CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

Jangan rebus udang kara, ketam hidup-hidup

  [Copy link]
 Author| Post time 24-11-2021 12:00 PM | Show all posts
dah ada la.... semalam

[Dunia] Jangan rebus udang kara, ketam hidup-hidup
https://b.cari.com.my/forum.php? ... extra=#pid150159848
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 23-11-2021 10:21 PM
ai pernah terbaca, tumbuh2an mcm sayur tu sebenarnya 'menjerit' masa kita memotongnya - cuma telinga ...

seramnya kalau sayur ulam i menjerit time tengah makan. jenuh lintang pukang lari
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Belah jepun, china, taiwan, korea suka mkn hidup2. Baru betul2 segar kata dorg. Siap ada yg goreng ikan, masa mkn isi ikan tu, mulut ikan masih lagi tercungap2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:03 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 24-11-2021 11:59 AM
Semua mati kan lobster cara sadis... Cara freezing them = dera.... Cara panas = dera... Slow death ...

kalau masuk freezer...diaorg tidur kan? macam hypothermia gitu...tak rasa sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Far replied at 23-11-2021 08:03 PM
kalau masuk freezer...diaorg tidur kan? macam hypothermia gitu...tak rasa sakit.

Sis cuba rasa kan u golek dalam snow tanpa winter coat.... Tunggu mati.... Freezing cold bukan nikmat untuk mati secara perlahan.... Sama juga binatang....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 24-11-2021 10:53 AM
Aku akan bagi  cinta dan harapan palsu dekat lobster  lepas ni. Diorg akan kecewa dan lepas tu slow  ...

Kalau dia bunuh u instead
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus org putih ni, bertimbang rasa
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:17 PM | Show all posts
semoga negara yg tahap berperikemanusiaan tinggi terhadap haiwan spt UK akn beroleh rahmat-Nya
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:45 PM | Show all posts
uori replied at 24-11-2021 12:01 PM
seramnya kalau sayur ulam i menjerit time tengah makan. jenuh lintang pukang lari

hahaha bayangkan tetiberr durian, cempedak dan yg seangkatan dgn nya tetiba mengerang2 dan mendesah bagai. kita plak malu nak makan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:16 PM | Show all posts
mcm mcm...sekejap lagi sembelih haiwan pun menjadi kesalahan..makan lah kamu najis dia shj
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerang pn masih hidup2 lg lepas basuh pn aku rebus..camne tu ah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Cephalopod natam po plak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:41 PM | Show all posts









Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 24-11-2021 12:45 PM
hahaha  bayangkan tetiberr durian, cempedak dan yg seangkatan dgn nya tetiba mengerang2 dan m ...

amboiii mengerang dan mendesah, fetish sangat tauuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:31 PM | Show all posts

semoga bermanfaat...



Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sembelih je la kan..takkan nak biar berjam2 kat luar tu mati kebulur udang tu. Choi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
wolfheart replied at 24-11-2021 12:03 PM
Belah jepun, china, taiwan, korea suka mkn hidup2. Baru betul2 segar kata dorg. Siap ada yg goreng i ...


Mulut ikan tercungap2 tu, ai pernah saksikan di restoren Cina di Segamat. Orang belanja makan. Weol yang budak2 terutama pompuan ni tak termakan melihatnya. Gila kau cemana nak makan tengok ikan dengan mulot terbukak tertutup dalam sup panas. Aiol ada rasa juga la kuahnya. Memang manis kerana ikan tu super duper fresh hidup2 direbus.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:54 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 24-11-2021 02:56 PM

Biasa ketam hidup je yang kerap kita beli. sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:13 PM | Show all posts
Ramai yang tak tau hukum.. bukan takat rebus, bakar hidup2 pun salah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
uda: Sebab tu lah I akan freeze kan ...

Tak kejam ke? Biarkan udang mati kesejukan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 04:34 PM GMT+8 , Processed in 0.180580 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list