CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

"Acah Pro, Macam Dia Seorang Pandai Jaga Anak,"- Ramai Menyampah Dengan Hanis Zalikha?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
cikkuntum replied at 24-11-2021 10:44 AM
Iols yg bukan founder pon susah nk lekat uolss...nk masuk 8 tahun dh haaaa

haa.. ni betul. entahla knapa akhir2 my daughter asik buat/cakap mende2 yg menghiris hati gitu.. i baru je nk bertukar ni nk jd singa. huhu am not proud of it. i mean i ni blaja formally about children development, counseling for family tp nk apply the knowledge is very challenging for me. my daughter ni ramai cakp mcm extra smart cepat tangkap alhamdulillah, but i rasa challenge utk i bila dia ada mcm2 idea utk contradict what i said and manipulate the rules. sometimes x terjangkau dek minda. haha. tetiba tercurhat pula. apepun not easy being parents nowadays tp bersyukurlah kita diberi peluang jd parents. doakanlah i dikurniakan kesabaran yg tinggi dan jgn marah2 anak dgn melampau.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:49 PM | Show all posts
matjerk replied at 24-11-2021 02:19 PM
Aku dgn hanis zalikha ni rasa mcm nak penampar sedas dua... dia ni fake sungguh.. fake..kayu

Iolls penah komen pasal tiak dia itam berkerak. Memang nampak bebenau tiak dia itam berdaki masa tu.

Ada blogger up gamba dia masa tu. Dia delete komen iolls

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
cikkuntum replied at 24-11-2021 10:44 AM
Iols yg bukan founder pon susah nk lekat uolss...nk masuk 8 tahun dh haaaa

Tapi founder ramai yg ada isu ni sis
Macam sis bluebutter cakap, tak elok naikkan hormon kita dari paras biasa
Sis greentea pun tak bagi amik beaut drink ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 24-11-2021 01:25 PM
Fake la dia ni. Marah lembut2 manja2 tu depan kamera utk tunjuk dialah ibu yg terpaliingggg...
Per ...

Khenzz chouls tu ler kenyataan
Kalau chouls terpaling lembut
Manja2 didik anak2 neh
Esok lusa kang menagis
Anak tak jadi org
Iols depan org jer penuh lembat lembut
Melayan karenah anak2
Kalau kat rumah sapa buat perangai siap ler
Takyah guna mic pun
Suara iols boleh gegar satu rumah
Misti org luar tak caya itu suara iols
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 24-11-2021 02:49 PM
Iolls penah komen pasal tiak dia itam berkerak. Memang nampak bebenau tiak dia itam berdaki masa t ...

Sebabtu kot habang notelo taknak kat sheol
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:00 PM | Show all posts
demi secebis content utk feed followers jakun dia
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:02 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 23-11-2021 03:43 PM
Keknis ni selalu try portray diri dia as classy tapi kat event Dior aritu nampak gak perangai rempit ...

hahha i paling tak boleh bila dgn suara meleweh tu dia sebut "kerabu sotonggg"
aduuuuuuuuuuuuiii
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 24-11-2021 02:45 PM
haa.. ni betul. entahla knapa akhir2 my daughter asik buat/cakap mende2 yg menghiris hati gitu.. i ...

Kita bukan nak banding2 dev kanak2 tapi keknis ni memang nak show off sheol sebagai benchmark. Rendah sangat benchmark yg sheol banggakan

Mak iols pun tak peduli milestone. Sheol peduli yg senangkan dia macam potty training awal giler, weaning awal, weaning botol lewat, sekolah dekat, cococrunch pagi2

Budak2 bijak macam anak chuol memang degil dan nakal kata pakar. Cepat bosan dan kurang sabar.  Tak semua cita2 kita pun tercapai macam mak kita nak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ikhlas nasihat keknis neh
Udah2 ler rasa nak jdi terpaling
Dlm semua hal
Hidup kita neh ada up n down
Takut chouls diuji
Nanti terduduk susah nanti
Yg gelak lgi bnyk dari berduka yach
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang citer tak ada ibu bapa pun x nak benda yg terbaik utk anak..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:09 PM | Show all posts
kalau bab garang ke tak ni, mmg tak tahula caner mak2 boleh lembut dgn anak2 lagi2 kalau anak lebih dari 2. Aku kadang2 kat rumah in law pon terlepas marah anak. Bukan tengking2 just mcm kalau anak buat tak dgr benda yg aku larang, mmg keluar suara jantan aku panggil nama penuh dorg. Mak mertua pulak eh gi backup anak aku... bagi aku, kalau kena tegur anak, memang kena tegur.. tapi jgn smpai memalukan anak depan org. Jaga air muka anak jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:12 PM | Show all posts
mizruncing replied at 24-11-2021 03:58 AM
dia ni beruntung dpt anak yg jenis dgr ckp. ckp sekali je ikut. xde nk jerit2 marah anak. tp bts x t ...

kat SOCMED weh...
selaku penega...
and pengaut followers bangang....
for sure dia akan portray yg suci murni sesuci embun di pagi hari...
takkan time dia mengamuk marah anak2 dia ...dia nak amik henpon and rakam...

tapi somehow...
aku rasa bagusnya dia nih...
dia mungkin ada cara sndiri...
x ikut mak dia...
tp bab humblebrag tu mmg sebiji dah.
cuma mak dia ja xbrp cerdik nak humblebrag mcm dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ate apa lagi dia nak feed follower..nak citer pasal kerjaya artis dia..dah sejuk beku..nak citer pasal meniaga..err tak pasti la suam-suam kuku ke sejuk beku jugak..

so citer la pasal anak-anak..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 23-11-2021 02:45 PM
aku belum kawen lg, tp dr pemerhatian aku lah, golongan mak-mak nilah antara golongan paling toksik  ...

Hahah sgt.. mulut kemain bisa sorang2. Lain lagi bersaing2 bab makan anak. i mean yg baby baru belajar makan tu. pastu saing2 berat anak. Ehhh mcm2 la.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:22 PM | Show all posts
Tak cukup hebat...mak2 dedulu hanya bagi jelingan menusuk kalbu jer...tak bukak mulut pun...anak2 kecut perut waima baru berumur 2 tahun...dah tau takut kat mak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ank ko mmg comey tp sbb mak bapak die kuat berangan.. So kebengapan tu mgkin bakalan efek kt anak... Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 24-11-2021 10:04 AM
Dia mana bf anak dia. Yg sulung tu kalau x silap smpai 6 bulan je lepas tu dia sibuk nak g berjimb ...

Berangan la ucop tu 6 bulan..xde maknenye... Silap2x mase pantang saja.. Sebab mase die flex jadual pumping tu time tgh pantang saja... Kemudian2x habukk pon tarakk.. Knowing keknis kuat show off... Takkan x share tips bf kan.. Kan... Kan... Propa je lebih keknis...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 02:56 PM
Sebabtu kot habang notelo taknak kat sheol

Habang notelo??

Yang mana satu kim??
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
BarbiePink replied at 24-11-2021 02:56 PM
Khenzz chouls tu ler kenyataan
Kalau chouls terpaling lembut
Manja2 didik anak2 neh

Chuols sama ngan iols barbie
Baru ni myson wat perangai main air dlm kolam (sambil buat kuih lam dypers) dahla tak sihat iols tertempik, menangislah dia terkejut

Cuba nak ubah perangai yang satu ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikiko replied at 24-11-2021 09:26 PM
Habang notelo??

Yang mana satu kim??

Iols baca gusipan kat porom je
Maybe ada otai yg boleh sexplain lebih jelas position keknis time tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 06:44 AM GMT+8 , Processed in 0.082770 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list