CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2295|Reply: 47

Puji Peminat Seberang Lebih Menghargainya- Baby Shima Depresi, Nak Tukar Jadi Warganegara Indonesia?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 10:54 AM | Show all posts |Read mode
Baby Shima depresi apabila laporan berita dari Indonesi mendakwa kononnya dia mahu berpindah ke negara itu.


Kata Shima, dia tak bermaksud pun nak tukar status kewarganegaraan.




Foto: IG




"Kecaman netizen mengenai berita itu membuatkan saya lagi depresi... selalunya memang portal akan tulis headline macam itu walaupun tiada pun kenyataan saya mengatakan mahu pindah ke luar negara.


"Ya saya mengakui gembira berkarya di Indonesia kerana rasa lebih dihargai di sana tapi tak ada niat pun nak pindah warganegara.


"Jangan risau, saya masih mencintai tanah air saya ini. Cuma saya ada beritahu tak sabar nak balik ke Indonesia secepatnya sebab banyak projek tergendala di sana, saya pun dah ada rumah di sana," katanya kepada mStar.




  



Sebelum itu penyanyi dangdut ini ada berkongsi paparan skrin beberapa portal hiburan Indonesia.


"Baby Shima depresi akibat dibuli netizen Malaysia, mahu pindah menjadi warganegara Indonesia,” tulis tajuk tersebut.


Sementara itu Baby Shima mengakui dia menerima layanan berbeza daripada netizen Malaysia dan Indonesia.


  



"Boleh tengok dari komen YouTube, Instagram atau Facebook perbezaan netizen dua-dua negara macam mana... kebanyakan mereka mendoakan saya, boleh nampak perbezaan tu.


"Semasa buat konsert di sana, peminat lebih menghargai, mereka sanggup datang dari jauh walaupun perjalanan mengambil masa berbelas jam.


  



  





"Apa-apa pun saya sangat hargai peminat di kedua-dua negara, sokongan dan kata-kata semangat mereka itulah membuatkan saya lebih kuat."


Cakap macam ni lagilah buat netizen Malaysia bertambah menyampah. Tak gitu?  -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:02 AM | Show all posts
xde org komen sal bebisimah....lemah!

btw, p lah bebisimah, ade pun xde guna kat mesia nih..
kenal isu bersium jeh...
xde pun xpe, mek ok jeh.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:23 AM | Show all posts
pegi x suruh, balik x dipanggil...

nak lagi afdol....sila bamboss
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Pekejadah nak depresi hasil drpd kebingaian sendirik??
Pastu sesuka hati salahkan netizen.
Ko yg post gmbr gedik2, cium2 pastu salahkan netz...Apooooo
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
letihla dpt rakyat malaysia yg tak reti menghrgai ni...nk pegi indon,pegi la..takda sapa halang..takda sapa kesahh..ko taknak org kecam,ko blh off komen..or limit kn..option di tangan anda...indon taknak claim dia ni ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Berambus jerlah cepat..tgh tunggu riya seeker plak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:42 AM | Show all posts
jgn pula dh dpt warga indon, pastu masuk malaysia naik tongkang melalui Dumai pula..

pastu jd bibik rumah tonghua basuh taik anjing dan basuh periuk masak babi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:43 AM | Show all posts
pedangdut indon byk kes skandal seks, narkoba...


mmg sesuai sgt la tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:44 AM | Show all posts
just gooooo...no one care
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon lebih liberal dan terbuka
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:57 AM | Show all posts
eeewww.. sedih la ko nie.. popular sgt ker nk dihargai.. aku pn x pnah dgr lagu dia.. ke aku yg x popular nie .. hhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab indon memang suka dangdut2 ni, kat sini dah yihhhh, soo 2002 gittew

Sini orang layan pop dah dik, biasa la indon tertinggal 10 tahun lambat masih stuck dekat dangdut yihhhh... Bukan dangdut tu tak best, best je tapi penyanyi gelek2 gini memang soo 2002 jual che pit tepi jalan dengan amyra rosli tepi lorong
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:00 PM | Show all posts
sendiri menonggeng, bergelek, dengan tatto bagai, konon2 shoot MV kat kelab, acah-acah minum & cium, buat tiktok hina OKU, sendiri yang rasa depressi....bakat ntah secebis je, bagus je kalau kau berambus.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Shuh shuh pegi sana..takde sapa halang. Kurang sikit kongsi oxygen yg attension seeker..kongsi oxygen dgn royani pun dh rs sesak

Depresi cari sendiriiiii..hadap la bebisimah oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok... Dipersilakan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape ko ingat pindah Indo boleh solve ur depression? Ummah netizen sana lagi no mercy kot.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:51 PM | Show all posts
Siapa si Babi Shima nih?

Mesti ke warga Malaysia peduli dia nak jadi warga indon atau tidak?

Dah la nampak kepam mcm cheap slut bagai siap bertatu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:05 PM | Show all posts
prince_marhaen replied at 24-11-2021 12:00 PM
sendiri menonggeng, bergelek, dengan tatto bagai, konon2 shoot MV kat kelab, acah-acah minum & cium, ...

suara idok la sedap sgt pun...
so so je pun..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:13 PM | Show all posts
xsuke dangdut.sambil menyanyi sambil jual badan.hm
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
One word....beghambos
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 03:15 AM GMT+8 , Processed in 0.089213 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list