CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 4446|Reply: 59

'Water Jet Apa Pemuda Amanah Nak Beli Sampai RM1k Seunit Tu?' - Fauziah Nawi

  [Copy link]
Post time 24-12-2021 05:00 PM | Show all posts |Read mode
Tular di media sosial milik seniwati tanah air Fauziah Nawi selepas memuat naik iklan sumbangan pembelian water jet dari Pemuda Amanah Nasional di akaun Instagram.




Kredit foto: FB




Pelakon veteran ini berkongsi pandangannya mengenai iklan tersebut yang mana parti berkenaan meletakkan harga sumbangan pembelian untuk seunit water jet bernilai RM1k.








Berikutan itu, aktres ini tertanya-tanya sama ada betul atau tidak harga water jet mencecah ribuan ringgit begitu.


Melihat perkongsian dari seniwati terkenal ini, ramai peminatnya memberi komen dengan mengatakan bahawa harga untuk seunit water jet tidak sampai beribu sebenarnya.








Jenama apa yang mahal sampai RM1K tu, mungkinkah water jet dari Bosch?




Sumber: Murai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 05:03 PM | Show all posts
20% kata tuan penasehat kepada tuan sadiq segaragar...kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada baca artikel pasal WJ ni. Komen2 org dlm tu  Mmg harga tu.
Wj ni ada banyak jenis diaorg ckp. Yg murah tu nak tembak lumpur tebal mmg tak la.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3063908243873803&id=100007639722323

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:26 PM | Show all posts
Bila orang yang entah2 tak pernah pegang waterjet nak sembang pasal waterjet mahal.
Kalau yg 200 tu belum habis tembak sebuah rumah dah mampos. Lepas tu mana nak dapat letrik kalau yg murah tu? Yang 1-2K tu guna petrol, bukan jenis pakai jet sejam kena rest dua jam sebab kena tunggu sejuk. Bodoh takleh diajar
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:39 PM | Show all posts
heavy duty guna fuel memang gitu lah regenya
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Waterjet heavy duty mmg mahal ye.... Takat yg kuning tu jenuh jgk....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
X peliklah klu harga 1000 cuma make sure telus lah beli yg mahal punya tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 05:42 PM | Show all posts
bukan range harga standard ke benda alah ni? RM1k tu ok la performance dia kan. decent > excellence.
ada je yang murah, tapi bila guna.. rasa kureng gitu
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik mana compare ngan harga kat shopee tu.
Yg tu ko pakai kat rumah boleh la acik.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Heavy duty punya la tu. Samada 1k+ atau dekat2 1k la yang di maksudkan tu. Iols pun ada.

Yang RM200 tu pun ok tapi dia punya tekanan tak sekuat RM1k+ tu.

Vacuum dyson pun Rm1k+ nyahhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Helloww rumah i banjir teruk dekat Linggi i beli waterjet dekat kawasan kj pon harga rm1000++ yewwww. Kalau tak tahu takyah nak bersuara acah tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:18 PM | Show all posts
nek yah duduk diam2 je kat rumah tu lagi baik. duk dpn tv, tgk berita. hal2 bantuan ni biar org muda je selesaikan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
rayna_raynes replied at 24-12-2021 05:26 PM
Bila orang yang entah2 tak pernah pegang waterjet nak sembang pasal waterjet mahal.
Kalau yg 200 tu  ...

Betul yg 200 kat shopee tu kena pakai letrik pastu  kejap2 mati.

Menda utk melasak better beli yg alah membeli menang memakai.
Tahan lama nnt boleh guna lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 24-12-2021 05:57 PM
Heavy duty punya la tu. Samada 1k+ atau dekat2 1k la yang di maksudkan tu. Iols pun ada.

Yang RM200 ...

Kat fb ada sorang hji ni ckap  dia guna wj rm200+(lebih kurang la) boleh cuci kereta
cuci kereta disamakan dgn cuci lumpur yg tak tahu berapa inci tebal tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti nenek ni kena hamput dengan  nitizens kan. Dah takde post pasal Wj tu.
Lain kali tak tahu senyap aje nekk. Takyah tunjuk nak jadi hero. Niat asal nak menghentam sebenarnya kan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baru beli ni dgn team pagi tadi. Memang berapa ringgit je lg 1K. Guna petrol. Sbb bayak rumah mangsa ni tak ada letrik. Doakan la team ni dimudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 24-12-2021 05:57 PM
Heavy duty punya la tu. Samada 1k+ atau dekat2 1k la yang di maksudkan tu. Iols pun ada.

Yang RM200 ...

Mesti sambil dok tembak water jet tu kak duda bayangkan putik jagung Alif Aziz kannnnn......
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:55 PM | Show all posts
Ada je yg 1k lebih...tgk pada kegunaan la...kalau nak bersihkan byk rumah dan sgt kotor mcm mangsa banjir ni, kena guna yg kuasa tinggi electric powered...itupun kalau electricity dah resumed...iols guna brand karcher
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:57 PM | Show all posts
de_ikea replied at 24-12-2021 06:41 PM
Iols baru beli ni dgn team pagi tadi. Memang berapa ringgit je lg 1K. Guna petrol. Sbb bayak rumah m ...

Uols tlg bersihkan ke? Semoga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 07:43 AM GMT+8 , Processed in 0.105284 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list