CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4893|Reply: 81

Perangkap Maut, Macam Manalah Boleh Benarkan Stesen Minyak Buka Di Sini?

  [Copy link]
Post time 22-11-2021 11:54 PM | Show all posts |Read mode
Siapa pernah melalui tol Jalan Duta menghala ke utara akan sedar di situ ada perangkap maut.


Perangkap maut itu kerana terdapat stesen minyak hanya beberapa meter dari pondok tol.


Biasanya, kereta akan memancung dari laluan smart tag ke stesen minyak berkenaan.




Kredit foto: FB




Lebih malang apabila laluan motosikal juga berada di situ.


Kawasan berkenaan memang sering berlaku kemalangan dan tiada sebarang tindakan diambil pihak berkuasa untuk menutup stesen minyak itu.


Baru-baru ini, seorang pemilik akaun Facebook berkongsi video yang dirakam bagaimana motosikal dirempuh kereta yang mahu ke stesen minyak berkenaan menunjukkan ia nyata tidak sesuai dibuka situ.







Tolonglah pihak berkuasa berfikir dengan jelas dan pemilik stesen berkenaan jangan hanya memikirkan keuntungan, fikir juga nyawa manusia lain.




Sumber: Suara Merdeka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa dari zaman meols belajar kat U dh ada shell tu...tapi meols suka singgah situ.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu ada susur kiri
Driver bebal ni guna lorong smart tag kanan sekali pastu terus pancung kiri sebab nk keluar susur tu.
Lalu tol tu i mmg geram.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Laju ke motor dalam video tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Stesen minyak Lepas tol penchala tu pon sama.. Kereta Dr tol hujung terus pancung nk ke stesen minyak.. Member dulu sorg pernah kena langgar..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 03:17 AM | Show all posts
Di Malaysia ada duit bayar rasuah apa pun boleh jadi lah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 06:49 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 22-11-2021 04:16 PM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

ada satu tol menghala ke Subang jaya rasanya.
lorong motor kat sebelah kiri. sebelah kanan jalan besar.
bayangkan dari tengah ..motor nak ke lorong motor tu kena hadap jalan besar
tu . berapa banyak kereta , lori , treler laju kat situ.

moto cc besar sedap la . moto cc rendah / slow kena guna gear 3 nak ke lorong tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai: Laju ke motor dalam video tu?

Namapak gaya terbang,boleh tahan lajunya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Keta nak belok tak reti bagi signal tgk side mirror dulu.  Jgn main masuk je. Pikirkan ada motor ke.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 07:57 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 23-11-2021 12:16 AM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

Yes, DUKE mmg exit die dekat nau dengan tol duta.
Tp skrg die ade blok kan utk lane2 tgh tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 08:37 AM | Show all posts
keane.somewhere replied at 22-11-2021 11:58 PM
Rasa dari zaman meols belajar kat U dh ada shell tu...tapi meols suka singgah situ.

kalau stesen minyak dah lama bukan masalah stesen minyak lah rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 23-11-2021 08:42 AM
Simunggu replied at 23-11-2021 08:37 AM
kalau stesen minyak dah lama bukan masalah stesen minyak lah rasanya...


Memang jln sini kan jalan nye melengkung...bukan Salah shell tu...

Yang problem lorong smartag la...sebab diorg punya pondok paling kanan...meols kalau terus ambil paling kanan...kalau nak berhenti kat RnR ambil paling Kiri sebab tu suka guna TnG
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 08:40 AM | Show all posts
ni org xbiasa ni
klu dah biasa walaupun ada smart tag dia akan masuk tol plg kiri touch n go bila mmg nk rancang isi minyak sebelum meneruskan perjalanan
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 08:44 AM | Show all posts
keane.somewhere replied at 23-11-2021 08:39 AM
Memang jln sini kan jalan nye melengkung...bukan Salah shell tu...

Yang problem lorong smartag la ...

tapi kalau pembangunan menyebabkan kedudukan shell tu sudah bahaya kena buat sesuatulah tak kan pindah lorong smart tag pula
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 23-11-2021 08:44 AM
tapi kalau pembangunan menyebabkan kedudukan shell tu sudah bahaya kena buat sesuatulah tak kan pin ...

Smartag kan guna kad touch n go...patut dia masuk lorong paling Kiri la untuk berhenti selepas tol.

Biasanya memang ada RnR kecik(sekadar ada mesin top up, surau dan tandas) selepas tol.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 08:54 AM | Show all posts
Motorway tu dah lama Shell tu baru lagi tak silap tak sampai 10 tahun atau bawah 15 tahun sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 23-11-2021 08:40 AM
ni org xbiasa ni
klu dah biasa walaupun ada smart tag dia akan masuk tol plg kiri touch n go bila mm ...

Dia tak biasa Jalan Duta la tu...dah sampai tol baru nampak shell sbb jalan ni melengkung jln ni memang kawasan eksiden...yg nak masuk KL pun banyak eksiden.

Kereta tu memang membahayakan pengguna kereta lain juga. Sebab lorong smartag memang untuk cepat/laju.

Sepatutnya dia kena bunyikan hon Dan bagi signal Dan gerak perlahan ke Kiri.

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 23-11-2021 09:07 AM

Jalan ni lah i ambil pergi balik kerja kat mont kiara, everyday 5 days a week.  Dalam hal ni shell tak bersalah.  Main culprit is tol plaza.  Dia boleh je ubah kan lane to make it safer.  Tol ni bukan je jalan straight terus toll plaza jadi org boleh plan which lane nak masuk, jalan ni dari duke merge juga exit dari jalan duta/damansara tu dari kiri.  Kereta dari duke memang laju la sebab derang dari expressway bila sampai dekat tol nak ke tng lane dah tak boleh sebab kena himpit dgn kereta2 lori2 dr kiri and Vice versa. Dah tu garisan jalan pun tak clear and sampai habis, elok2 kereta dah ikut lane tiba2 garisan hilang jadi driver semua jadi macam hilang ingatan.  Yg paling bangang tol ni dia buat lane tng yg bertengkek2 tu lepas tu tutup dgn gate barrier sampai depan so u nak masuk shell pun ada just very small gap jadi kalau u masuk lane tng kiri pun slow slow nak masuk shell, you will face puak2 motor yg tak reti nak bg jalan walaupun u dah signal nak masuk shell.  Ha mendapat la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:05 AM | Show all posts
yg salah PH masa berkuasa tak tunaikan janji hapuskan tol, kalau dah hapus mesti PN pun malu2 nak kenakan tol balik
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya memang dari dulu lagi leceh bila nak masuk Shell situ. Kena be very careful.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 09:18 PM GMT+8 , Processed in 0.092395 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list