CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ipes2

FORUMER KENA COVID-19? SILA LETAK NAMA JIKA SUDAH KENA!

  [Copy link]
 Author| Post time 19-3-2022 08:04 PM | Show all posts
takayama replied at 17-3-2022 04:40 PM
wife Doc dah sihat semula ke?

batuk kaka dan suara yg serak2 basah msh lg berbaki

Bini sy dah siap gi hiking doh.
Degil benar.
Gi hiking luar negara lagi.
Nnt sakit badan huhs.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2022 12:07 PM | Show all posts
Edited by monreyes at 20-3-2022 12:18 PM

saya positif masa buat stk utk masuk ofis 7/3...
HSO until 13/3....
sy trauma sebab komorbid..
menanti bilakah akan demam, sakit sendi, batuk, sakit tekak, selsema mcm kwn2 lain...
tapi x de pun...
cuma purging byk kali...
family member pun xde yg jangkit...
sy nak tny @ipes2   adakah berkemungkinan sy dijangkiti oleh virus kwn2 yg dah lemah...
menyebabkan simptom sy mild shj dan tidak berupaya menjangkiti ahli keluarga..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-3-2022 03:34 AM | Show all posts
monreyes replied at 20-3-2022 12:07 PM
saya positif masa buat stk utk masuk ofis 7/3...
HSO until 13/3....
sy trauma sebab komorbid..

assalamualaikum mon,
amacam, dah baik?

pasal symptoms kita, itu bergantung.. nk kata immunity kita kuat lalu kita dapat symptoms yg sikit, tidak tepat sgt
nk kata virus yg dtg kat kita sudah lemah, pun tidak juga
overall susah nk explain kenapa.. tetapi mereka yg dah di vaccinated, jika kena lagi covid, didapati rata2nya adalah mild sahaja
jadi, mungkin extra immunity tu ada peranannya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-3-2022 03:36 AM | Show all posts
BlackOpium replied at 15-3-2022 12:04 PM
Bestnya u even close contact tapi tak positive. Iols rasa sekarang ni pergi mana pun macam sentias ...

dah pulih sepenuhnya?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2022 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 26-3-2022 03:34 AM
assalamualaikum mon,
amacam, dah baik?


ok dah alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2022 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kena dah last week + mengandung 2 bulan. Hari 1st n 2nd memang rase la simptom dedar tak demam,slsema idung tersumbat,batuk,sakit kepala,pening kepala. Hari ke 3 dah kurang. Cuma skang hari ke 12. Lesu2
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2022 11:47 PM | Show all posts
Tihafi replied at 26-3-2022 10:29 AM
Dah kena dah last week + mengandung 2 bulan. Hari 1st n 2nd memang rase la simptom dedar tak demam,s ...

get well soon harap semua ok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2022 04:53 AM | Show all posts
Tihafi replied at 26-3-2022 10:29 AM
Dah kena dah last week + mengandung 2 bulan. Hari 1st n 2nd memang rase la simptom dedar tak demam,s ...

alhamdulillah dah mula sembuh
it is common to get some type of tiredness selepas kena covid ni, so, bear with it
nanti akan slowly got better
sy dulu pon macam tu jugak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-3-2022 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 19-3-2022 08:04 PM
Bini sy dah siap gi hiking doh.
Degil benar.
Gi hiking luar negara lagi.

Saya demam sehari je yg teruk.. esoknya dah segar.  Ingat demam biasa takde laa korontin senua.. masa test hari pertama negatif.. hari ke 3 plk anak anak plk denam masa tuu saya test baru positif.. lagi esoknya somi plk..

Yg saya perasan kena kobik ni saya jd choosie mkn.. saya tak suke mknan kedai.. mesti nak mknan dr rumah.. hat kodai rasa mkn taik.. satu lg saya geli tgk mknan ke kek ke bislut ka ape ke yg disalut dgn cheese mayonis ke sosej.. mknanya mkanan proses saya geli.  

Tgk program tv jln jln cari mkn mmg saya nak termuntah.. lain sakit biasa mcm batuk selsema.. tp sgt letih sbb saya masih sakit tp kena jaga org sakit plk.. mmg nangis






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2022 05:58 AM | Show all posts
Buritan replied at 27-3-2022 05:51 AM
Saya demam sehari je yg teruk.. esoknya dah segar.  Ingat demam biasa takde laa korontin senua.. m ...

eh, awak ni kena covid ke ..pregnant!!
pegi check jugak pregnancy test itu.. bukan sekadar check covid saje ;)
mana lah tahu kan.. sebab bila hubby sudah dapat pergi kerja, nanti jadi rendu rendu
lalu terjadi kejadian2 lain

semoga awak dan family sembuh ok ok sahaja
minum air byk2 dan ambil paracetamol utk turunkan temperature
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2022 06:12 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 27-3-2022 05:58 AM
eh, awak ni kena covid ke ..pregnant!!
pegi check jugak pregnancy test itu.. bukan sekadar check  ...

Tak pregnant laa... saya kalo demam mmg geli mknan outside..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2022 06:15 AM | Show all posts
Buritan replied at 27-3-2022 06:12 AM
Tak pregnant laa... saya kalo demam mmg geli mknan outside..

untuk pengetahuan encik, agak ramai org yg pregnant tidak jangka mereka pregnant
oh.. biasanya org yg tk sehat, mereka lebih suka makan makanan luar
mcm, mkn spesel gitu
dulu kami, jika tak sehat masa kecik, dapat la epal
(dulu2 epal tu sgt la susah utk jumpa di pasir mas tu, jika ada sebijik, maka akan dipotong halus2 utk share dgn adik beradik)
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 26-3-2022 11:47 PM
get well soon harap semua ok

Tq u. Take care. ????
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2022 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 27-3-2022 04:53 AM
alhamdulillah dah mula sembuh
it is common to get some type of tiredness selepas kena covid ni, so ...

Harap2 baby kt dalam okey. Risau jugak ni. Lagi 2w scan baby. Kadang keliru tau simptom post covid ke simptom mengandung dah start hehe. . Tq awak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-3-2022 02:43 PM | Show all posts
Tihafi replied at 28-3-2022 10:32 AM
Harap2 baby kt dalam okey. Risau jugak ni. Lagi 2w scan baby. Kadang keliru tau simptom post covid ...

semoga OK je insyaAllah.
minum air byk2, move about selalu dan cuba avoid risiko blood clots.. itu je. kdg2 bila kita penat, kita tak gerak byk dan minum air pun kurang.. jika kita pregnant, ini tinggikan risiko blood clots eg kat labu betis.. tapi jika kita aktif moving about, risiko tu rendah lah sikit.
sy yakin insyaAllah tak ada apa2. ramai je org pregnant kena covid dan semua ok je
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2022 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 28-3-2022 02:43 PM
semoga OK je insyaAllah.
minum air byk2, move about selalu dan cuba avoid risiko blood clots.. itu ...

Thanks you. Huhu. I dah miscarriage 1/4 haritu. Kantung i mengecut. Dah 10w tapi kantung terus kcut 5-6w je. Tapi sakitnya tu lagi sakit dari bersalin. My 1st time. Ni third pregnancy.  Mengucap panjang berpeluh2 i tahan masa contraction. Tapi kantung keluar elok tak payah cuci.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2022 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kena covid (17.2.2022-23.2.2022)

jangkitan kat ofis.kwan2 kena dulu

start ngan sakit tekak.gi wat rtk positif..masa covid just sakit2 bdan,seram sejuk badan.demam skit2

post covid malam2 mudah rasa lesu,hidung tersumbat n sakit2 sendi

dah sbln lbh..alhamdulilah mkin ok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2022 01:39 AM | Show all posts
Tihafi replied at 4-4-2022 09:23 AM
Thanks you. Huhu. I dah miscarriage 1/4 haritu. Kantung i mengecut. Dah 10w tapi kantung terus kcu ...

innalillahi wa inna ilaihi raajiun
takpe.. insyaAllah ada hikmah nya
semoga ada rezeki di lain hari
ada anak syurga waiting for you
sorry to hear of this loss

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2022 01:41 AM | Show all posts
nora_balqis replied at 4-4-2022 08:33 PM
kena covid (17.2.2022-23.2.2022)

jangkitan kat ofis.kwan2 kena dulu

alhamdulillah dah ok
sy punya covid march-apr 2020, yg original variant
sy rasa covid sy lebih teruk dari covid awak
semoga akan kembali sedia kali real soon
pasal penat lepas covid tu, agak biasa dan akan get better jap nnt
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2022 08:25 AM | Show all posts
ipes2 replied at 5-4-2022 01:41 AM
alhamdulillah dah ok
sy punya covid march-apr 2020, yg original variant
sy rasa covid sy lebih ter ...

aminn...tq dr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 04:33 PM GMT+8 , Processed in 0.102168 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list