CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Buka Lebih Awal,” Abang proton x50 Ni Kongsi ‘Rahsia’ Tak Pernah Sangkut Ikut Lorong RFID.pasang RFIDah sebelah tepi plat?.Korang pernah coba?

  [Copy link]
Post time 19-1-2022 04:24 PM | Show all posts
nellyberry replied at 19-1-2022 06:52 AM
Kalau beli rfid melalui ewallet tng tu mcm mana tak test? Ke boleh bawak ke Plaza Tol mintak org tol ...

kena test sendiri kt RFID lepas pasang. nasib la lepas ke tak. hahhaha. tak lepas, reverse balik masuk lorong T&G

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:25 PM | Show all posts
nuralisa replied at 19-1-2022 07:35 AM
dah order jugak... tunggu sampai
cermin mmg ada tinted sikit ...  sapa nak tolong pasangkan nie..

pasang sendiri je ikut instructions yg dia kasi tu. senang je, tak susah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:28 PM | Show all posts
ninjago replied at 19-1-2022 04:25 PM
pasang sendiri je ikut instructions yg dia kasi tu. senang je, tak susah..

aha.. tahu .. bole pasang sendiri..
keta husband pun dia pasang sendiri.. so far so good.. cermin x tinted
tapi bila kata keta tinted susah detect la.. psg kat cermin la.. lampu la.. plat la ..
dia jd mcm cuak lak ...
aku punya rfid otw ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:33 PM | Show all posts
nuralisa replied at 19-1-2022 03:28 PM
aha.. tahu .. bole pasang sendiri..
keta husband pun dia pasang sendiri.. so far so good.. cermin ...

i pasang kat headlamp boleh jugak. so far tak penah sangkut dah lalu byk tol. yg complaint psl tinted tu dorg stick kat cermin belah dalam ke camne tu. rasanya kena stick kt cermin belah luar. so takde problem tinted or not.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:40 PM | Show all posts
Edited by yellowsky at 19-1-2022 09:41 AM
Orix replied at 19-1-2022 09:15 AM
soklan noob dari iols... sticker rfid tu kalau org lain cabut n tampal kt kereta dia, boleh ke ? wal ...

jawapan tak boleh, sbb stiker tu ade dah daftar dengan no kereta, plus  guna camera yang boleh detec no plat. even klau oprang kopek stiker tu terus tak boleh guna dah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:44 PM | Show all posts
yellowsky replied at 19-1-2022 04:40 PM
jawapan tak boleh, sbb stiker tu ade dah daftar dengan no kereta, plus  guna camera yang boleh dete ...

dah kalau ada kamera boleh detect no plat ngape nk ber-rfid bagai ? integrate jelah nmbor plat kereta dgan ewallet tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:23 PM | Show all posts
Orix replied at 19-1-2022 09:44 AM
dah kalau ada kamera boleh detect no plat ngape nk ber-rfid bagai ? integrate jelah nmbor plat ker ...

tu kena tunggu teknologi yang lagi canggih kot. aku tau pun sebab anak sedara jadi technician kat SDE highway
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasang je kat fitment centre..senang diorg boleh test terus..aku punya dah 2 tahun lebih pakai..elok je sampai skrg..kalau tol plus ni integrated dgn system paydirect lagi senang..kalau kes kete tak lepas rfid lane, boleh pegi lane TnG biasa
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Igt mse g jepun dulu..naik bas..laju je bas ni lalu toll..aku plak tekan kaki mcm nk brek..sbb aku takut lggar penghadang
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 07:38 PM | Show all posts
tungkai replied at 19-1-2022 10:55 AM
Yeah agreed. Yg Plus guna ni mungkin jenis High Frequency (HF) kot dalam 3~30 MHz. Entah2 Low Freq ...

n general, a UHF tag – which operates at a frequency of between 919 to 923 MHz, depending on the particular system – features an antenna around 16 cm wide, made out of a metallic compound (aluminium, copper etc) deposited on the substrate, as exemplified by the TnG RFID passive tag used here.
tu .. memang dah pakai UHF band ..  

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:53 PM | Show all posts
aku baca ja dulu sambil berazam untuk menjadi antara orang yang terakhir di malaya menggunakan jadah ni. I love my antique smartag so much tak sanggup berpisah dgnnya.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 19-1-2022 04:44 PM
dah kalau ada kamera boleh detect no plat ngape nk ber-rfid bagai ? integrate jelah nmbor plat ker ...

haha. Sebabbbb.... Kat Malaysia ni semua no plate tak standard. Yang kayangan sukati letak number dekat-dekat. S4M la, G4G4K la. Macam-macam
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Pening suma orang pasal ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak try la nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
bunnyj3lly replied at 19-1-2022 09:22 PM
haha. Sebabbbb.... Kat Malaysia ni semua no plate tak standard. Yang kayangan sukati letak number  ...

Begitulah bodoh di Malaysia ni. Kan lagi senang kalau JPJ sendiri keluarkan no plet dan RFID tu siap-siap embedded dlm no plet tu. Pengguna cuma activate dan link ke account sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 07:46 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 19-1-2022 10:21 AM
tol wce banting - taiping, 2 palang
bila bkk, tgh2 terangkat

sama palang tol kajang-semenyih. siap ada lampu kat palang. bila tutup merah. bila palang angkat, dia warna hijau.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 07:47 AM | Show all posts
aku pasang dr tahun 2019, and tak penah lagi sangkut. bawak slow2 je. yg penting ewallet kena topup slalu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 07:59 AM | Show all posts
Iols tengok tag rfid ni mmg mudah rosak. Tag rfid buku kt perpustakaan tu lg canggih dan cantik
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:07 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 19-1-2022 08:53 PM
aku baca ja dulu sambil berazam untuk menjadi antara orang yang terakhir di malaya menggunakan jadah ...

smart tag antique tu mmg terbaik. Mine yg card holder tu dh rosak, so kena pegang kad and smart tag tu.. masih cemerlang x pernah bg masalah. Nk check baki pun boleh lg. version baru tu byk juga i tau screen nk check baki pun dh rosak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 12:02 PM | Show all posts
SedihPedih replied at 20-1-2022 08:07 AM
smart tag antique tu mmg terbaik. Mine yg card holder tu dh rosak, so kena pegang kad and smart ta ...

Yup aku punya yang first generation tu tak pernah lagi ada masalah. Perfect as new.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 02:54 AM GMT+8 , Processed in 0.089771 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list