CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Hati-Hati Makan, Ada Syarikat Letak DNA Babi Dalam Kek Bulan

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 26-11-2021 02:10 PM
Da tau melayu kau mkn jela karipap dengan tart nenas..maki2 cina tp sibuk nk cekik kuih dia tu apa h ...

Biarlah...sampai bila.nak makan makanan sendiri aja
Allah cipta kaum berlainan supaya kenal antara satu sama lain...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
alamak dh la selalu mkn jgk..tp ada halal kot yg i suka tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:50 PM | Show all posts
renko replied at 26-11-2021 02:10 PM
Da tau melayu kau mkn jela karipap dengan tart nenas..maki2 cina tp sibuk nk cekik kuih dia tu apa h ...

abeh depa semua gigih mintak sijil halal buat hapa??habaq sat???depa tau market org islam sgt besaq  since depa tau kaum dia kedekut taik idong masin tak beli nya harap org melayu neh la dok borong akai adaka??
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 26-11-2021 01:54 PM
Aku memang buat kueh bulan sendiri guna pes lotus, pes kacang.sekarang aku guna pes durian.semua p ...

Sng ke buat? Aku klo buat rse rugi sbb aku je mkn..tu yg bli je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 26-11-2021 07:50 PM
abeh depa semua gigih mintak sijil halal buat hapa??habaq sat???depa tau market org islam sgt besa ...

Akai sapa takda skang?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
iols pernah makan skali jerr mooncake nie..Beli dr saller melayu yg viral dolu kejap kess katanya balik haji ke umrah tah terus blh jalan.. Xsodapl aihh. Maniss potong kaki.. Yg telor masin tu pulak pelekk nawww rasa nyaa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat kedai rm2.10 ada jual kuih bulan. Ramai yg share acah2 murah dan sedap. Maka melayu yg tak boleh tgk benda murah ni, berduyun duyun lah membeli.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 26-11-2021 08:07 AM
Mooncake ni dibuat sbb kisah dewi chang e kan ikut old folk taĺes...so blh ke mkn ya sepatutnya wal ...

Hahahahahaha LOLOLOLOLLlLLLLLLLL ada gak soalan gini ek?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 26-11-2021 06:37 PM
Biarlah...sampai bila.nak makan makanan sendiri aja
Allah cipta kaum berlainan supaya kenal antara ...

Kang jadi sskjp.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 27-11-2021 07:02 AM
Kang jadi sskjp.

Sekngucing tu SSKJP.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Bakery ni, bun2 deols sedap tapi akak tak pernah terai mooncakde deols.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 26-11-2021 02:10 PM
Da tau melayu kau mkn jela karipap dengan tart nenas..maki2 cina tp sibuk nk cekik kuih dia tu apa h ...

Tapi karipap ngan tat nenas tu pun kuih tradisi Cina juga sis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tai Thong mooncakes yummy!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 27-11-2021 06:22 AM
Sekngucing tu SSKJP.

Oh. BahahahahaLOLLLLL
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 27-11-2021 06:55 AM
Tai Thong mooncakes yummy!

Agreed! Selalu beli yg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 27-11-2021 11:59 AM
Oh. BahahahahaLOLLLLL

Kelantanese terdampar dekat Cheras
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:48 PM | Show all posts
hahaha parti kuih bulan dah habis dah...ni kuih bulan tak sah ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:41 PM | Show all posts
salimrock replied at 24-11-2021 09:04 PM
melayu ni pantang betul makan babi,

biar meman tat kt golok, betong pn, tapi makan babi tidak seka ...

Melayu nak jadi Arab tapi passel makan tau pulak memilih. Jikakau orang Arab kedai ada jual babi pun dia orang masuk makan tetapi mereka takdelah order makanan yang ada babi.  

Di western countries biasa je seperti tu tak kiralah apa bangsa pun.

Saya pun sama.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 27-11-2021 11:59 AM
Oh. BahahahahaLOLLLLL

ya iols sskjp..tp iols beli pun makanan chinese..roti2 deyols semua
tak.halal.tak.kisah asalkan tiada babi seketul dlm.tu sudah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 27-11-2021 07:23 AM
Tapi karipap ngan tat nenas tu pun kuih tradisi Cina juga sis.

Macam tu makan jelah kuih bangkit dengan bahulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:47 PM GMT+8 , Processed in 0.079926 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list