CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2824|Reply: 11

Berapa lama lagi telco akan mengeksploitasi rakyat demi keuntungan?

  [Copy link]
Post time 26-12-2021 02:20 PM | Show all posts |Read mode
Ternampak kat Facebook benda ni, tindakan macamni dari telco memang melampau dan biasa sangat jadi sampai kebanyakkan rakyat Malaysia dah tak perasan pun. Walaupun kita yang selalu kena potong dan ditipu.

Tak patut sungguh buat macam ni. Walaupun aku tak affected, tapi bila semua orang buat tak endah je pasal ni, tu yang diorang berani nak scam kita, bayar mahal2 konon ada promo tapi dapat servis teruk jugak. pastu memandai buat “t&c” sendiri.
Ada terbaca masa tengok2 JENDELA haritu, beratus ribu aduan untuk 4G padahal dah berbilion belanja untuk baguskan lagi 4G kononnya, tapi 4G still lambat, apoo . Baik kita tengok apa 5G ni boleh bagi kita, lagipun Malaysia dah ketinggalan. Banyak bacaan kata 5G jauh lebih baik dari 4G, dahlah murah dari 4G tapi lagi better? Klu betul, why not.

Telco2 ni kena jujur lah dengan kita, kita beli servis dia kot. Nak tipu2 macam ni, sebab kita semua buat tak tahu lah diorang berani amik kesempatan. Benda ni dah lama jadi, tolong lah sama2 sedar ye. Kalau kita ramai2 buat komplen diorang mesti kena dengar jugak. Bayar mahal2 tapi dapat servis tahpape macam ni lepastu menipu pulak.

Dengan keadaan macam sekarang ni, telco sesuka hati je nak perah duit kita. Tak tau la, aku bukan expert sgt, tapi i tengok byk news tentang 5G ni dah nk ready. Maybe try la kot kalau kita x perlu add on banyak sgt. Please la, focus on customers and not only profit for once.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2021 09:16 PM | Show all posts
nie semua bahana DEB...ypjp
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2021 06:37 PM | Show all posts
takpe sekrg ni asalkaan kite dh upgrade 4g tu pun kira ok dh. sbb kalau guna 3g skrg mmg susah nak dapat line la, buat call biasa pun mmg ganggu kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2021 06:40 PM | Show all posts
bagi aku, ada beberapa telco yg aku minat drpd dulu, skrg hanya 2 je yg aku paling suka guna sbb 4g.. so far aku guna 2 ni mmg ok sngt
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 09:24 AM | Show all posts
Edited by itab17 at 6-1-2022 10:55 PM
batkoo88 replied at 28-12-2021 06:40 PM
bagi aku, ada beberapa telco yg aku minat drpd dulu, skrg hanya 2 je yg aku paling suka guna sbb 4g. ...

btul.. telco apa je yg kau paling okay bila guna? kat tmpt aku ni dari dulu mmg celcom je paling ok la, yg lain tu either rangkaian tak berapa elok atau lagi mahal..

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 09:26 AM | Show all posts
Edited by jidan0000 at 6-1-2022 10:53 PM

kita kena pandai pilih juga sbnrnya bila nak guna telco ni. kena tgk tempat, and lagi satu harga topap, sbb kadang tu ada yg kita bayar lebih tapi data yg diorg offer tu sikit. skrg saya perasan ramai org complain psl line tak ok, tapi sbnarnya bukan semua org aware yg telco tgh buat byk kerja penambahbaikan sbb nk buang rangkaian 3G skali
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 07:33 PM | Show all posts
Edited by batkoo88 at 6-1-2022 10:56 PM
itab17 replied at 29-12-2021 09:24 AM
btul.. telco apa je yg kau paling okay bila guna? kat tmpt aku ni dari dulu mmg..

sama la, aku gna digi dengan celcom tapi main number aku mmg guna celcom, mcm data ke apa aku bergantung kat celcom laa sbb internet dia mmg laju. haritu ada problem, mcm rasa slow tiba2 tapi lepas upgrade 4g ni dah okay balik
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 07:36 PM | Show all posts
Edited by trinne at 6-1-2022 10:58 PM
jidan0000 replied at 29-12-2021 09:26 AM
kita kena pandai pilih juga sbnrnya bila nak guna telco ni. kena tgk tempat, and lagi satu harga top ...

tak semua org berapa mahir bab telco ni, saya pun sbnarnya baru je tahu psl 3G dgn 4G ni, dulu tak tahu pun simcard ada byk versi ingat semua sama je hahahahaah

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-12-2021 06:18 PM | Show all posts
Edited by jidan0000 at 6-1-2022 11:00 PM
trinne replied at 30-12-2021 07:36 PM
tak semua org berapa mahir bab telco ni, saya pun sbnarnya baru je tahu psl ...

hahahahaha faham takpe ramai je tak tahu, jadi kena ingatkan la family kawan semua kenalan yg 3G nak dibubarkan
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 06:20 PM | Show all posts
Edited by itab17 at 6-1-2022 11:02 PM
batkoo88 replied at 30-12-2021 07:33 PM
sama la aku gna digi dengan celcom tapi main number aku mmg guna celcom, mcm data ke apa aku bergantung ka ...

yg nk tukar ke sim celcom 4g tu mcm mana ek? sbb tak pasti la aku pakai yg lama ke baru.. tak perasan pulak..


Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 06:16 PM | Show all posts
Edited by trinne at 6-1-2022 11:05 PM
jidan0000 replied at 31-12-2021 06:18 PM
hahahahaha faham takpe ramai je tak tahu, jadi kena ingatkan la family kawan semua kenalan ...

betul.. mmg dah ingatkan abah umi semua skali sbb diorang pun tak tahu ape haritu try kol diorang, masuk voicemail terus. mesti sbb pakai 3G lagi

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 06:21 PM | Show all posts
Edited by batkoo88 at 6-1-2022 11:08 PM
itab17 replied at 31-12-2021 06:20 PM
yg nk tukar ke sim celcom 4g tu mcm mana ek? sbb tak pasti la aku pakai yg lama ke baru.. tak perasan ..

boleh request online dkt celcom life hub, atau pergi je terus mana2 kedai Celcom.. senang je dalam 10 minit boleh settle, takyah bayar apa2 pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 10:46 PM GMT+8 , Processed in 0.110412 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list