CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 6789|Reply: 73

[DRAMA MELAYU] AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]

[Copy link]
Post time 1-12-2021 12:33 AM | Show all posts |Read mode




Drama bersiri ‘Kisah Cinta Kita’ menampilkan gandingan Aedy Ashraf dan Amelia Henderson bakal bersiaran selama 28 episod bermula 26 November 2021 menerusi slot Akasia TV3, setiap hari Isnin hingga Jumaat, pukul 7.00 malam. Penonton juga boleh menyaksikannya di platform penstriman Disney+ Hotstar Malaysia.

Kisah Cinta KitaEpisod: 28
Tarikh Tayangan: 26 November 2021
Waktu Siaran: Isnin-Jumaat, 7:00 malam
Rangkaian: Akasia TV3
Idea & Skrip: Rehal Nuharis, Bikash Nur Idris
Pengarah: Riza Baharudin
Produksi: A. Aida Production Sdn Bhd
Pelakon: Aedy Ashraf, Amelia Henderson, Ikmal Amry, Daniella Sya, Hazman Al-Idrus, Dato’ Jalaludin Hassan, Datin Seri Maria Farida, Khaty Azian, Arash Mohd, Adriana Ghafar, Izzendra

Watak Pelakon
Aedy Ashraf sebagai Amer
Amelia Henderson sebagai Aleesa
Ikmal Amry sebagai Zuhairi
Daniella Sya sebagai Maria
Hazman Al-Idrus sebagai Putra
Maria Farida sebagai Hanisah
Jalaludin Hassan sebagai Datuk Ramzi
Khaty Azian sebagai Datin Laila
Arash Mohd sebagai Malik
Adriana Ghafar sebagai Asma
Izzendra sebagai Siti

Lagu Tema (OST)
Sejarah Cinta Ku - Ucop
Duri - Ahmad Syafiq
Panah - Nadeera
Cinta Khayalan - Wany Hasrita
Bukan Milik Ku - Muna Shahirah
Berakhirlah Pencarianku - Hafiz Suip & Ernie Zakri
Mimpi - Haqiem Rusli
Kisah Cinta Kita - Hafiz Suip
Maafkan Lah - Syamel
Izinkan Aku - Tajul
Sorry-Sorry Sayangku - Nomad
Pelangi - Khareez Khasbullah
Ternyata Bukan Aku - Nidza Afham


Sinopsis Kisah Cinta KitaMengisahkan tentang Aleesa (Amelia Henderson) didatangi oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya, Amer (Aedy Ashraf). Aleesa diminta menyamar sebagai Natasha yang telah menghilangkan diri kerana mereka berdua mempunyai wajah yang sama. Amer berjanji akan menanggung kos pembedahan ibunya, Hanisah (Datin Seri Maria Farida) sekiranya Aleesa bersetuju menjadi Natasha demi kesihatan Datuk Ramzi (Dato’ Jalaludin Hassan) yang masih berada di hospital. Memandangkan dia hanya perlu menyamar sekejap sahaja, Aleesa bersetuju. Aleesa hanya perlu ke hospital dan bercakap-cakap dengan Datuk Ramzi yang masih belum sedarkan diri.

Natasha telah membuat keputusan untuk kahwin lari dengan Zuhairi (Ikmal Amry) di sempadan apabila datuknya, Datuk Ramzi mahu memisahkannya dengan Zuhairi. Malahan, Datuk Ramzi ingin mengahwinkan cucu tunggalnya dengan Amer. Selepas kehilangan Natasha, Datuk Ramzi diserang sakit jantung dan dimasukkan ke hospital.

Natasha ditemui dalam keadaan wajahnya terbakar dek kemalangan jalan raya yang tragis. Amer telah mengarahkan Aleesa untuk meneruskan lakonannya sebagai Natasha. Aleesa tidak bersetuju kerana Datuk Ramzi telah sedarkan diri. Tambahan lagi, ini bukan perjanjian awal mereka. Apabila Amer mengugut untuk menghentikan pembiayaan kos perubatan Hanisah, Aleesa terpaksa bersetuju.

Demi ibunya, Aleesa meneruskan penyamaran sebagai Natasha dengan perasaan marah dan benci kepada Amer. Aleesa mengesyaki Amer merancang untuk membolot harta Datuk Ramzi selepas nampak Datin Laila (Khaty Azian) dan Amer dalam keadaan yang mencurigakan. Apakah yang akan berlaku nanti?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 12:38 AM | Show all posts










This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:05 AM | Show all posts
mcm tiru My Girl sikit.....judge tgk dari iklan je hahaha.
belum layan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:11 AM | Show all posts
hahah..geli hati pulak tgk cita ni....jd hero dah budak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:21 PM | Show all posts
suka aku pelakon2 ni... amelia dan eady.. sebab bukan pelakon acah2 alim.. semoga diorg ni glamer popular sampai dapat anugerah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 01:20 PM | Show all posts
teringat citer latin dulu2...la usurpadora
sbb nyamar2 macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 02:24 PM | Show all posts
emilia dh ok... dh x pelat.
tp kalau dpt hero lain lg ok sbb aedy ni mata ku tgk still nmpk mcm budak2 kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ntah ntah yg accident tu ikmal mary…tasha tu still alive….
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2021 08:08 AM | Show all posts
si ikmal tu anak ayam mak tasha tu laaa pula
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 11:27 AM | Show all posts
Nasib baik tak aedy ashraf dengan fatin apipah
Boleh kenang balik zaman kanak-kanak deols

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 01:48 PM | Show all posts
aritu outstation bukak la citer ni dlm hotel.
hero n heroin ok dah sbb dua2 jenis cakap laju bila bergaduh berdua... tak kayu la senang citer.
cuma meols terganggu bila camera closed-up ke aedy, ade panau2 kat tengkuk...
hope boleh jaga penampilan diri dgn lebih lagi.. lagi2 bila jadi main character.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
dah matang lakonan si eady ni..
walaupun dok terbayang2 lakonan zaman dia kecik2
lakonan emilia pun nampak peningkatan...tak pelat...

neway, citer ni best untuk dilayan setakat ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
kalu amer nka bolot apa ada hal…dia yg manage semua business dato pe……..ada waris pun x leh harap
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 10:59 AM | Show all posts
AshkieLa replied at 2-12-2021 01:48 PM
aritu outstation bukak la citer ni dlm hotel.
hero n heroin ok dah sbb dua2 jenis cakap laju bila be ...

hahahah jemm jemmm...is tak perasan pulak...ko ckp gitue dan dan potong
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 11:00 AM | Show all posts
dewi_rina replied at 2-12-2021 11:27 AM
Nasib baik tak aedy ashraf dengan fatin apipah
Boleh kenang balik zaman kanak-kanak deols

mungkin suatu hari nnt......sbb aedy dah start jd hero....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 07:50 AM | Show all posts
geram lak watak siti.....kawan alisa tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 07:54 AM | Show all posts
amer suka sgt merajuk tetiba........
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:15 AM | Show all posts
eddlisa_uyuk replied at 8-12-2021 07:54 AM
amer suka sgt merajuk tetiba........

angin kus kus jeles dia mai dah aa tu......
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tak fall in love dengan drama melayu. Suka chemistry antara Aedy & Amelia. Iols ni minat dengan Amelia, tengok cerita ni sebab dia. Dulu ingatkan Amelia & Sean Lee yang okay. Tapi rupanya dengan Aedy lagiiiiiii terserlah keserasian.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2021 10:24 AM | Show all posts
ismaha replied at 8-12-2021 11:15 AM
angin kus kus jeles dia mai dah aa tu......

smlm pun sama....ckp sikit...lagi merajuk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 12:41 PM GMT+8 , Processed in 0.088974 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list