CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

'Water Jet Apa Pemuda Amanah Nak Beli Sampai RM1k Seunit Tu?' - Fauziah Nawi

  [Copy link]
Post time 24-12-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi mmg gitu kan harga dia...pembekal tmpt aku mark 1600 ...redha je lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Seniwati miskin mcm sheols mana tau harga brg mahal
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu rata2 compare dgn harga shopee
Hurmm. Benda dalam dunia ni yg sama lebih kurg, ada murah, ada mahal. Yg murah cara murah la. Yg mahal cara mahal. Sdgkan mesin rumput yg pakai bateri caj 4 jam, mesin pun mmg la murah. Compare dgn mesin rumput yg ada motor tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:00 PM | Show all posts
Abis tu nekPojiah ingat, rakyat jelat kena tolong golongan retis je ke????  Kalau takat basuh kereta yang memang tiap2 minggu dibasuh, memang la boleh pakai WJ yang beshe2 nek oiiiiii...... Ini yang selut sampai dua tiga kaki, yang berbau macam taik, yang penuh satu rumah, memang la kena pakai WJ yang heavy duty, yang rega mahal.  Takat WJ yang beshe2 tu, selut tu pakat gelak2 je nekkkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:02 PM | Show all posts
beta_carotene replied at 24-12-2021 07:36 PM
Seniwati miskin mcm sheols mana tau harga brg mahal

Ouch!  Sakitnya di situ.......

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan saya ada beli waterjet kat shopee rm200+ nak cuci lori...tp lastnye dia pinjam yg carwash cuci lori punya hevi duti....katenye lagi puas....kalau yg murah setakat tembak radiator boleh lah
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols meeting leader volunteer team bentangkn hrga barng pun memang around tu lah harganya.... Kalau pun pakai water jet biasa RM200 + Gen set 800, so jadi 1k jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga2 teluslah beli yg 1k bkn beli yg rm200-300..gol nih ka yg dpt tender ka meolzss knal benaudh bnyk klai meolzs uruskn bnda nih rege invois lain brg rege rm dot dot yg tk brkualiti lngsungmne duit mnghilang.. Semoga btol2 lah telus beli yg 1kBkn meolz tk purcaya tp mmg dh bnyk kali meolzs uruskn invois dr gol mcm nihitulah hakikat trjadi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 08:35 PM | Show all posts
yang tak tau pasal peralatan mencuci pun sibuk nak masuk cmapur kenapa? cuba pergi sendiri kawasan banjir tu buat kerja, baru tau water jet rega RM200-300 tu boleh jalan ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 24-12-2021 06:41 PM
Iols baru beli ni dgn team pagi tadi. Memang berapa ringgit je lg 1K. Guna petrol. Sbb bayak rumah m ...

Semoga urusan Tuan/Puan dipermudahkan Allah. Aamiin Aamiin Ya Mujiib
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
rayna_raynes replied at 24-12-2021 04:26 PM
Bila orang yang entah2 tak pernah pegang waterjet nak sembang pasal waterjet mahal.
Kalau yg 200 tu  ...

Nenek ni memang gitu lately kan? Siap demand nak jumpa jagong.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 24-12-2021 05:31 PM
Mesti nenek ni kena hamput dengan  nitizens kan. Dah takde post pasal Wj tu.
Lain kali tak tahu seny ...

Someone pls DM her the link to this thread. Biar dia baca.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 09:06 PM | Show all posts
ada diterangkan kos water jet tu..dan beza waterjet murah dan mahal...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 24-12-2021 08:45 PM
Someone pls DM her the link to this thread. Biar dia baca.

Yg gigih komen post nekk tu pun mesti malu alah kan
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 24-12-2021 08:10 PM
Yg gigih komen post nekk tu pun mesti malu alah kan

Dulu xkisah kat nenek ni tp sejak dia kemain demand nak jumpa jagong macamlah retis2 ni sangat istimewa iols terus nyampah. Since then asyik nak memekak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 24-12-2021 06:41 PM
Iols baru beli ni dgn team pagi tadi. Memang berapa ringgit je lg 1K. Guna petrol. Sbb bayak rumah m ...

Ada yg guna petrol? Wah baru tahuuu. Tq info.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nonie5 at 24-12-2021 09:27 PM

Saya mmg biasa beli waterjet utk kerja.  Rm1k tu murah der.  Ada jenis elektrik ada jenis petrol.  Adoi kak tanya dgn yg pakar.  Ni bukan beli vacuum cleaner macam kat rumah tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 10:28 PM | Show all posts
sesetgh  rumah mmg ya Allah kesian  betul.dah takde rupa dlm rumah.kalu ye pun lumpur,selut tu kering nanti masalah debu pulak.setakat nak pakai wj rm200-300 ko gila ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai guna k’archer K3, harga dalam Rm 750 maybe lebih sikit. Dah bertahun guna. Heavy duty tapi guna stengah jam kena rest skejap 10-15 min sebab panas. Guna letrik & direct pipe. Ai rasa lebih kurang harga ni ok kut, dah beli banyak tu minta la diskaun sikit lagi. Tapi kalau yang 200 cukup untuk basuh depan rumah petang-petang je kut.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt fb viral org suh guna motor pump jenama honda. Enjin guna minyak. Xyh letrik. Power kuat sembur air, walaupun sedut air dr baldi je. Harga ratus2 je katanya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 08:23 PM GMT+8 , Processed in 0.189711 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list