CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: sharlenetexas

[Dunia] Taufan Rai, 23 maut di Filipina. Malaysia rasa tempias.

  [Copy link]
Post time 19-12-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 19-12-2021 12:52 PM
Kalau sebut weather manipulation ni ker, chemtrails, solar, nanti orang kata konspirasi.
Jadi bia ...

Unfortunately sis, mangse2 fake weather ney biasenye mengalami Stolkholm Syndrome or chronic denial.  This I went thru with 1 New Yorker Pakistani guy kat 1 forum ney dulu during the great 2010 Bronx tornado.  Mati2 dia marah bila kitorang kata itu manmade.  Siked pon takmo setuju dengan kitorang padehe itu forum konspirashit.  So U see, certain people juz can't be helped.  Depe malu mengaku jadi mangse.
Faced with a point black gun pon still tersengih ingatkan shooter tu boley dibuad kawan & would lower the gun.  Kasehan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 19-12-2021 01:08 PM
Unfortunately sis, mangse2 fake weather ney biasenye mengalami Stolkholm Syndrome or chronic denia ...

.  Takper....syarat dia biar terkena, terkena ramai2 lagi bagus. Rasa rasa Sis ada unknown Aircraft tak berlegar melepaskan sesuatu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 19-12-2021 01:17 PM
.  Takper....syarat dia biar terkena, terkena ramai2 lagi bagus. Rasa rasa Sis ada unknown Ai ...

Dia punye inconsistent progression.

Despite its given environment, however, the cyclone failed to intensify and dissipated by 06:00 UTC the next day.

Another new area of low pressure formed on December 10.  Analysis on the system revealed a degraded and disorganized low-level circulation center.

By 03:00 UTC of December 13, the JTWC upgraded the system to a weak tropical depression, highly based on Dvorak ratings of T1.5. Nine hours later, the JMA classified the system as a tropical storm based on Dvorak ratings and named the storm Rai.

Three hours later, Rai began to pass south of Ngulu State, while continuing to intensify and organize. By December 14 in the early morning, the system was upgraded to a severe tropical storm by the JMA. By 09:00 UTC, the JTWC noted that the system's cloud tops became warm; however, it further organized while tracking towards the small island country of Palau.

The storm entered the Philippine Area of Responsibility around 11:00 UTC (19:00 PHT), and was named Odette by the PAGASA. Four hours later, Rai began to exhibit an eye which was first seen on microwave images. The JMA further upgraded the system to a typhoon by the next day, followed by the JTWC three hours later as Rai began to take a westward motion under the influence of a subtropical ridge to its north. Steady intensification occurred on Rai while moving near the country, reaching high-end Category 1 typhoon by 15:00 UTC. At this time, the JTWC only forecast a landfall equivalent to a Category 2 storm.

Rai unexpectedly underwent rapid intensification on December 15, from 65 knots (120 km/h; 75 mph) to 140 knots (260 km/h; 160 mph) by December 16 whilst nearing landfall. At this time, a small 6 nautical miles (11 km; 6.9 mi) eye was seen along with strong convection. The storm began an eyewall replacement cycle (ERC) shortly after reaching peak intensity. On December 16, the typhoon made landfall over Siargao Island in the province of Surigao del Norte around 1:30 PM local time (05:30 UTC).
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 19-12-2021 01:47 PM
Dia punye inconsistent progression.

Despite its given environment, however, the cyclone failed to ...

Ok inconsistent progression, kena masak dulu ler.
I rasa banjir ni light2 jer maybe lepas ni baru betul peak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 19-12-2021 02:18 PM
Ok inconsistent progression, kena masak dulu ler.
I rasa banjir ni light2 jer maybe lepas ni baru ...

Ye sis, when the cloud tops got warm it should juz chimney up towards the sky as cold displaces warmth.  Warm air is lighter it goes upwards and the cold air should take its place.

Tapi dia teros merayap di bawah pulak instead of dissipating upwards.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis, death toll depe dah 80 orang:

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 19-12-2021 03:04 PM
Ye sis, when the cloud tops got warm it should juz chimney up towards the sky as cold displaces wa ...

Jadi Sis rasa berbaloi tak dengan nikmat diberi kemudahan dan privileges for the "Greater Good" tu tapi bila mana Tsunami dan banjir Typhoon datang habis disapu semua tu harta benda dan nyawa?

Nikmat mana satu kita nak dustakan ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 19-12-2021 04:07 PM
Jadi Sis rasa berbaloi tak dengan nikmat diberi kemudahan dan privileges for the "Greater Good" tu ...

Naseb baik tak hentam kita sis.  Kalo hentam rumah habes roboh, sume orang pindah dok pusat perlindungan time tu konfem Pied Piper itam tu kata varian baru tercetus.  Teros WHO kasi pingat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 19-12-2021 05:43 PM
Naseb baik tak hentam kita sis.  Kalo hentam rumah habes roboh, sume orang pindah dok pusat perlind ...

Rasa rasa bila rumah dah ranap, banjir ada buaya dan ular, Electric mati pencawang meletop, Airselangor dah putus, masih geli tak nak duduk sebelah dengan Unvaxx kat pusat pemindahan banjir?

.  Tanya jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 19-12-2021 05:43 PM
Naseb baik tak hentam kita sis.  Kalo hentam rumah habes roboh, sume orang pindah dok pusat perlind ...

Mesti bangga time tu Sis kat pusat pemindahan banjir dapat pingat. Love you Tedros dan Fraudci.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 19-12-2021 05:49 PM
Rasa rasa bila rumah dah ranap, banjir ada buaya dan ular, Electric mati pencawang meletop, Airsel ...

Haha..  *Win*
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Siannya ummah pilipin
Dahla mggu dpn depa nak raya krismas ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 19-12-2021 06:41 PM

Lepas angin ribut siklon tropika taufan, macam awal januari tahun 2019 di mana siklon tropika pabuk melanda pantai timur, sebulan dua lepas tu kemarau yg amat panas. Pukul enam petang dengan cuaca panasnya, cerahnya macam pukul 12 tengahari. Hujung april baru kemarau beransur reda. Tak sanggup dah hadapi cuaca ekstrem macam ni.

Masa pabuk, metmalaysia mmg dah bagi warning seminggu sebelum tu. Media berhari2 beekampung kat pantai seri tujuh kalau tak silap.



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkinkah lepas ni kemarau?

Iols perasan,
2019 - kemarau
2020 - banyak ribut petir
2021 - banyak air hujan

Nak cuaca yang sedang sedang nyaman nyaman je. Amin.

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 07:02 PM | Show all posts
so rai ni mai malaysia ke gostan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 19-12-2021 07:02 PM
so rai ni mai malaysia ke gostan..

Naik ke atas menuju vietnam pastu pegi kanan melemah kat lautan sana. Tak sampai taiwan. Rabu ni kot stop.

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 07:05 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-12-2021 07:04 PM
Naik ke atas menuju vietnam pastu pegi kanan melemah kat lautan sana. Tak sampai taiwan. Rabu ni k ...

tq for info...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk gambar HK rasa gak tempias.





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 19-12-2021 07:02 PM
so rai ni mai malaysia ke gostan..



Dah naik ateh seperti ramalan..  Tapi semalam dia ade turon dari projection trail.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa pencerapan: 20:00, 19 Disember 2011
Dah nmpk warna biru. Taufan makin melemah.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:45 AM GMT+8 , Processed in 0.080498 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list