CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 13270|Reply: 201

Kami akan besarkan anak ikut cara Islam dan tak mahu popular sangat – PU Riz

  [Copy link]
Post time 19-1-2022 03:21 PM | Show all posts |Read mode
Edited by lolipopbiru at 19-1-2022 03:25 PM

  







PETALING JAYA – “Kami akan besarkan anak yang bakal dilahirkan nanti secara bersederhana saja.”



tu jawapan Haris Ismail atau lebih dikenali sebagai PU Riz ketika ditanya bentuk didikan dan persiapan menyambut kelahiran bayi sulung hasil perkahwinannya bersama selebriti terkenal, Neelofa.
Menghitung hari untuk menimang cahaya mata pertama, Riz, 28, tidak menafikan anak yang bakal dilahirkan nanti akan turut terkena tempias populariti yang dimilikinya dan isteri.“Tidak boleh cakap tak terkenal sangat sebab ibu bapanya dikenali.
“Kalau boleh tak mahulah terlalu popular, biarlah semuanya bersederhana,” katanya kepada Kosmo! Online semalam.
Haris berkata demikian ketika ditemui media pada majlis pelancaran perisa susu baharu Nilofa di Bayswater at KLCC semalam.

Dalam pada itu, pelakon filem Ada Apa Dengan Dosa itu turut menekankan anaknya nanti akan dididik mengikut ajaran Islam dan tidak berlebih-lebihan.
“Jika berbicara tentang kemasyhuran, boleh jadi kebaikan dan keburukan.
“Dalam Islam, dipanggil sebagai wasatiyyah iaitu pertengahan atau sederhana.
“Kami berharap anak yang bakal lahir ini dapat membesar dan dididik dengan cara Islam,” katanya lagi.
Sementara itu, ditanya tentang persiapan menyambut kelahiran bayi sulung, Neelofa, 33, memberitahu dia mahu Haris berada disisi
menemaninya ketika berada di wad bersalin.
“Suami mesti menemani saya. Harap dia jangan lari ya,” ujar pemilik nama penuh Noor Neelofa Mohd Noor itu.
Semalam, Kosmo! melaporkan Neelofa akhirnya membuka mulut memmaklumkan kini menghitung hari melahirkan bayi pertamanya.
Sejak Julai tahun lalu, namanya menjadi bualan ramai selepas didakwa hamil anak sulung namun Neelofa mahupun Haris kekal dengan pendirian enggan berkongsi mahupun mengesahkan perkara tersebut.
Untuk rekod, pasangan berkenaan selamat mendirikan rumah tangga di sebuah hotel terkemuka di ibu negara pada 27 Mac tahun lalu. – K! ONLINE

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KucingBiru at 19-1-2022 05:32 PM

"Besarkan dengan cara sederhana" tu mcam mana?

Besarkan di kondo background KLCC pakai romper Baby Dior ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Moga dipermudahkan urusan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:37 PM | Show all posts
KucingBiru replied at 19-1-2022 03:24 PM
"Besarkan dengan cara sederhana" tu mcam mana?

Besarkan di kondo background KLCC pakai jumper Baby  ...

mungkin kurang sosial media kot..
tp tu la, kalau dia tak share, aunty2 dia yg lain akan share telatah baby tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:42 PM | Show all posts
si emak pulak nanti yang excited...mana la tau lepas ni nak keluar product utk baby
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:50 PM | Show all posts
kita tengok jelah nanti macam mana...barang branded untuk baby dah stambun dalam rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:06 PM | Show all posts

Suami Neelofa Yakin Anak Bakal Glamour Tapi Mahu Besarkan Secara Islam Dan Sederhana

Haris Ismail menegaskan akan membesarkan anak yang bakal lahir kelak secara bersederhana sahaja.


Namun suami kepada Neelofa ini tak menafikan anaknya akan  terkena tempias glamour yang dimiliki dirinya dan isteri.


Foto: IG




“Tidak boleh cakap tak terkenal sangat sebab ibu bapanya dikenali.


“Kalau boleh tak mahulah terlalu popular, biarlah semuanya bersederhana,” katanya kepada Kosmo.


Tambah Haris, anaknya akan dididik dengan cara Islam dan tidak berlebih-lebihan.




  



  



“Jika berbicara tentang kemasyhuran, boleh jadi kebaikan dan keburukan.


“Dalam Islam, dipanggil sebagai wasatiyyah iaitu pertengahan atau sederhana.


“Kami berharap anak yang bakal lahir ini dapat membesar dan dididik dengan cara Islam.




  



Sementara itu Neelofa kata dia mahu Haris menemaninya ketika berada di wad bersalin.


“Suami mesti menemani saya. Harap dia jangan lari ya."


  



  



Semoga semuanya dipermudahkan untuk Neelofa ya. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:12 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat baby boy ke? Klo betul, betul la dalam mimpi aku tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:16 PM | Show all posts
so tell me what is new with this couple.. biasanya apa statement yang mereka keluarkan akan contradict dengan apa yang mereka buat. percayalah hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 19-1-2022 03:24 PM
"Besarkan dengan cara sederhana" tu mcam mana?

Besarkan di kondo background KLCC pakai jumper Baby  ...

Jgn dilupakan babystroller nya...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:02 PM | Show all posts
macam tak percaya je, sebab tengok le apaknya, gila glamer sejak kawin ngan hajah international
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:03 PM | Show all posts
tengok dia dulu buat instagram anak dia nanti
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap comel.. Jebat tu kecik comel mkn besar mkn kembang hidung nya ikut mak ke pak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sembang
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Apabila pati leluhur migrasi pari pari dari sebelah negara Afghan yang satu beranak suka calit2 dahi dan pakai lingga waktu wedding dan birthday.. dan sominya berketurunan bangla migrasi dari jiran myanmar bersembang, korang jangan percaya. Sembang kari bak kata acik porum. Baik la korang percaya cerita pitenah kaka selalu bawa dekat porum ni, lebih kurang saja sembangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak popular tapi taknak sgt... Ckp berlapik lah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
inspektoremos21 replied at 19-1-2022 05:08 PM
Sembang

kannnn sembangggggg
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 06:48 PM | Show all posts
Mesti comel putih ala ala anak ereb..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpercaya lgsg. Aku rasa bakalan ikut mak nya. Kalau mak jenis gedix2 mcm ni susah nk buang. Pakai niqab pon gedix x hilang. Lg kalau ank tu comel mesti nak menayang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.090648 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list