CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ipes2

FORUMER KENA COVID-19? SILA LETAK NAMA JIKA SUDAH KENA!

  [Copy link]
Post time 11-3-2022 09:42 AM | Show all posts
takayama replied at 10-3-2022 07:04 PM
alhamdulillah lega dpt explaination camnie
tahnks yea momod
bab lps booster tu mmg ramai juga yg t ...

my pleasure!

tu la sis , susah nak kata some ada side effects gini and gitu so tu saya kata reaksi one to another beza beza. Apa pun now kita dah secure la...well masih possible to get covid ni...still the risk will be lesser la...i hope sis and the family members akan lead a better life lepas ni..kita tryla kan....to lead life kita ni senormal yang boleh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2022 09:44 AM | Show all posts
namr replied at 11-3-2022 08:42 AM
Jap2 nak tanya, simptom covid ni sama ke dgn demam selsema? 4hari lepas saya kena hujan mmg basah le ...

ye lebih kurang, so betterla check je....kalau rasa takde apa apa buat saliva...tp saliva ni tak accurate pun...so the least buat rtk swab...kdg kita kan boleh rasa badan kita demam biasa ke lain macam...haa soo u see la how...but do ur social responsibility ok.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2022 09:46 AM | Show all posts
ipes2 replied at 10-3-2022 07:50 PM
wife saya dah kena semalam
lega lah dia at last kena
lama dah dia just menanti nak kena

laaaa... tapi ok kan? hope she will recover soon.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I ols. Dah sembuh. Just nk menghadap batuk berkahak ni je. I prasan I susah nk menelan. Tp tonsil tak sakit pun. Masa kena haritu mmg tumbang!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-3-2022 11:22 PM | Show all posts
mawardia replied at 14-3-2022 11:00 PM
I ols. Dah sembuh. Just nk menghadap batuk berkahak ni je. I prasan I susah nk menelan. Tp tonsil ta ...

alhamdulillah sudah sembuh
now awak sudah immune (seketika)
nanti bila variants lain mendatang, awak kena still ambil precaution.

hari ini abag saya, 1 anak saudara dan adik ipar sy di Malaysia kena Covid-19.
tapi ok je mereka, sekadar demam2
isteri sy juga sudah on the way to recovery.. sy cam dgn dia mula marah2 balik
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2022 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 14-3-2022 11:22 PM
alhamdulillah sudah sembuh
now awak sudah immune (seketika)
nanti bila variants lain mendatang, aw ...

OMG! The same thing that my husband told me: "u ni dah sihat kan? Sebab I tgk u dah start marah2 balik." Haha! I ols mmg nak amik the 2nd booster tu nanti. I br je last month dihasut oleh kengkawan antivax utk detox vaccines ni, yiihhh nasib I tak termakan hasutan!
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa first time kena, simptom cuma seram sejuk je. Itu pun sehari dah hilang.
Second time, tekak rasa perit sangat and batuk sikit. Tekak tu macam rasa kena toreh pakai pisau lepas tu squeeze limau dekat luka tu.
Dia punya perit and gatal tu rasa nak garu pakai garfu je Tapi yang ajaibnya, hari keempat hilang terus rasa perit tu.
Alhamdulillah dah habis kuarantin dan bertambah sihat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 11:46 AM | Show all posts
BlackOpium replied at 15-3-2022 08:19 AM
Masa first time kena, simptom cuma seram sejuk je. Itu pun sehari dah hilang.
Second time, tekak ras ...

Kadang saya jadi stress sbb close contact dah banyak kali +ve tak jugak... Covid ni dah jadi demam flu biasa je.. Glad u dah sihat kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2022 11:47 AM | Show all posts
ipes2 replied at 14-3-2022 11:22 PM
alhamdulillah sudah sembuh
now awak sudah immune (seketika)
nanti bila variants lain mendatang, aw ...

.. Anyway hope semua dah sihat balikla ya
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 15-3-2022 11:46 AM
Kadang saya jadi stress sbb close contact dah banyak kali +ve tak jugak... Covid ni dah jadi demam ...

Bestnya u even close contact tapi tak positive. Iols rasa sekarang ni pergi mana pun macam sentiasa close contact dengan orang positive. Macam iols la sebelum confirm positive tu, kiri kanan depan belakang atas bawah jumpa orang semuanya positive
Alhamdulillah iols semakin sihat. Doakan iols sihat yang tiada kemudaratan dan penyakit lain
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 12:25 PM | Show all posts
1st time - sept 2021
Me, shuben,ank3. Suma positive. I Cat4 warded 5hr. Shuben Cat2 2hr shj. Kami dok lain2 spital.


2nd time - feb 2022
Both me & shuben. Kuarantin kt umah ja. Kali ni it's the other way around. Teruk sikit for my husben. Dok telan obt siang mlm. I xdak apa2 symptoms tp kna sedut pam lebih dr biasa. I'm asthmatic.


*Asal kluster tempat keja. Xleh nk lari dr cycle tu
** My shuben complete vaccination + booster. Me - 0
***Dh penah cita menda nih tahun lepas. Sj nk mnyemak

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
BlackOpium replied at 15-3-2022 12:04 PM
Bestnya u even close contact tapi tak positive. Iols rasa sekarang ni pergi mana pun macam sentias ...

Aamiin.. heheheh... belum lagi je ni... my two brother pun +ve... dah la wife pregnant... nasib wife - ve... i hope kita semua dilindungi.. and u are safe dah sbb dah immune dah at least for another 6months ni... insyaAllah.. kita semua sihat
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 15-3-2022 12:25 PM
1st time - sept 2021
Me, shuben,ank3. Suma positive. I Cat4 warded 5hr. Shuben Cat2 2hr shj. Kami do ...

xpe.... share la apa you makan and kembali sihat.. hope now semua dah ok ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2022 04:40 PM | Show all posts
ipes2 replied at 10-3-2022 07:34 PM
la tonsilitis ye..
baik kene omicron je kak, mcm demam biasa je dah la tu terus kebal boleh terba ...

wife Doc dah sihat semula ke?

batuk kaka dan suara yg serak2 basah msh lg berbaki
br nak baik kaka dah lenjan minum air sejuk dr peti sejuk
xleh tahan asyik kena yg suam aje, bila minum suam cam x puas minum air tu
jd sejukkan kt luar then mskkan dlm peti

minggu lepas adik bongsu serta family dia pun +ve juga
dia dan anak okay2 aje tp wife dia teruk juga demam berhari2

antara covid yg awal2 keluar then delta and now omicron, mana yg patut kita elak
maksud kaka mana yg agak berbahaya
sbb omnicron ni dah cam xde simptom
tup2 demam, mkn panadol elok aje next day
camner tu

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2022 07:53 PM | Show all posts
mawardia replied at 14-3-2022 11:56 PM
OMG! The same thing that my husband told me: "u ni dah sihat kan? Sebab I tgk u dah start marah2 b ...

Ha ha begitulah isteri2.
Apa2 kita hubby2 ni sayang juga.

Haha ada ye "detox" vaccine.
Actually, if sesiapa tidak ingin di vx, sepatutnya tidak suruh org lain pun tidak di vx sama.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2022 07:55 PM | Show all posts
BlackOpium replied at 15-3-2022 08:19 AM
Masa first time kena, simptom cuma seram sejuk je. Itu pun sehari dah hilang.
Second time, tekak ras ...

Alhamdulillah dah sehat.
Covid ni akan remain saja dlm community dan akan terus hinggapi mereka2 yg belum immune atau immunity dah wear off. Juga, jika variant lain dtg, nk tk nk kita mungkin terkena skali lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-3-2022 07:57 PM | Show all posts
adila39 replied at 15-3-2022 11:46 AM
Kadang saya jadi stress sbb close contact dah banyak kali +ve tak jugak... Covid ni dah jadi demam ...

Awak mmg kebal la Adila39.

Power betul immune system awak.
Bagus lah jika begini, kan?

Hmm nk gi makan kat Ebisu lah jap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2022 07:59 PM | Show all posts
BlackOpium replied at 15-3-2022 12:04 PM
Bestnya u even close contact tapi tak positive. Iols rasa sekarang ni pergi mana pun macam sentias ...

Aamiin.. semoga tiada kemudharatan atau penyakit lain
Amalkan hidup sehat je eg meals 3 kali sehari minum air byk2 kurangkan carbs dan if cuaca tk panas, light walk petang2 eg 30 45mins
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2022 08:01 PM | Show all posts
Thunderclouds replied at 15-3-2022 12:25 PM
1st time - sept 2021
Me, shuben,ank3. Suma positive. I Cat4 warded 5hr. Shuben Cat2 2hr shj. Kami do ...

Oh alhzmdulillah dah pulih.Awak dan husband dpt natural immunity dah tu.
Ok lah tu.
Harap tkde variants lain. Kita tk boleh nk prepare sgt tentang variants baru yg mungkin mendatang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2022 08:03 PM | Show all posts
takayama replied at 17-3-2022 04:40 PM
wife Doc dah sihat semula ke?

batuk kaka dan suara yg serak2 basah msh lg berbaki

Kaktaka positive pun segar bugar kan.. ha omicron la tu agaknya.
Omicron ni mild tapi ada komplikadi utk kids.
Tu yg risau.

Covid-19 yg variant first one tu mmg teruk.
Delta pula cepat spread.
Omicron ni mild dan supercepat dlm spread2, tapi ada big probs dgn kids.
Risau if kids kena.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 08:21 PM GMT+8 , Processed in 0.103736 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list