CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 25941|Reply: 104

KISAH SERAM MASA TRAINING KAT MELAKA

[Copy link]
Post time 27-8-2010 10:32 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by akeefz at 22-2-2011 15:57

salam semua.. ini first time nak kongsikan pengalaman sket.. harap sudilah baca yek..

KISAH BANGLO AKADEMI XXXX

tahun tu 2001.. saya nie agensi kerajaan beruniform.. jadi sebagai pengesahan jawatan kami diwajibkan menghadiri kursus asas di akademi XXXXX di melaka.. jadi kami seramai lebih kurang seratus orang pegawai (laki dan pompuan) dok la bertapa 3 bulan dlm akademi tu..

pegawai yang lelaki diletakkan kat asrama lelaki.. tapi untuk 3,4 hari kami dipindahkan sekejap ke rumah banglo (dalam akademi tu jugak) cos asrama akan digunakan untuk urusan lain.. jadi kami yang lelaki ada la dalam 40 orang tidur kat umah banglo tu..

banglo tu besar, ada 5 bilik kalu x silap.. 3 diatas 2 dibawah.. saya yang dapat tau terlebih dahulu kami nak dipindahkan ke banglo tu dah siap packing2 dulu barang2, dan seramai 8 orang sahabat dah booking dulu masterbedroom kat tingkat atas.. siap dengan tolet jadi x berebut nak mandi pagi nanti...

setiap malam jumaat, kami diwajibkan untuk sembahyang jemaah dan ceramah agama kat masjid dlm akademi.. so, kul 615 sume dah siap mandi, pakai baju melayu samping (mcm nak gi kahwin la,maklumla pegawai pompuan ramai lawa2)..

jadi kisah pertama ni melibatkan sahabat bilik saya, yang saya panggil Giant ( macam giant dalam cite nobita tu, badan besar mcm kaki pukul kelab malam pun ada gak)..

Giant nie orang dah siap mandi, pakai baju melayu, dia baru balik shopping lak.. dia kata malam tu dia malas la nak gi jemaah cos katanya dia penat.. nak tidur la tu.. kami nie dah paham perangai dia yang x takut dan x kisah dgn peraturan akademi ni.. jadi kami ni setakat boleh mengeleng kepala jer la..

last kami tinggalkan dia, dia dah sibuk susun2 bantal nak tidur.. kami pun menapak jalan kaki pergi ke masjid atas, adalah dalam 500 meter dari banglo..

yang kelakar, abis jer kami solat maghrib dalam 715, saya perasaan Giant ni datang terkocoh kocoh pastu dok kat sebelah saya, termengah2.. lama gak nak tunggu dia mula citer, tapi muka dia yang sawo matang tu jadi putih, toreh x berdarah...

kata Giant, lepas kami 7 orang nie tinggalkan dia dlm masterbedroom tu, dia bangun kunci pintu masterbedroom.. takut2 ada orang datang sportcheck sapa x gi sembahyang..

pastu dia ambil towel, masuk bilik mandi lak dlm masterbedroom tu, kunci pintu bilik air.. that mean bilik tidur dah semestinya kosong cos dia jer yang tinggal sorang kat banglo tu...

Giant kata tengah2 dia syok mandi tu, dia dengar ada orang bersin kuat.. bunyi bersin tu lak datang dari masterbedroom.. pelik gak dia sebab dia yakin xde orang masuk bilik tu os dia dah kunci pintu tadi.. dia pun buat2 tak tau la sambung mandi, agaknya perasaan dia jer kut katanya..

tapi yang paling dia x tahan adalah.. lepas dengar bunyi bersin, tiba tiba..... jeng jeng... suspen sket...
ADA ORANG KETUK PINTU BILIK AIR TU!!!!! melompat dia takut tak terhingga.. mana boleh ada orang ketuk pintu tu, mana ada orang lain kat banglo selain dia seorang...

Giant pun nekad meluru keluar bilik air, sabun bersih ke tidak ke tak tau la.. seimbas lalu jer dia capai baju ngan kain, terus berlari gi masjid cari kawan2... tu la akibatnya nak ponteng sembahyang jemaah...

alhamdullilah gak la, pas abis ceramah kami balik ramai2 kat bilik tu, tgk xde pape yang pelik pun.. mungkin tu rezeki Giant sorang la.. tapi tu pun balik ramai2, kalu suruh Giant balik sorang saya ingat dia sanggup tidur kat garaj jer... hehe

ada lagi cite pasal banglo ni.. next time yek...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2010 10:41 AM | Show all posts
best2.. err kawan TT tak nampak pape ke sebelum kuar gi mesjid?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 10:47 AM | Show all posts
citer lah lg psl banglo tu ....... tgh menunggu nie
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 10:53 AM | Show all posts
i follow gak ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 11:36 AM | Show all posts
next....... hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 12:06 PM | Show all posts
Sambung ler lg En. TT.... cepat ckit tau....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2010 12:46 PM | Show all posts
Post Last Edit by akeefz at 30-8-2010 16:20

ramai gak yg respon ek?.. k la.. NEXT

KISAH KEDUA: BANGLO AKADEMI XXXX YANG MISTERI

semasa kami berkursus kat akademi tu, awal2 kami tak digalakkan bawa kenderaan masing2.. biasa la minggu orientasi..

lepas 2 minggu baru la kami dibenarkan balik untuk ambik kelengkapan lain dan kenderaan.. ada yang balik bawa motor, kereta masing2..

nak dijadikan cerita, minggu yang kami jemput motor masing2 tu adalah minggu yang kami duduk dirumah banglo tu.. macam saya kata tadi, banglo tu ada 2 bilik di bawah, 3 bilik diatas.. kedudukan bilik atas tu mcm biasa la, 1,2,3.. bilik no 2 tu ada tingkap yang menghadap ke luar garaj..

kawan saya dari selangor terlewat balik malam hari dia jemput motor dia.. sampai dalam pukul 3 pagi lebih kurang, nasib baik main gate akademi masih terbuka.. mengenangkan sahabat lain sume dah tido, dan x mau kena tangkap cos balik lewat sangat dia pun slow2 tolak motor dari depan masuk ke garaj..

elok2 dia sorong motor masuk kegaraj dia dengar.... ADA ORANG JERIT HOI!!!! kuat dan nyaring, dari tingkap bilik no2 kat atas tu.. sahabat saya pun patah balik nak tengok sapa yang panggil dia, ingatkan member main2 kan dia ke aper... bila dia tengok, tingkap tertutup, gelap.. so dia pun malas nak fikir panjang, masuk siap nak tidor..

dia plak nak tidor kat bilik no 3, jadi nak tak nak dia akan lalu bilik no 2 gak dalam perjalanan.. bila dia lintas bilik no 2 tu, baru dia terasa pelik yang amat sangat... baru la timbul rasa seram kerana.... jeng jeng... DALAM 40 PEGAWAI LELAKI YANG MENGINAP KAT BANGLO TU, TAKDE SORANG PUN YANG TIDUR DALAM BILIK NO 2.. bilik tu memang dibiar kosong, kecuali letak barang2 kami...

jadi, soalan rm100 adalah.. siapa yang sergah dia? kenapa suara sergah tu datang dari bilik no 2 yang tiada penghuni.... MISTERI NUSANTARA bahagian Melaka...

* kesimpulan yang kami buat adalah, ada 'benda' yang marahkan dia cos balik lambat.. pastu menyelinap macam pencuri lak... erm...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 01:25 PM | Show all posts
best la TT cite nih.. nak lagi, nak lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-8-2010 02:08 PM | Show all posts
best2..  err kawan TT tak nampak pape ke sebelum kuar gi mesjid?
pintumasuk Post at 27-8-2010 10:41



    entahlah.. seingat saya ikut citer dia x nampak pape.. tapi kalu nampak maybe pengsan la kut kat situ hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 02:14 PM | Show all posts
wah semakin best sekarang ...ada wakil dari agensi kerajaan  beruniform lak bercerita ...

sambung lagi akeefz..rajin2 korek cete dari kawan2 jugak yea...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 02:16 PM | Show all posts
saya rasa penjaga tu baik la..ingatkan kawan awak suh sembahyang..huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2010 02:25 PM | Show all posts
wah semakin best sekarang ...ada wakil dari agensi kerajaan  beruniform lak bercerita ...

sambun ...
ea208964 Post at 27-8-2010 14:14



    terima kasih.. banyak lagi nie cite benar dari sahabat2 saya... saya saya alami sendiri pun ada.. tungguuuuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 02:32 PM | Show all posts
best gak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 03:03 PM | Show all posts
Terima Kasih sbb cepat sambungnya... dan yg baru nih pun secepat kilat sambung lg yea... kalau boleh tak mau nunggu lama2...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 03:23 PM | Show all posts
boleh tahan jugak citer nye nie..tapi mungkin perasaan je kot..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 03:55 PM | Show all posts
aku rasa aku tau akademi mane ni sbb aku pernah lalu situ...xnak la dedah kan sbb TT pun xnak bagitau...kena respek hak TT
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2010 04:18 PM | Show all posts
meremang aku bc citer tt ni,nasib bln posa..hadoiiiii seram nt besshhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 04:23 PM | Show all posts
Reply 11# liez

Betul tu... kalau ada jin Islam ni, dia akan tolong jaga rumah dan jaga orang dlm tu sekali.. dia akan tegur kalau org dlm rumah buat tak elok...

Agaknya, rumah tu ada jin Islam kot...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 04:34 PM | Show all posts
mana sambungan nye lg...da tgh stim layan cter TT nih..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 08:05 PM | Show all posts
LAGI...LAGI.....???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 09:54 AM GMT+8 , Processed in 0.113005 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list