CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ipes2

FORUMER KENA COVID-19? SILA LETAK NAMA JIKA SUDAH KENA!

  [Copy link]
Post time 11-2-2022 04:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 10-2-2022 10:41 PM
saya tidak pasti di malaysia macam mana
di uk / ireland ye memang akan free lah
anak2 saya ni habi ...

Oh. Harap2 sama la macam tu.. Tak sanggup nak sambung lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2022 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 10-2-2022 01:04 PM
Terima kasih.. Nak tanya. Lepas 10 hari kuarantin memang terus confirm boleh bebas ke lepas tu? Ke ...

kena buat test sekali lagi.. klu dia tgk awak sihat dah buat RTK je... once kena covid virus tu akan kekal ada dalam badan rasanya for 3months gitu.. tapi x aktif dah... so once kuarantin is over and swab test -ve dah boleh masuk keje dah
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 10-2-2022 10:41 PM
saya tidak pasti di malaysia macam mana
di uk / ireland ye memang akan free lah
anak2 saya ni habi ...

amboi.. mesti x sabar la sbb lama berkurung... sini more less sama je... once after kuarantin and if result - ve back to normal life
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 10-2-2022 06:59 PM
Tu la. Rasa macam lama sangat. Kalau 7 hari dah boleh bebas dah esok

Sy kuarantin smpai ahad..arini hari ke 5...tabah la kita..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 10-2-2022 10:43 PM
saya fever, teruk jugak, 5 hari tk turun, lepas tu sakit mucles dekat 1-2 bulan jugak.. tu tahun 2 ...

Di Malaysia taun 2020 baru bermula pkp dan virus baru bermula..dan smpai skrg msih bnyk kes...rmai jgk family sy yg kne..kbanyakan gejala ringan tp tetap kne pantau tiap hari jgk..kata nya omicron skrg lg mengganas tu yg mkin bnyk kes tiap hari..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 11-2-2022 07:33 AM
kena buat test sekali lagi.. klu dia tgk awak sihat dah buat RTK je... once kena covid virus tu ak ...

Maaf tny..test rtk buat sndri di rumah kite beli test kit blh ke...sbb skrg stage 1 & 2 dh x perlu pegi cac...mcmne ye...sy kurg paham...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 11-2-2022 07:33 AM
kena buat test sekali lagi.. klu dia tgk awak sihat dah buat RTK je... once kena covid virus tu ak ...

Pagi tadi saya buat test kit. Result dia negatif. Tapi tekak saya masih sakit sebab kesan teran2 kahak hari2.. Risau kalau tak elok lagi tekak time nk pergi potong gelang tu kang. Saya ni kalau sakit tekak memang lambat nak sembuh kalau tak makan antibiotik
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 11-2-2022 08:45 AM
Sy kuarantin smpai ahad..arini hari ke 5...tabah la kita..

Oh. Saya sampai Isnin. Isnin tu pergi potong gelang..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2022 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 11-2-2022 08:50 AM
Maaf tny..test rtk buat sndri di rumah kite beli test kit blh ke...sbb skrg stage 1 & 2 dh x perlu ...

Saya stage 2 jugak tapi saya pergi je cac minggu lepas Tapi memang ramai la kat sana.. Dengan budak2 kecik lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya, kalau kita ni baru sembuh dr covid (contoh positif covid Januari 2022) kita boleh ambil booster ke dalam waktu terdekat? Atau perlu ada jarak sikit?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 11-2-2022 05:16 PM
Saya stage 2 jugak tapi saya pergi je cac minggu lepas Tapi memang ramai la kat sana.. Den ...

Kalau rse x sihat mmg lbih baik pegi cac kn...kt sane dorg pantau...semoga cpt sembuh ye awk..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 11-2-2022 05:14 PM
Oh. Saya sampai Isnin. Isnin tu pergi potong gelang..

Oh yeke...beza sehari je kita..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2022 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 11-2-2022 08:50 AM
Maaf tny..test rtk buat sndri di rumah kite beli test kit blh ke...sbb skrg stage 1 & 2 dh x perlu ...

Eh xleh dik. Kena buat kat klinik kesihatan or private..buat rtk test pastu klinik tu akan submit kepada pkd and dia akan update nama u, so nnt mysejahtera u akan appear result -ve..baru leh potong gelang
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2022 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 11-2-2022 05:14 PM
Pagi tadi saya buat test kit. Result dia negatif. Tapi tekak saya masih sakit sebab kesan teran2 k ...

Its okay ..result u akan membolehkan u back to ur routine. Yes ambil masa utk pulih semula...but be happy sbb u dah -ve..slowly u akan recover.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2022 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
TeresaMendoza replied at 11-2-2022 09:44 PM
Nak tanya, kalau kita ni baru sembuh dr covid (contoh positif covid Januari 2022) kita boleh ambil b ...

Tidak ada specific, so long u rasa u dah pulih dah fit boleh booster ..if u takut demam ..mybe bagila 2weeks after bila betul betul sihat ..but boleh terus booster.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2022 03:00 AM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 11-2-2022 10:03 PM
Kalau rse x sihat mmg lbih baik pegi cac kn...kt sane dorg pantau...semoga cpt sembuh ye awk..

Aah tu la.. Terima kasih.. Awak pun sama juga
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2022 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-2-2022 12:46 AM
Its okay ..result u akan membolehkan u back to ur routine. Yes ambil masa utk pulih semula...but b ...

Oo.. Tapi contoh lah.. Kalau orang tu buat rtk lepas tu result dia masih positif.. Gelang dia tak boleh dipotong ke walaupun dah cukup 10 hari kuarantin? Memang kena tunggu sampai negatif ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2022 03:09 AM | Show all posts
SecretLuv replied at 11-2-2022 04:51 AM
Oh. Harap2 sama la macam tu.. Tak sanggup nak sambung lagi

banyak sgt negara rugi
dan byk sgt companies kecil dan business2 kecil yg terus hilang
jika ada lagi restrictions, sgt tidak berbaloi dgn keadaan
kadar kematian org kita di atas jalan raya agaknya lebih tinggi now ni, dari Omicron
yg kene teruk hanyalah unvaccinated people sahaja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2022 03:11 AM | Show all posts
adila39 replied at 11-2-2022 07:35 AM
amboi.. mesti x sabar la sbb lama berkurung... sini more less sama je... once after kuarantin and  ...

sini dah mula akan bukak semua kecuali mask-wearing in shops n  public transports
soon will be taken off also
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2022 03:11 AM | Show all posts
nura19 replied at 11-2-2022 08:45 AM
Sy kuarantin smpai ahad..arini hari ke 5...tabah la kita..

at home kan?
dulu2 org kena gi pusat quarantine kan?
mcm2 org depa jumpa kan?
mcm meriah la pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 07:11 AM GMT+8 , Processed in 0.095601 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list