CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

"Acah Pro, Macam Dia Seorang Pandai Jaga Anak,"- Ramai Menyampah Dengan Hanis Zalikha?

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 25-11-2021 03:23 PM
ok je kot dia nk bg tips....netizens cpt benor sentap,cuma nk bgtau pd ibu2 muda...selaku ibu tua ka ...

Betul sangat2 ni. Rule dia jangan terlalu bermegah dgn anak sendiri. Jgn mengutuk anak org lain ckp degil ke apa. Peringatan utk diri sendiri apabila mulut terketar2 nak mengata.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 03:42 PM | Show all posts
bluebutter replied at 25-11-2021 02:36 PM
Can too.

Ala rendam je halba tu. Air rendaman akan jadi likat. Sapu pagi dan malam. Sampai kering ...

tgk hazeman share air halba tu buat spray rambut utk bagi lebatkan rambut
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 07:29 PM | Show all posts
Edited by faraway1 at 25-11-2021 08:11 AM
sofinamini replied at 24-11-2021 11:25 PM
iolls pun asean mom jugak . hello anak kena tegur jugak tau kena tahu apa yg betul apa tak . mcm o ...

Me yang besarkan anak kat barat pun gunaKonsep Asean mom..

Tapi me jenis push anak bila buat sesuatu, kena buat bebetul...

So walaupun 5 tahun, anak oklah membesar baik... Hari tu swimming class akan pergi junior 1. Minggu lepas baru dapat first ribbon sebab peluncur ais paling laju berbakat dalam kelas...

Tidak disebut fasih 3 bahasa, jalan cepat, bf sehingga 2 tahun.. Cerdik.. Potty train seawal setahun lebih no diaperr even pergi playschool atau jejalan.

Ok untuk mak mak muda, sila ikut me untuk next tips hahhahaha koser, penting buat terbaik apa kita nak untuk anak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 25-11-2021 01:04 PM
Anak macik semua stop pakai diaper sebelum 1 tahun…
Kecuali keluar berjalan lah


Wow tips camne diaper free before setahun
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Cekla replied at 24-11-2021 11:04 PM
Kita boleh je meraikan perbezaan..cara masing2 la kann..tapi tak perlu la sampai komen menyakitkan ...

I pon rasa poyo jugak yg dialog dgn alisya tu tp komen netijen tu kejam betul. Dr SMS pon kena label toxic parenting
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 25-11-2021 08:04 PM
Wow tips camne diaper free before setahun

Rezeki jugak kot sbb anak aku setahun stgh free diapers ...ngam 2tahun tk bf..
Tk sangka mudah camtu..kena ajarla
Ngam dia sendiri pn rimas pakai pempes
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 24-11-2021 02:45 PM
haa.. ni betul. entahla knapa akhir2 my daughter asik buat/cakap mende2 yg menghiris hati gitu.. i ...

Anak you mcm mana sis? Sejenis what if ke? Or suka pertikai kenapa mcm ni kenapa mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 24-11-2021 12:46 AM
Tul tu kim k.
Ada baca pasal janet adik penyanyi nombor tu gugur. Baca baca sebab minum minuman su ...

Lama dah nak tnya pasal sejarah asal usul nama janet ni uolsss.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 25-11-2021 09:00 AM
sambung lagi he he he.

For beauty drinks lak.

Terima kasih sis sudi bagi ramuan jamu dan slimming juice. InsyaAllah iols mampu amal ni, grannie apple baru RM1 sebiji. Lama dah discontinue jamu, tak larat beli

Sekarang iols amik teh bunga beli dried flowers china mari e.g jasmine, rose, dandelion, chia seed. Tapi jadi cepat lapar ngan sakit kepala, mungkin kuat sangat potong gula. Gula dalam darah rendah agaknye..kena bancuh lite2 je

Iols buat air halba+halia+lada hitam dgn air panas terus siang tadi. Ada bahannya kat rumah. Tak jadi pening atau lapar. Nyaman je perut. Suka dapat petua sis. Nanti iols buat pes pakai serbuk

Kesian sis taip tak nampak last text bawah typing box, terima kasih atas amalannya. Format forum yg baru ni memang susah sikit nak skrol. Sis klik kat mana2 perkataan pastu drag cursor ke bawah typing box jangan dilepaskan. Nanti last sentence timbul bila kena cursor

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 25-11-2021 12:42 PM
yg ni ada betul nya, tu tak masuk lagi mak mak  / bini org yg 30-40s yg dok gigih selfie syok send ...

huhu sAme thought ...i mcm banyak nya masaaaa.pstu smua kena nampak cantik je.dapur pn bersih je..tgh lunch pun siap live suap makanan..i pikir pun dh penat. tula org kata realiti hidup tak sama dgn wat ppl shown on socmed
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 25-11-2021 08:48 PM
I pon rasa poyo jugak yg dialog dgn alisya tu tp komen netijen tu kejam betul. Dr SMS pon kena lab ...

Bg aku baii keknis baik dr sms same2x toxic... Hahaha... Xboleh blah dr sms tu rupenye ade maid juaaa... Patutla wife boleh g kerje... Aman2x saja...pastu dr sms ni pon mcm terpaling... Cume kelebihan die sbb die educated dalam education.. Cume tulaaa.. Bibir hitam kuat merokok... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 25-11-2021 12:42 PM
yg ni ada betul nya, tu tak masuk lagi mak mak  / bini org yg 30-40s yg dok gigih selfie syok send ...

Toxic giler...come onlaaa....semue bende nak share.. Dgn 10001x quotes... Iolss kalau sikit2x depa ni boleh lg iolss layan.. Tp kalau content dalam socmed tu semue bende nak flex terpaling ibu2x.. Mak2x.. Isteri2x. Janda2x.  Sory ler... Remove saja... Contoh mcm iza hamid tu... Content carik makan dalam IG.. Abes semue die flex. Itu belom lg yg bbnu x brape nak femes sgt, pon.. Die punye flex....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 25-11-2021 09:11 AM
Hi Nham22.

Boleh. Sebab kan serbuk campur air. Cam tepung gandum. Campur air jadi dough. Letak da ...

Thanks for info... Anywere yg u buat biase tuk brape lama? Then tahan brape lame doh ni dalam peti ais
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 26-11-2021 01:01 AM
Bg aku baii keknis baik dr sms same2x toxic... Hahaha... Xboleh blah dr sms tu rupenye ade maid ju ...

I xboleh ikut cara dia. Sbb baby pon kena belajar. Cuma x ada la nk kata toxic , sbb aku bukan follower dia. Yg ckp toxic ni mesti nk kejar pace dia. Lepas tu x berjaya mcm apa dia potray mula nak ckp org tu toxic, org ni toxic. Contoh toxic ni mcm aten azlan sendiri bg tips sendiri puji diri sendiri. Lg sorang si horny borhan. Nasib baik dia dah x famous dkt porum ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 25-11-2021 11:33 AM
macam aku lah....berkat didikan mak aku yg gengster

masa peknan aku rajin baca buku parenting, the ...

Biasa mak2 yg xboleh rilex ni jenis xberapa pandai kot masa sekolah? So ank dia nanti dia xnk la jd mcm dia & mak2 yg pandai rilex je sbb ko dah keje nanti nobody wants to know ur exam result pon. Ko further study dkt luar pon kejap je org pandang. Org tetap akn pndang rumah, kereta, jenama beg tgn dan tmpt ko pegi jalan2. So kita buat cool je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 25-11-2021 11:44 AM
ye betul anak ioll pun jalan lambat 1 tahun 3 bulan baru start jalan but enjoy jek lah .lambat lah ...

Klau tgk ank ND , i rasa stress betul sbb ank dia kecik lg dah bijak. Apa i buat? I stop tgk post dia, unfollow etc. Umur dia dah boleh tulis ok no 1-8. Kemas rumah, speaking. So kalau ikut par dkt porum ni, mcm toxic jugak lah. Mmg dia x taip panjang2, tp sharing dia mcm toxic jugak so bila i rasa mcm tu, i sgt2 kurangkan post dkt ig ank i punya achievement sbb i xnk ada org terasa. Perkembangan budak kan xkan sama. So xnk org lain rasa mcm i rasa.

Antara semua jenis flex, i rasa flex ank2 paling tggalkan kesan mendalam. Sedih pulak bila fikir ank2 kita bakal hidup dlm dunia tipu2. Kita dulu kena compare dgn kazen2 pon dah sentap. Tp ank2 bukak je socmed, mcm2 jauh tertinggal
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
duradanis replied at 25-11-2021 12:18 PM
dia ni kalau orang cakap mcm mcm pun dia dok diam even dia baca apa netijen tulis.. tapi kaedah mcm  ...

One of the thing i suka pasal she. Kuat betul mental dia. Rasanya one of the quality kalau nk berjaya ni, ignore je apa org ckp. Walaupon ko tu terpaling. Ada la jenis2 terpaling yg lepas tu merudum. Klau keknis ni susah sikit nk merudum
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 25-11-2021 12:42 PM
yg ni ada betul nya, tu tak masuk lagi mak mak  / bini org yg 30-40s yg dok gigih selfie syok send ...

Bukan x ada kerja, tp itu la pekerjaan diaorang. Klau live dapur x semenggah pon org mengata, kalau perfect sgt mcm iza hamid pon org mengata jugak. So kalau dah decide nk tunjuk beberapa sudut hidup & nk jd influencer, mmg kena terima cacian je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 25-11-2021 01:04 PM
Anak macik semua stop pakai diaper sebelum 1 tahun…
Kecuali keluar berjalan lah


Tlg jaga anak sy makcik. Susah bebenor nk free diaper. Stress haku!! Penat ckp. Mulut mcm bertih jagung tp kalau xnk pakaikan pampers nanti dia bising dkt kita
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 25-11-2021 03:23 PM
ok je kot dia nk bg tips....netizens cpt benor sentap,cuma nk bgtau pd ibu2 muda...selaku ibu tua ka ...

Ni mcm baca apa dlm fikiran iols. Betul sgt kalau ank cerdik diam je. Unless org tanya. Contoh kalau keputusan uni, dpt uni mana diam je nnti dah daftar baru tunjuk. Lepas tu xperlu tunjuk pointer ank tu tiap2 sem, tunjuk je dah grad. Sbb klau tiap2 thn tunjuk ank tu cemerlang, end up kerja kuli, malu nanti. Mcm keknis ni, malu nanti kalau ank2 tu dah besar x menjadi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 02:43 PM GMT+8 , Processed in 0.093986 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list