksin sebab sudah tak percaya dengan keberkesanan vaksin. Sebab dah baca dan dah tengok macam-macam kesan sampingan yang timbul. Sebab rupa-rupanya herd immunity daripada projek vaksin hanyalah dongeng.

Non informed consent dari encik suami untuk vaksinkan anak-anak.
VS
Informed non consent dari saya untuk tolak vaksin kepada anak-anak.

Jom la kita lawan berhujah di mahkamah.








https://www.facebook.com/asiah.abdjalil.

Bagi orang awam (dan bagi doktor ini), salah faham yang selalu timbul ialah, asalkan saman di mahkamah, mesti melibatkan duit, mesti melibatkan tuntutan gantirugi, mesti target nak kaya cara mudah.

Sebenarnya tidak semua saman di mahkamah ialah bermatlamat untuk menuntut gantirugi.

Saman di mahkamah boleh difailkan untuk memohon perintah-perintah yang tidak bersifat monetary. Contohnya, perintah deklarasi, injunksi, certiorari, mandamus, penzahiran dan lain-lain.

---------------

Saya mempunyai 10 orang anak.

4/10 anak saya telah lengkap divaksin dua dos. Now kerajaan umum nak perkenalkan booster pula.

1/10 anak saya baru divaksin satu dos. Walaupun saya sebagai ibu kandung telah membuat police report pada 7 Januari 2022 dan menghantar notis makluman pada 9 Januari 2022, menolak vaksin COVID-19 untuk anak-anak saya, namun pada 15 Januari 2022 anak saya TETAP DISUNTIK dengan dos kedua.

4/10 anak-anak saya berusia 5 hingga 11 tahun. Now kerajaan umum nak perkenalkan vaksin COVID-19 kepada kanak-kanak berusia 5 hingga 11 tahun juga.

1/10 anak saya baru berusia 2 tahun.

---------------

Mengapa saya bertekad untuk membawa kes ini ke Mahkamah Tinggi?

Kerana kes ini melibatkan isu parental rights ibu dan/atau bapa dalam memberi medical consent bagi rawatan atau suntikan terhadap anak-anak.

Bagaimana jika seorang parent telah memberi consent, tetapi seorang parent lagi telah menyatakan bantahan secara bertulis dan tidak memberi consent?

Setakat ini ada guidelines daripada Majlis Perubatan Malaysia (MMC) bahawa :-

"The consent of either parent to his/her child's medical treatment is usually sufficient.

There are two circumstances where the CONSENT OF EITHER PARENT MAY NOT BE SUFFICIENT :

i. Where no formal court orders have been made, and ONE PARENT CONSENTS AND THE OTHER REFUSES. The best way of handling this situation is by counselling the parents and reaching agreement on what is in the child's best interests.

ii. Where a Court of law has made an order to the contrary."

---------------

Adakah KKM dan doktor perubatan menghormati dan mengikuti guidelines MMC ini?

Dalam kes anak-anak saya, nampaknya TIDAK.

Demi agenda vaksin COVID-19, KKM dengan selamba badak SIMPLY IGNORE bantahan saya sebagai ibu kandung yang tidak membenarkan anak-anak saya disuntik dengan vaksin yang masih berstatus eksperimen dan hanya diluluskan atas dasar kecemasan ini.

Anak kelima saya disuntik dengan dos kedua pada 15 Januari 2022 di Klinik Kesihatan Balok, dengan berpandukan consent form yang ditandatangani oleh suami saya selaku bapa kandung.

Apa jaminan bahawa KKM tidak akan menyuntik vaksin COVID-19 dos booster kepada 5/10 anak saya yang telah lengkap dua dos?

Apa jaminan bahawa KKM tidak akan menyuntik vaksin COVID-19 kepada 4/10 anak saya yang belum divaksin?

Apa jaminan bahawa pada masa depan KKM tidak akan melaksanakan program suntikan vaksin COVID-19 kepada 1/10 anak saya yang masih berstatus bayi?

TIADA JAMINAN. Sebab KKM memang buat pekak badak dan tak peduli.

Sebab tu KKM perlu answerable di mahkamah.















Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 09:20 AM | Show all posts
sian anak2 dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 09:34 AM | Show all posts
zuri154 replied at 19-1-2022 08:41 PM
Yg dia nk ketengahkan pasal isu consent sebenarnya. Kebetulan tgh case pasal vaksin. Bapak sign ta ...

good point of view..
betul jugak kan.. lawyer2 ni cara fikir lain sikit..
bagus jugak kes ni.. boleh jd precedent..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 02:43 PM GMT+8 , Processed in 0.074468 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list