CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: eddlisa_uyuk

[DRAMA MELAYU] AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]

[Copy link]
Post time 16-12-2021 12:44 PM | Show all posts
adeqbun replied at 10-12-2021 12:24 PM
helok xyah la amik heroin bertudung...semak je tgk scene xlogik smpi tdo bertudung

kan.. lagi2 kalau asyik scene nak tidur or dalam rumah...
pastu ikut 'logik' takde lelaki bukan mahram.. tapi gigih pakai tudung pakai pyjamas...
lagi cringe.. tengah tidur pun sarung tudung lagi padahal dalam citer lelaki tu dah jadi husband...
halahh halahhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 03:19 PM | Show all posts
AshkieLa replied at 16-12-2021 12:44 PM
kan.. lagi2 kalau asyik scene nak tidur or dalam rumah...
pastu ikut 'logik' takde lelaki bukan ma ...

kalau heroin yg mmg bertudung kt luar...buat mcm aku leh consider..

tp yg xlogik....bila kt luar tak bertudung pn..tp bila citer je bertudung...dlm rumah pn bertudung...nk tido pn bertudung...tu mcm.....ermmm.....
adakah pengarah..penerbit xtau mcm mana realiti org bertudung?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 03:23 PM | Show all posts
adeqbun replied at 10-12-2021 12:24 PM
helok xyah la amik heroin bertudung...semak je tgk scene xlogik smpi tdo bertudung

setujuuuu
tgk aedy & amelia belakon atas katil pegang2
baru la penonton tgk x kekok..logik la sket ye dok?
rasa lakonan tu sampai ke hati kita sbg penonton..bershemut ahgiteww


Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
buruk tul make up semua org perempuan dlm cerita ni…except amelia handerson
yang lain make up dlm gelap agaknye
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya abg putra tu lagi elok kot jd hero citer ni.
Amelia ni ada iras eva longoria..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2021 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tenkiu la tokda croft amik aedy jadi hero. Kalo amik tok adi putra tak ke canggung nak jadi anak khaty azean, menantu maria farida? Dgn amelia pon nampak mcm father daughter sgt. Btw si housemate maria tu alter ego ke? Dok pakai baju gelap2, smokey eyes pagi ptg siang mlm. Yg jadi siti tu ok tak kayu. Nampak la bitchy nye...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
ni yg. leceh ni minggu akhir….plot datin lailer tu sampai ke sudah x berjaya…..jgn cramp last episode udoh le…deme kata aleesa n ameer tu split…..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 12:50 PM | Show all posts
Putera tu pandai berlakon....haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Kancilkering replied at 26-12-2021 07:23 AM
ni yg. leceh ni minggu akhir….plot datin lailer tu sampai ke sudah x berjaya…..jgn cramp last epis ...

Haah. Citer dah best dah. Plot pun okay dah. Chemistry hero heroin on point. Cuma conflicts tu macam dah di cramp, nampak rushing
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 05:08 PM | Show all posts
Kancilkering replied at 26-12-2021 07:23 AM
ni yg. leceh ni minggu akhir….plot datin lailer tu sampai ke sudah x berjaya…..jgn cramp last epis ...

split pastu bersama balik tak ? kira mcm sbnnya dh boleh agak la ending dia cane kan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
semakin menarik ep mlm ni terutamanya part nak abis..
amer,putra,alisa perangkap si maria...
kawan si maria tu mcm sesuatu jer..
baru maria nak cerita dah bersambung..
tak sabar nk tggu ep esok mlm...

mlm ni suka part amir dgr mak mertua dia ckp menantu kesayangan dah datang..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 27-12-2021 05:08 PM
split pastu bersama balik tak ? kira mcm sbnnya dh boleh agak la ending dia cane kan.

hentah le …sebab ni bukan adaptasi novel trilogy bagai…so x leh nak hagak….

anyways kudos tu ex husband jering yg direct this drama…..good job dude
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2021 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kancilkering replied at 27-12-2021 11:36 PM
hentah le …sebab ni bukan adaptasi novel trilogy bagai…so x leh nak hagak….

anyways kudos tu e ...

baru tahu yg dia ex izreen...nmpk cool orgnya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-12-2021 08:04 AM | Show all posts
mijot replied at 27-12-2021 09:34 PM
semakin menarik ep mlm ni terutamanya part nak abis..
amer,putra,alisa perangkap si maria...
kawan s ...

putra-amir-alisa bergabung kepung maria tu yang best
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 10:08 AM | Show all posts
Kancilkering replied at 27-12-2021 11:36 PM
hentah le …sebab ni bukan adaptasi novel trilogy bagai…so x leh nak hagak….

anyways kudos tu e ...

oh yekeeeeeeee. nasib di tak masukkan jering dlm nie jadi mak tiri aleesa
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ep mlm ni, aku suka part putra terpa masuk selamatkan maria
comel jer putra..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 02:17 PM | Show all posts
cam tak kena la aedy ashraff tu ngan amelia ... cam adik kakak
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 3-1-2022 02:17 PM
cam tak kena la aedy ashraff tu ngan amelia ... cam adik kakak

muka ami lots of mix nampak
mature ke dari aedy….wahal aedy lagi tua dari ami…..
dh nak abis dh cerita ni….esok last
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2022 09:01 AM | Show all posts
epi last dah hari nih.....datin laila tu tak nyesal gak smpi nak last.....huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
I enjoy tengok drama ni. Walaupun final ep boleh buat meroyan. Tapi ntah la, iols okay je. Hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 01:40 PM GMT+8 , Processed in 0.092891 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list