CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Perangkap Maut, Macam Manalah Boleh Benarkan Stesen Minyak Buka Di Sini?

  [Copy link]
Post time 23-11-2021 09:13 AM | Show all posts
Itulah itu, malang tak berbau tapi kentut berbau.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
kereta ni terlalu slow nak pancung & motor tu keluar dari motor sana tak sempat dah nak elak. Malaysia punya lane motor kan sibuk nak letak pokok bagai kat exit, Mengganggu & mengelirukan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:31 AM | Show all posts
keane.somewhere replied at 23-11-2021 08:56 AM
Dia tak biasa Jalan Duta la tu...dah sampai tol baru nampak shell sbb jalan ni melengkung jln ni m ...

tapi ialah... amik line kiri sekali lama sgt lori berbaris

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:35 AM | Show all posts
klu guna lorong yg btul dgn speed yg btul dan guna jgk lampu signal takde mslh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 23-11-2021 12:16 AM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

Ada org tegur kat fb pasal ni pastu ada yg bekap kata nak masuk lorong kiri tu dr 20km ke. Bodoh betul.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:39 AM | Show all posts
Banyak je stesen minyak yang dekat dengan toll plaza macam tu di seluruh Lembah Kelang.  Masaalahnya ramai pengguna jalanraya tak suka merancang awal arah mana mereka nak tuju.  Suka2 main belok ikut kepala dia je mana tak selalu berlakunya kemalangan.  Dah jadi satu habits atau kepuasan buat mereka agaknya kalau berjaya pancong mana2 kereta dihadapan mereka tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah stesen minyak.
Toilet pun byk location lepas tol.
Mmg bad design.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:44 AM | Show all posts
asfaz replied at 23-11-2021 10:37 AM
Ada org tegur kat fb pasal ni pastu ada yg bekap kata nak masuk lorong kiri tu dr 20km ke. Bodoh b ...

Kalau orang melayu yg cakap tu I memang percaya.  Sometimes, bodoh orang melayu ni tak boleh di buat2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Perasan je stesen minyak nih tp tak pernah rasa nak menyinggah sbb inconvenience...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:52 AM | Show all posts
laju betul motor tu terpelanting terus.. macam keadaan mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:54 AM | Show all posts
Nak tambah lagi bodoh pasal tol ni dia punya laluan berlapis TNG tu jugak. Apa ke bangang laluan luas macam tu pun buat laluan berlapis. Bila lalu TNG sebelah yang berlapis tu, dah kena slowkan kereta pasal nak tengok kereta dari sebelah kiri dengan nak elakkan booth tol yang berlapis tu. Bangang tak sudah siapa yang design dan approve benda ni. Macam takde otak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:55 AM | Show all posts
selalu lane paling kiri tu utk kenderaan berat. panjang beno beratur kat lane situ. ada kemudahan smart tag atau RFID kat lane kanan jadi tak ada choice kena perlahan2 susur ke kiri nak ke Shell tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:58 AM | Show all posts
pekanwoohoo replied at 23-11-2021 10:54 AM
Nak tambah lagi bodoh pasal tol ni dia punya laluan berlapis TNG tu jugak. Apa ke bangang laluan lua ...

Ha yg inilah iols maksudkan betul sangat chuols.  Nak keluar pun susah sebab kereta dari booth kiri tu akan speed up, nak2 pula selalu tersekat jem lepas shell tu semua nak cepat2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:04 AM | Show all posts
dia tak mahir la tu kat tol jalan duta. patut dah tau nak masuk shell, kena ambik lane kiri asalnye.
biar lah byk kereta, asal selamat.

meh sini aku bagi tips.
nak lane laju, try lane tng yang paling kiri sekali yg untuk kereta la. laju sebenarnye nak banding dengan smart tag.
tapi tatau la kenapa driver2 ni bangang, nak jugak ambik tng belah kanan. padahal sana dah nak hampir smart tag.

even aku smart tag, tapi aku ambik lane paling tgh antara tng ngn smart tag. sebab orang tng selalu potong barisan dari kanan ke kiri. sakit betul hati aku. kalau perasan, lane paling kanan selalu paling panjang barisan. padahal tu lane smart tag. sebab badigol2 tng ni la. dok potong barisan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tol penchala ke damansara pon ada stesen minyak tapi aman2 adja pancung dari smart tag ke stesen minyak sebab tol penchala kan jarang orang pakai sebab mahal rm3 orang kaya macam bangkem je lalu situ
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:17 AM | Show all posts
dah2..lepas ni buat je tng belah kiri dan kanan..so, sapa pakai tng nak isi minyak, terus gi kiri.. takpun buang je terus pondok tol tu..habis cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:23 AM | Show all posts
bukan masalah tol 100% tapi masalah lorong motor tu tiba2 keluar kat depan station..sepatutnya kena belakang station minyak untuk yg nak terus..biasanya penunggang motor akan fikir kereta alert dorang sebab tu kira dah jalan dorang..terus..tapi kereta yg datang dari tol akan blind spot motor2 yg datang dari arah belakang. aku pun pelik siapa yg reka plan tu...ko sekolah ke tak!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:25 AM | Show all posts
tolong viralkan biar jkr kaji balik ubah apa patut..ini semua gila punya kirija kata sammy vellu
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 23-11-2021 07:48 AM
Namapak gaya terbang,boleh tahan lajunya..

Aku pun nampak macam tu jugak. Tu yang tanya tu, sebab aku tak dapat tengok video dia.

Kita bawak motor ni jangan terus meluru aje walaupun kita ada right of way sekalipun. Berhati2 adalah amalan yang paling penting. Sebab bila eksiden yang teruk kita.

Biasanya orang yang biasa bawak both motor dan kereta akan lebih faham bab ni berbanding yang hanya kerap bawa motor atau yang hanya kerap bawa kereta. Tapi of course la, tetap akan ada juga yang melulu walaupun dia biasa bawak both kereta dan motor.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:36 AM | Show all posts
Simunggu replied at 23-11-2021 08:44 AM
tapi kalau pembangunan menyebabkan kedudukan shell tu sudah bahaya kena buat sesuatulah tak kan pin ...

macam tol bukit jelutong ada smart tag lane belah kiri

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 10:03 PM GMT+8 , Processed in 0.080744 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list