CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6815|Reply: 198

FORUMER KENA COVID-19? SILA LETAK NAMA JIKA SUDAH KENA!

  [Copy link]
Post time 2-1-2022 01:06 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 5-10-2022 02:57 AM

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Anda sudah kena Covdi-19? Jika sudah, joinlah kelab ini
Ceritakan pengalaman masing2.

1) ipes2 (31/03/2020 dan now ni ie 30/09/2022)
2) nura19
3) SecretLuv
4) are-ja
5) budgetMommy
6) mawardia
7) Thunderclouds
8) monreyes
9) BlackOpium
10) keledek.kepam
11) Tihafi
12) Buritan
13) nora_balqis
14) adila39
15) covidisreal
16) marlindo
17) jas7512
18) sue_0864
19) adikdie (Aug 2022)
20) yipun_78
21)TeresaMendoza
22)redd_07







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-1-2022 01:47 AM | Show all posts
1) ipes2 - kena masa mula2 dulu, April 2020. Di masa itu, hospital saya larang docs pakai masks kerana bimbang menakut2kan rakyat jelata. Bila 60+ nurses dan berbelas doctors kena dan data mula muncul menunjukkan covid-19 boleh disekat dengan memakai masks, hospital mula buat rules ini
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 08:37 PM | Show all posts
moga tak masuk list...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Yup positif n dh kuarantin di rumah hari ke 3...miss my kids... hnya mmpu dgar suara dri dlm bilik  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pun dah kena. Sedang kuarantin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 9-2-2022 06:37 PM
Yup positif n dh kuarantin di rumah hari ke 3...miss my kids... hnya mmpu dgar suara dri dlm bilik   ...

sabar tau and keep urself fit.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 9-2-2022 06:38 PM
Sy pun dah kena. Sedang kuarantin

sabar tau... keep fighting.. buatla apa patut kat bilik tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2022 11:31 PM | Show all posts
rehat2 dan minum air dan turunkan temp dgn paracetamol.
jgn caya sgt pct and heart attack tuh
cara membaca research adalah berbeza
@SecretLuv

@nura19
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 9-2-2022 06:38 PM
Sy pun dah kena. Sedang kuarantin

Semoga cpt sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 9-2-2022 11:04 PM
sabar tau and keep urself fit.

InshaAllah..thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 9-2-2022 11:31 PM
rehat2 dan minum air dan turunkan temp dgn paracetamol.
jgn caya sgt pct and heart attack tuh
cara m ...

InshaAllah...ok thanks...tgah kuatkn juga bdn wlau msih rasa lemah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 9-2-2022 11:04 PM
sabar tau... keep fighting.. buatla apa patut kat bilik tu

Terima kasih.. Penat berkurung lama2 dalam bilik
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 9-2-2022 11:31 PM
rehat2 dan minum air dan turunkan temp dgn paracetamol.
jgn caya sgt pct and heart attack tuh
cara m ...

Terima kasih.. Nak tanya. Lepas 10 hari kuarantin memang terus confirm boleh bebas ke lepas tu? Ke ada kemungkinan kena sambung kuarantin lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 10-2-2022 09:12 AM
Semoga cpt sembuh..

Terima kasih.. Semoga awak pun cepat sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 10-2-2022 01:04 PM
Terima kasih.. Semoga awak pun cepat sembuh..

Terima kasih ye..awk ade gejala ke...kne kuarantin bape hari...sy 7 hari
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 10-2-2022 01:16 PM
Terima kasih ye..awk ade gejala ke...kne kuarantin bape hari...sy 7 hari

Ha'ah. Saya bergejala. 10 hari kuarantin
Bestnya dapat bebas cepat..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2022 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 10-2-2022 02:39 PM
Ha'ah. Saya bergejala. 10 hari kuarantin
Bestnya dapat bebas cepat..

Kita jgn kira hari..nti rasa lama je kn...sabar tau...mkn ubat dan vitamin..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
nura19 replied at 10-2-2022 02:52 PM
Kita jgn kira hari..nti rasa lama je kn...sabar tau...mkn ubat dan vitamin..

Tu la. Rasa macam lama sangat. Kalau 7 hari dah boleh bebas dah esok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-2-2022 10:41 PM | Show all posts
SecretLuv replied at 10-2-2022 01:04 PM
Terima kasih.. Nak tanya. Lepas 10 hari kuarantin memang terus confirm boleh bebas ke lepas tu? Ke ...

saya tidak pasti di malaysia macam mana
di uk / ireland ye memang akan free lah
anak2 saya ni habis je quarantine sebab positive hari tu, terus menerewang gi gym etc doh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-2-2022 10:43 PM | Show all posts
nura19 replied at 10-2-2022 01:16 PM
Terima kasih ye..awk ade gejala ke...kne kuarantin bape hari...sy 7 hari

saya fever, teruk jugak, 5 hari tk turun, lepas tu sakit mucles dekat 1-2 bulan jugak.. tu tahun 2020, april, sebelum Delta lagi
pesakit sy yg sy jangkit from tu, mati. sian dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 11:51 AM GMT+8 , Processed in 0.122461 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list